Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Alfa Raikkonen
Prva polovica sezone je za ekipo Alfa Romeo Racing potekala po principu One man band predstave.
Milan Klemenc
23. avgust 2019 | 9:09:10

Starina Kimi Raikkonen, je tisti, ki rešuje čast nekdanje Sauberjeve ekipe. Finec, ki je zdaj že v svoji osmi sezoni po vrnitvi v F1, je še boljši, hladnejši in bolj samozavesten kot kadarkoli prej. Številke kažejo dejansko stanje v ekipi: 31 od 32 točk je za ekipo pripeljal prav on. Brez Finca bi se nekdanja Sauberjeva ekipa borila z Williamsom na zadnjem mestu.

Nič čudnega, če v dvoboju znotraj ekipe 14 let mlajši Ferrarijev učenec Antonio Giovinazzi izgleda izjemno star proti Raikkonenu, svetovnemu prvaku leta 2007, ki naravnost cveti.

Raikkonena kot vedno ne zanima nič. V svojem stoičnem načinu komuniciranja, ki se prenaša z vsakim pogledom, ki govori »samo pusti me pri miru«.

Kimija ne zanimajo ne pohvale, ne kritike.

»Nisem imel konkretnih pričakovanj, želel sem dati samo najboljše od sebe, kot vsak vikend«, je le ena od zanj značilnih izjav, ki ga delajo tako samosvojega in med navijači zelo priljubljenega.

Ja, drugačen je od ostalih, v celofan zavitih, s PR-om obkroženih maminih sinčkov, ki svoje neuspehe pripisujejo vsemu drugemu, le sebi ne.

Pohvale Giovinazzija o moštvenem kolegu zvenijo skoraj kot pokorna kapitulacija.

»Kimi je res močan,« navdušuje Giovinazzi.

»To ste lahko videli na primer v kvalifikacijah v Hockenheimu kjer je v drugem sektorju odpeljal absolutno najhitrejši čas, saj vedno pritiska na polno in do konca.  Zame in mojo kariero je Kimi odlična referenca.«

Giovinazzi dodaja: »Seveda obstajajo tudi negativni vidiki. Po eni strani se lahko od njega veliko naučim, pogledam njegove podatke in vidim, kaj počne na progi in izven nje. Po drugi strani pa je on svetovni prvak, ki vedno prinese rezultate. Ne bo delal napak, ima veliko izkušenj in ve, kaj počne. Če rabim pomoč, ga vprašam in dobim odgovor. Ugotavljam pa, da sem od prve dirke do danes nekako zrasel in tukaj ima Kimi svoj delež, saj ga ves čas natančno opazujem.« 

Kljub temu Raikkonen ni povsem zadovoljen.

»Začeli smo dobro v sezono. Toda od pete dirke v Barceloni nismo bili več tam, kjer smo si želeli biti.« 

Kljub trenutni formi dirkalnika pa dodaja: »S sredstvi, ki jih imamo na voljo, naredimo veliko.  Seveda želimo biti hitrejši. Toda postopoma bomo prišli do željene točke, je pa res, da bo to trajalo nekaj časa. Pomembno je, da stvari, ki jih pripeljemo, delujejo.«

Ali bo Alfa lahko nadaljevala in držala korak razvoja v drugi polovici sezone, je zelo vprašljivo. Ferrari je namreč vpoklical Simonea Resto, ki je bil pri Alfi tehnični direktor,  nazaj v Maranello.

Alfi bo nedvomno manjkal šef, kot je bil Resta in Alfa se bo morala krepko potruditi, da bo ubranila sedmo mesto v prvenstvu konstruktorjev.

Razen če? Raikkonen znova ne zraste sam od sebe?

Zagotovo pa je eno: Finec zna optimizirati dirkalnik in vedno pripelje Alfo C38 do meje. On je merilo, kako dober je avto v primerjavi z drugimi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Zakon Alfa in Raikonnen!
23.8.2019 9:22:59
ripmork
Osma sezona od vrnitve v f1, uh kako čas beži,... ma Kimi je car. Prav ne bi se čudil, če bi po nekem spletu naključij še tretjič pristal pri Ferrariju
23.8.2019 9:48:24
etilometer
Dve legendi
24.8.2019 12:15:34
2fast4y
Če bi imeli še enega dostojnega voznika so pred McLarnom...
26.8.2019 7:55:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija