Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Gerhard Berger
Vettel od Ferrarija ne dobiva dovolj podpore
Gerhard Berger pravi, da Sebastianu Vettlu zmanjkuje časa in da mora iz Ferrarijevega moštva izvleči več, v kolikor si želi uspeha s Scuderio.
Milan Klemenc
27. avgust 2019 | 11:13:40

F1 se ta teden vrača v Ardene in minilo je leto dni, odkar je Vettel zmagal na dirki. V Spa Francorchampsu pred 12 meseci je Nemec osvojil svojo zadnjo zmago.

Napake, ki so zaznamovale lanski konec boja z Lewisom Hamiltonom za naslov prvaka, so letos ponovno na programu. Zdi se kot, da gledamo ponovitev kakšne televizijske nadaljevanke iz serije Sam doma.

Da ne bo govora zgolj o napakah Vettla je potrebno opozoriti še na ekipo Ferrari, ki se ponovno ni uspela najbolje odrezati. S svojim konceptom SF90 so obljubljali korak naprej in vsi so željno čakali na preporod in tako pričakovan naslov prvaka. Na predsezonskih testiranjih je dirkalnik deloval kot nekaj, kar bodo morali ostali tekmeci premagati.

A takoj po testiranjih se je zalomilo, račun brez krčmarja bi lahko rekli. Več kot očitno je, da rdečim blefiranje ne in ne gre od rok. Ponovno so jih tako kot pri Srebrnih kot pri Bikih prelisičili s skrivanjem dejanske forme.

Berger je primerjal položaj Vettla z uspehi Michaela Schumacherja v Ferrariju, ki je bil osredotočen na vodenje in razvoj ekipe z več vidikov.

»Obvladovanje te situacije za Sebastiana ni enostavno,« je Berger povedal DPA.

»Zmanjkuje mu časa. Sebastian trenutno ne dobiva dovolj od ekipe in s svojim pristopom se nekoliko razlikuje od Michaela, ki je bil precej strožji do ekipe in jih je imel malo bolj na trdo, da jih je lažje usmerjal. To ni mišljeno kot kritika Sebastiana, ki je zelo priden in zelo pameten, vendar to ni njegova narava. Dolžnost vodstva je, da ustvari timsko delo«, zaključuje Berger.

Hitra steza v Spaju naj bi bila po predvidevanjih pisana na kožo Ferrariju. Vettel je tu dobil prejšnjo partijo Belgijskega pokra, ali lahko tudi letošnjo?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Berger celo napoveduje, da gre Vettel letos po končani sezoni v pokoj. Če se to uresniči Ferrariju preostane samo še Alonso?? Čeprav skoraj v to ne verjamem. Verjamem pa, da ga bo drugo leto Čarli spral.
27.8.2019 12:06:44
Fero
Ma kaj ga bo spral? Kot piše v naslovu, premalo podpore.
27.8.2019 13:32:44
hubertfast
Piše tudi, da si je Schumi podporo prisvojil, če mu ni kaj pasalo.
27.8.2019 14:09:12
Fero
Ja valjda da si jo je, saj je bil dovolj velik kaliber da je to lahko storil.
27.8.2019 14:21:18
hubertfast
Imaš prav. Saj je z dejanji dokazal, da mu to pripada.
27.8.2019 14:29:09
duss
Mal prevec je soft. V tolazbo nu je lahko, da je soft vecina dirkacev.. Z izjemo Verstappna in pa mogoce se Magnusna.
27.8.2019 20:37:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija