Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Saga Rich Energy
William Storey je ponovno večinski lastnik Rich Energy
Le nekaj tednov po tem, ko je bil zaradi pravnih težav odstranjen, se je kontroverzni Storey vrnil na vrh podjetja.
Milan Klemenc
30. avgust 2019 | 9:13:52

William Storey je obnovil svoj večinski lastniški položaj v Rich Energyu, le nekaj tednov po tem, ko se je vnel nemir okoli njegovega podjetja ter nato izgubil nadzor (po sedaj znanih podatkih le navidezno) nad podjetjem.

Ob številnih sodnih zadevah zoper Rich Energy v začetku tega poletja ter tožb zaradi kršitev avtorskih pravic (Whyte Bikes in nato še Red Bull) in povrhu še zapletov v zvezi s prenosom delnic vinskemu podjetju Vin-X, se je Rich Energy nato preimenoval v Lightning Volt z novim lastništvom, ki ga je Storey prepustil skupini BDG v Londonu. Po preimenovanju v Lighting Volt Limited je bil za direktorja postavljen Matthewu Bruceu Kellu.

Skupina BDG je podjetje, ki se ukvarja z reševanjem propadlih podjetij (predvsem lastnikov) in rešujejo njihov ugled. Na njihovi spletni strani oglašujejo: »Pridobili bomo vaše podjetje, vi pa lahko odstopite in nam omogočite, da od zdaj naprej ravnamo z vsem. Naša skupina odvetnikov, računovodij in specializiranih pogajalcev se bo ukvarjala z vsem, od priprave finančnih poročil in pogajanj z vašimi upniki, do udeležbe na vseh potrebnih sestankih v primeru insolventnosti. Vsem strankam bomo predstavili vaše nekdanje podjetje in vašo vlogo v njem v najboljši možni luči

Hmmmm…. zelo zanimiva tržna niša. Le vprašanje časa je kdaj se bo kaj takšnega spomnil kdo pri nas.

Direktor ekipe Haas F1 Guenther Steiner je povedal, da Ekipa Haas še sodeluje z blagovno znamko Rich Energy kot imenskim sponzorjem in, da so pripravljeni še naprej spoštovati svoj del pogodbe z Rich Energy, vendar le pod pogojem, da William Storey tu ni več prisoten. Steiner je poudaril, da v kolikor Rich Energy tega ni pripravljen oziroma ne more storiti, so se pri Haasu pripravljeni odpovedati pogodbi in 35 milijonom dolarjev.

Danes pa se je zgodba ponovno zapletla, ko v Spaju objavili dokumente britanskega registra podjetij, ki so datirani na 29.8.2019 in kažejo, da je William Storey znova prevzel nadzor nad nekdanjim Rich Energy, sedaj Lightning Volt. Od skupno 10 tisoč delnic je Storey prevzel nadzor nad 6400 delnicami, s čimer je postal večinski lastnik. Teh 6400 delnic mu je prenesel Matthew Bruce Kell iz skupine BDG.

Zoran Terzič, ki je bil skupaj s Storeyjem direktor podjetja, je bil pred tem prav tako umaknjen s položaja se je sedaj ponovno vrnil na funkcijo direktorja, vendar trenutno brez lastniškega deleža.

Manjšinski delničarji Charlie Simpson, Robert Lee, Lloyd Tunicliffe in Neville Weston so tisti možje, ki so skupaj s 1200 delnicami Brandsellers Holdings, konec junija in začetku julija 2019 na vsak način želeli prevzeti nadzor nad Rich Energyjem in predstavljajo tretjino lastništva podjetja. Storey je na premeten način vse skupaj predal v začasno upravljanje Skupini BDG z namenom, da prepreči manjšinskim delničarjem nadzor nad podjetjem in odkup njegovega deleža delnic.

Steiner je trenutne razmere ocenil kot sago z velikim volumnom, ki se je nabral v zelo kratkem času. Rich Energy ima na splošno mračno in zmedeno zgodovino, zaradi česar se ljudje sprašujejo, kako in zakaj je sploh nastalo partnerstvo v tako veliki seriji moto športa kot je F1. Saga Rich Energy se je kot kaže šele začela. Status sponzorskega posla med podjetjem in Haasom, pa je ponovno postavljen pod velik vprašaj.

Kot pa je videti se je Storey spet znašel v mešanici pa kakršnakoli že bo.  Torej pripnimo se in naj se šov začne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija