Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Ob tragediji v Spaju
Zlovešči ovinek, ki jemlje življenja
Stefan Beloff ni bil prvi, upajmo pa, da je bil Anthoine Hubert zadnji, ki je moral pustiti življene v Raidillonu.
Artur Švarc
1. september 2019 | 0:11:43

Vzpon v eni najbolj slavnih kombinacij na dirkah F1 pravzaprav sploh ni bav bav. Prav tako to ni Eau Rouge, to je le potok na najnižji točki in rahel levi ovinek, preden se steza vzpne desno in levo v Raidillon. Eau Rouge še ni vzel življenja, ga je pa Raidillon, tako danes kot že mnogokrat prej.

Težava te zloglasne kombinacije ni v tem, da gre navzgor in da so včasih dirkači zamižali, ko so skušali s polnim plinom prevoziti navkreber do Kemmela. Je ovinek kot marsikateri drugi v F1, recimo S-i v Suzuki. Z enakimi silami in kotnimi pospeški, le da gre tu navkreber in se zapovrh še zlomi v levo. Težava ovinka, ki je včeraj vzel življenje mladega Huberta je, da se ne vidi njegovega izhoda in zato dirkači nikoli ne vedo, kaj jih čaka na vrhu in idealno linijo iščejo malo po občutku. In če je ne najdejo, jih na vrhu čakajo gume ali kot danes – nesrečni Hubert.

Pa tudi ta težava bi bila lahko rešljiva, če ne bi varnostno in tehnično steze v Spaju že zdavnaj povozil čas. Hubert ni bil prvi in ne zadnji, ki je tam končal v gumah, Hulkenberg, Villeneuve, samo dva, ki se ju zdaj spomnim iz glave. A ti so končali v gumah, nesrečni Anthoine pa se je odbil nazaj proti stezi naravnost pred Correo. Pravzaprav je sreča v nesreči, da nismo imeli dveh smrtnih žrtev. Kako je odprlo bok Hubertovega Ardena in odtrgalo sprednji del Sauberja Corree, da so iz njega molele Američanove noge. Nepredstavljive sile so bile prisotne. Ampak če bi bil Spa narejen s sodobnimi varnostnimi conami, bi bila ta na vrhu precej globlja, vsaj še enkrat in precej daljša, tako bi Hubert do trka z gumami izgubil še precej več hitrosti in se ne bi niti odbil nazaj proti stezi.

Vzpon iz Eau Rougea v Raidillon je pravzaprav optična iluzija. V resnici se steza spušča iz prevga ovinka še z večje višine kot je vrh ovinka Raidillon, a če možgani vzamejo ta spust za ravnino, potem Raidillon naenkrat postane strm. 

Žal je ta dirkaški artefakt v Belgiji prisoten na koledarju le še iz dveh razlogov – zaradi slavnega ovinka strmo v breg in bližine Nizozemske. Nalijmo si čistega vina. Vsak, ki je stal na vrhu Raidillona, ve povedati, da reč niti približno ni strma, sam sem se lani z vrha proti Eau Rougeu zapeljal z rolerji (!) na splošno veselje nemške TV ekipe (Glej, glej idiota!) in se pri tem še poganjal s palicami. Asfalt je tako abraziven, da bi med vožnjo v kontra smeri po bregu navzdol lahko pil tudi kavo, pa čeprav je naša sodelavka Manca tulila, da se bom ubil.

Raidillon ni nevaren zaradi naklona, pač pa tega, ker je slepi ovinek. Dirkač nikoli ne vidi, kje je izhod iz ovinka in lahko le tipa in verjame svojemu občutku, da ga bo izpeljal idealno.

Kar hočem povedati, da je Raidillon lažna fama – nor je le zaradi slepega izhoda. In legende same. Drugi razlog za Spa pa bo verjetno izginil že z Zandvoortom maja prihodnje leto. Da bi na 7 kilometrov dolgi stezi, ki vmes dobesedno izgine iz civilizacije (spust z vrha Le Combsa nazaj proti dolini je precej bolj strm kot vzpon iz Eau Rougea!) spremljali še MotoGP, kot sanjarijo organizatorji pri Dorni, bo z letošnjo tragedijo v F2 le še manj verjeten. In prav steze, ki živijo zaradi stare slave, pa naj jih navijači tako čislamo, so največja grožnja varnosti. Monte Carlo? Že zdavnaj bi ga morali prepovedati, rešujejo ga le nizke hitrosti, pa tudi tam je izhod iz tunela že postregel s hudimi nesrečami. Spomnimo se zaključka S-ov v Suzuki. Je mar Bianchi slutil, da ga tam sredi peska čaka nakladač?

Motošport je nevaren, se glasi eden od postulatov dirkanja. Žal je tudi nepotrebno malomaren. Kot smo videli danes.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mario84
Ena napaka, francoza ni odbilo nazaj na stezo ampak je correa tudi izven steze vozil, kjer je trcil v francoza.
1.9.2019 15:51:34
travca
Nazaj na stezo je odbilo Alesija, Hubert je zadel zid zato ker je dirkalnik pred njim bremzal, Correa pa je bil izven steze ker je imel počeno zadnjo desno. Zelo nesrečen splet okoliščin in nič več kot to.
1.9.2019 16:04:09
ripmork
Če se ne motim, je tudi Eau Rouge že zahteval smrtno žrtev - Stefan Bellof. Sicer pa zelo nesrečen splet okoliščin, se strinjam. Glede na izpostavljenost, slepoto tega ovinka in hitrosti bi tu res morala bit ograja dlje stran postavljena. Villeneuve, Zonta, Mark Webber,... pa še marsikdo se je v Radillonu raztreščil, a jo odnesel brez težjih posledic, mogoče je bil zaradi tega varljiv občutek, da je tisti del dobro zavarovan.
1.9.2019 18:04:45
Aichi
Če tako gledaš, je že bil mimo Eau Rouga... vsega skupaj je pa žrtev več kot 20, od tega tudi nekaj motoristov.
1.9.2019 18:24:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija