Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pred dirko v Monzi
Pet kraljev Monze
Jean Alesi, Jackie Stewart, Damon Hill, Johnny Herbert in Gerhard Berger so dirkači, ki imajo poseben odnos z Monzo. Zakaj?
Milan Klemenc
3. september 2019 | 13:56:33

Ker ima vsak od njih neverjetno zgodbo o tej sveti progi; nekaj, kar je še danes ostalo zapisano globoko v njih. Tudi z leti prizorišče Velike nagrade Italije ohranja edinstven in neponovljiv pomen. Karakteristika proge je Čista hitrost.

JACKIE STEWART

Jackie Stewart je najbolj znan kot trikratni prvak, ki se je upokojil skoraj pred pol stoletja, saj je svoj zadnji naslov osvojil leta 1973. Toda 12. septembra 1965 je bil Stewart star komaj 26 let: v tistih časih je veljal za zelo mladega v kraljici motošporta. Bil je drugi voznik ekipe BRM poleg izkušenejšega Grahama Hilla, ki je bil tri leta prej okronan za prvaka in je nato leta 1968 ponovil podvig.

Na papirju je dirka za VN Italije v Monzi leta 1965 idealno ustrezala Jimu Clarku. Slavni Škot je zavzel najboljši štartni položaj in se po štartu nato zavihtel v vodstvo, za volanom Lotusa 33, ki je bil skoraj zagotovilo, da bi lahko tisto leto zmagal na skoraj vseh dirkah. Toda Stewart ni dovolil, da bi ga ustrahoval. Do šestega kroga je bil že spredaj. V teku te napete dirke sta se še 14-krat zamenjala v vodstvu. V zadnjem poizkusu se je Jackie tri kroge pred zamahom kariraste zastave zavihtel na prvo mesto in se v tej dirki pokazal kot izkušen mož. Na koncu zmagal s prednostjo 3,3 sekunde.

GERHARD BERGER

Gerhard Berger je v Ferrariju dirkal v dveh obdobjih: od leta 1987 do 1989 in nato spet od leta 1993 do 1995. Zato je bilo logično, da bi bil tesno povezan z Monzo. Kot voznik, ki je bil veliko časa oblečen v rdeče in to je bila v marsičem njegova domača dirka. Toda zmaga Avstrijca leta 1988 je imela tu še večji pomen. To je bila prva zmaga poskočnega konjička po smrti legendarnega Enza Ferrarija, ki je umrl 14. avgusta istega leta.

Nobeden ni napovedoval zmage Ferrarija. Sezono je obvladovala naveza McLaren-Honda, na vseh dirkah tistega leta sta zmagala Ayrton Senna in Alain Prost. Razen ene, ki se je zgodila za VN Italije v Monzi. Videti je bilo, da gre za še eno veliko nagrado, ki bo v Senninem žepu. Toda ključni nesporazum med prehitevalnim manevrom je pripeljal do tega, da je Senna trčil v Williamsa Jean-Louisa Schlesserja. S tem je očistil pot dvema voznikoma poskočnega konjička, Bergerju in moštvenemu kolegu Micheleu Albertu, da sta končala na prvem in drugem mestu.

DAMON HILL

Anglež je užival v resnični ljubezenski zgodbi z Monzo. Damon Hill je v svoji debitantski sezoni z Brabhamom dejansko zamudil tisto, kar bi mu lahko bilo dano za prvo italijansko veliko nagrado leta 1992. Ker se od prvih osmih dirk, šestkrat ni uspel uvrstiti na dirko, se je ekipa zaradi finančnih težav avgusta končno odpovedala sodelovanju v najhitrejšem cirkusu in to še preden je prišlo do dirke v Monzi.  Toda Damon je dobil svoj priložnost naslednje leto, leta 1993. Hill je takrat vozil za Williams, ki je imel na dirkalniku številko nič, ker je aktualni svetovni prvak Nigel Mansell (ki je bil upravičen do številke prvaka) zapustil formulo 1 in nastopal v IndyCaru v Ameriki. Hillov moštveni kolega pri Williamsu je bil Alain Prost in je vodil od štarta, ko mu je pet krogov pred koncem odpovedal Renaultov motor. Dirka za VN Italije v Monzi je pripadla takrat drugemu Hillu. Britanec je tam ponovno zmagal leta 1994, ko je v 15. krogu takrat vodilnemu Jeanu Alesiju v Ferrariju v boksu odpovedal menjalnik. Schumacher, ki je bil takrat v vzponu, je bil kaznovan s prepovedjo dveh dirk zaradi prehitevanja Hilla v ogrevalnem krogu za VN Velike Britanije.

JEAN ALESI

Vsaj dve leti je bil Jean Alesi sinonim za Monzo. Leta 1994 je zasedel najboljši štartni položaj s Ferrarijem: ekipo, s katero je leto prej končal na drugem mestu v Monzi. Tifosijem se je dobesedno zmešalo. Takrat je bil Ferrarijev 12-valjni motor najmočnejši v formuli 1 in dolge ravnine Monze so bile praktično narejene zanj. Na začetku je Alesi avtoritativno prevzel vodstvo in si v prvih 13 krogih nabral prednost več kot 10 sekund. Potem pa katastrofa: Ferrari se je zaustavil, Alesija je težava z menjalnikom prisilila v končanje dirke.

Leta 1995 sta v 33 od 53 krogov vodila oba Ferrarija, Alesi pred Bergerjem. Toda še enkrat se je usoda odločila, da odigra svojo vlogo. Televizijska kamera, ki je bila nameščena na zadnjem krilcu Alesijevega Ferrarija, se je odlepila in neverjetno pristala na drugem Ferrarijevem Bergerju in tako poškodovala del sprednjega vzmetenja. Alesi je ohranil vodstvo in že sanjal o zmagi, ko se je le 10 krogov pred koncem pregrel ležaj na zadnjem desnem kolesu. In ponovno - konec.

JOHNNY HERBERT

Prvi mož, ki je prečkal ciljno črto na dirki za VN Italije v Monzi leta 1995 je bil Johnny Herbert v Benetton-Renaultu, ki je slavil na koncu te neverjetne dirke. Pred katastrofo obeh Ferrarijev Bergerja in Alesija in ostalih favoritov. Že v formacijskem krogu je za kaos poskrbel Williamsov voznik David Coulthard, ki je v Varianti Ascari zletel s proge in na njo nanesel ogromno peska. Po štartu je vodil Schumacher, a je bila dirka v drugem krogu zaradi prevelike količine nanešenega peska in trčenja štirih dirkačev v Varianti Ascari, prekinjena. V ponovljenem štartu je Coulthard lahko štartal iz najboljšega štartnega mesta, kot si ga je priboril v kvalifikacija. V 13. krogu pa se je Coulthard dokončno poslovil od dirke v Variante della Roggia. Devet krogov pozneje je na istem mestu Damon Hill v drugem Williamsu trčil v Benetton Michaela Schumacherja, pri čemer sta oba obtičala v pesku in zaključila dirko. Po katastrofi Ferrarija se je dirka končala s tretjo zmago Herberta (druga zmaga v tistem letu), z več kot 17 sekundami prednosti pred Hakkinenovim McLarnom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija