Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Michael Schumacher
Schumacher že tretjič letos v Parizu na eksperimentalnem zdravljenju
Francoski mediji poročajo, da so v ponedeljek popoldne v bolnišnico v Parizu prepeljali Michaela Schumacherja.
Artur Švarc
9. september 2019 | 23:08:22

50-letni sedemkratni svetovni prvak je tam podvržen naprednemu eksperimentalnemu zdravljenju z matičnimi celicami.

Iz reševalnega vozila z ženevskimi registrskimi tablicami so povsem pokritega s posebnimi prevlekami, priključenega na aparature in v spremstvu 10 ljudi prepeljali legendarnega voznika F1, ki si je pred skoraj 6 leti usodno poškodoval glavo na smučanju v Franciji.

Procesijo je po bolnišnici kardio vaskularnega oddelka centra Georges Pomopidou vodil profesor Philippe Menasche. Čeprav informacij o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja praktično ni, pa je francoski Le Parisien uspel izvedeti, da je Schumacher hospitaliziran od ponedeljka popoldne na oddelku kardio-vaskularne kirurgije pod vodstvom omenjenga Menascha.

Menasche je priznani 69-letni srčni kirurg, ki je opravil pionirsko delo na obnavljanju poškodovanega srčnega tkiva. Prav tako je član odbora direktorjev na Inštitutu za možgane in hrbtenjačo bolnišnice Pitie-Salpetriere v Parizu.

2014 je Philippe Menasche skupaj s profesorjem Gerardom Saillantom izvedel eksperimentalno presaditev matičnih embrionalnih celic pacientu z odpovedjo srca. Od takrat naprej Dr. Menasche ves čas eksperimentira s terapevtskimi koktejli.

Zakaj pravzaprav bi Schumacher potreboval zarodne celice? Lahko, da je hudo opešalo srce in ga skušajo rešiti na tak način z obnovo srca ali pa po pisanju Le Parisiena, sklicujoč se na njihove vire, bolj za infuzijo zarodnih celic, ki bi prevzele vlogo protivnetnega delovanja v celem telesu. Terapija se naj bi začela v torek zjutraj, Schumacher bo bolnišnico zapustil v sredo.

Medicinsko osebje pod vodstvom Dr. Menascheja se je zavilo v molk in je na vprašanja novinarja odgovorilo le z »brez komentarja.« Schumacher naj bi Georges Pompidou European Hospital obiskal dvakrat že pomladi. Obakrat so ga tja prepeljali s helikopterjem, ki je pristal na heliportu Issy-les-Moulineaux blizu centra.

Med prvim obiskom, tako Le Parisien, je skrivnostni pacient opravil preiskave in drugič je obiskal univerzitetno bolnišnico Pitie-Salpetriere, kjer je omenjeni Inštitut za raziskave možganov in hrbtenjače.

Tretjič bi moral Schumacher obiskati Pariz konec julija, vendar iz neznanega razloga helikopter ni poletel in zdravljenje je bilo zato prestavljeno na začetek tega tedna.

Vsakič, ko so Schumacherja pripeljali v Pariz, je bilo vse pripravljeno kot da gre za obisk šefa kake države, vse v tajnosti, zastraženo in pod lažnimi imeni, z zelo omejeno ekipo medicinskega osebja.

Veliko o stanju ve tudi Jean Todt, vendar je zavezan k molčečnosti, čeprav je pred časom povedla, da je skupaj s Schumacherjem gledal dirko njegovega sina v F2 in da ni več vezan le na posteljo, kar je povedal tudi oče Rolf. Odkar so Schumacherja pred točno petimi leti premestili iz bolnišnice v Lausanni na dom v Ženevi, je žena Corinna spremenila njihovo domovanje v pravi medicinski center, pa tudi v trdnjavo, iz katere ne pride nobena informacija.

Decembra prihaja dokumentarec z naslovom Schumacher, ki ga je podprla tudi njegova družina. Lahko takrat pričakujemo razkritje dejanskega stanja in celo kake dobre novice? Upajmo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mario84
Sam niti zelim razkritje, ker ce drzijo govorice, da je na aparatih, naj gre samo za crpalko je to slaba novica po tolikih letih, da dobiva tekocine s pomocjo cevk. To pomeni le eno, da se telo nikakor ne opomore, ker vsaj en organ ne deluje. Delam v zdravstu in tudi na nevroloski. Ce bi bil delezen zdravstva kot navadni smrtniki, ga nebi bilo vec med nami.
9.9.2019 23:57:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija