Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Alex Albon
Albon se izogiba špekulacijam in predvidevanjem
Po rošadi Gaslya in Albona v hlevih bikov so se pričeli pojavljati tako pritiski kot pričakovanja.
Milan Klemenc
15. september 2019 | 20:00:53

To je bila menjava, rošada ali premik, kakor hočete. Bilo je nekaj, česar ni bilo za pričakovati, (oziroma ga je le malokdo) in kar je najbolj pomembno, zgodilo se je takoj, tako rekoč čez noč. Brez oklevanja, brez kakršnikoli špekulacij in natolcevanj. Preprosto tako bo in pika. Če Dr. reče; »da greš, potem greš«, a tudi drugi strani je bolj malo demokracije; »pridi ali pa sploh ne hodi več«.

2019 je prva Albonova sezona v hlevih Red Bulla, kot naraščaj pred to sezono niti ni prav obrnil volana v moderni F1. Kot mladenič, ki je končal na tretjem mestu v skupnem seštevku F2 v sezoni 2018, se je naenkrat znašel v Red Bullu, in to na najbolj vročem sedežu poleg vročekrvnega Maxa. Alex je postavljen pred dejstvo, da mora pridobiti na hitrosti in biti hiter, kot pa se spustiti v tekmo z Maxom ter izpolnjevanju pričakovanj nekaterih. 

Kot je povedal na intervjuju za uradno oddajo F1 »Beyond the Grid podcast«, »nima liste na kateri bi pisalo, naredi to in to, ali pa, bodi tam in tam«.

»Seveda si želim boja z Ferrarijem in Mercedesom, to je verjetno vsem jasno, ampak trenutno je najbolj potrebno pridobiti hitrost. Ne smeš se pustiti zmesti, ter popustiti pritiskom, ki jih vršijo nate, prav tako pa sam sebi ne postavljaš pričakovanj, ki so si jih v zgodnji fazi zate postavili pri Red Bullu«.

»Christian in Dr. Marko sta mi povedala direktno v obraz; Max je tam kjer je, on pozna ekipo in ve vse in ne pričakuj, da se boš boril z njim že kar na začetku«.

»Kot sem uvidel, bo to bo trajalo nekaj časa in sprejel dejstvo, da je temu pač tako. Po resnici povedano, ne vem še točno, kaj moram narediti in narediti bom najbolje kar znam. Povem vam, nimam toliko izkušenj kot drugi, a vem, da bom boljši. Tu sem, da se posvetim cilju in naredim vse najboljše. Istočasno pa pazim, da ne podležem stresu in si po nepotrebnem ne nadenem tarče. Pot moram prepusti naravni evoluciji«.

»Če se do koncu leta borim za stopničke, bo to super, a sem mnenja, da je še prehitro postavljati zaključke in sam se še ne postavljam v to situacijo.«

Iz povedanega je razbrati, da je Alex res na uvajanju/preizkušnji. Če smo odkriti, so njegovi rezultati več kot odlični in obe dirki pri Red Bullu je bil pred Maxom. Pri tem pa ni spregledati dejstva, da se je Max v Belgiji zapletel s Kimijem in v Italiji s Perezom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
DasAuto
Take rošade med sezono bi morali prepovedati. Če pač izbereš slabega dirkača, si sam kriv in sprejmi posledice. Drugo je, če bi se kateri od dirkačev poškodoval in bi ga zaradi tega nadomestili z drugim.
17.9.2019 0:31:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija