Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Haas
Guenther Steiner pravi, da ga boji z ekipo v letu 2019 ubijajo
Haas je v tej sezoni resnično obvladal umetnost, kako se točkovno vrniti v zadnjo tretjino lestvice in to je trend, za katerega še vedno niso našli rešitve.
Milan Klemenc
17. september 2019 | 7:06:47

Pri Haasu so v Monzi zabeležili že svoj tretji zaporedni dirkaški vikend, kjer so ostali brez točk. Ekipa si razbija glavo in ugotavlja, kje je njihov problem in zakaj ne najdejo prave rešitve. Menijo, da bi lahko bil eden od razlogov njihove težave posledica nezmožnosti spraviti gume v pravo območje, kar je prineslo drugo posledico in to je frustracija obeh voznikov, ki sta nato na samih dirkah uprizarjala milo rečeno neumnosti. Na takšne ekscese smo se počasi že privadili in samo vprašanje časa je kdaj bosta črna dirkalnika zopet počila.

Da pa bo in je že počilo tudi Steinerju ni skrivnost: »Potrebno je pogoltniti grenko tableto, a smo, kjer smo in to je trenutno naš boj. Skušali bomo čimprej najti rešitve za naše težave in ugotoviti, ali smo lahko boljši. Mislim, da razumemo, kaj je narobe, toda ne vem, ali bomo te težave rešili že letos.«

»Takšna dirka te ubije. Vsi vedo, kako rad imam dirkanje, ampak to pa je nekaj popolnoma drugega od dirkanja.«

Kvalifikacijski tempo je za ekipo Haas močan in dokazujejo, da lahko posegajo celo do tretje vrste, kar jim je letos že uspelo. A kaj, ko v nedeljo pride do grenkega spoznanja, da je bil vse skupaj le preblisk, saj ves kvalifikacijski tempo po nekaj krogih na dirki preprosto izgine.

»Če greste na progo z novimi gumami, te delujejo dva kroga, potem se temperature naenkrat drastično spustijo in spet je vsega konec. Ko se nekaj malenkostno spremeni, nas naenkrat ni več in kar je najbolj zaskrbljujoče je to, da razlike niso v desetinkah temveč včasih tudi sekundo na krog, kar pa ni malo. Delamo s polno paro, a se ne najdemo in na trenutke ne vem, kje smo.«

Kot smo že pisali, se je Grosjean odločil, da na nekaterih prejšnjih dirkah uporabi avstralsko specifikacijo VF-19, ki je na žalost pokazala realno sliko njihovega dirkalnika. Pokazalo se je, da razvoj VF-19 ni šel v pravo smer, saj je bil Grosejan s staro specifikacijo hitrejši od posodobljenih in nadgrajenih verzij dirkalnika.

»Vidimo, da ni vse v gumah in to nas navdaja z upanjem. Po dveh ali treh dirkah smo ugotovil, da je specifikacija dirkalnika iz Melbourna tista, ki nam je pokazala realno sliko o tem, kje smo. To pa pomeni le eno: Nismo dosegli napredka kot vsi drugi. Prvo leto morate z novimi predpisi napredovati, mi pa tega nismo storili. Tu smo. Zato je bil avto dober le za preizkušanje in Melbourne, potem pa smo obstali,« pove Steiner.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija