Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mattia Binotto
Vloga šefa je prijetnejša od pričakovane
Življenje šefa Ferrarijeve ekipe ni bilo nikoli lahko, toda Mattia Binotto pravi, da so bili prvi meseci njegovega mandata prijetnejši od tega kar pričakoval.
Milan Klemenc
19. september 2019 | 11:24:00

Prvi možje konjenice iz Maranella so se na začetku letošnjega leta odločili, da bo Binotto tisti človek, ki bo popeljal Scuderio naprej.

Mattia Binotto ali Harry Potter (zaradi svojih očal), kot mu radi pravijo v paddocku, je zamenjal svojega predhodnika Maurizia Arrivabeneja, ki je pred tem na čelu ekipe preživel štiri leta. Ni skrivnost, da sta si bila Arrivababene in Binotto v laseh, saj naj bi njun konflikt prerasel v resen spor, kar je povzročilo že skoraj nevzdržne razmere v ekipi.

In ker nesoglasij ni bilo mogoče zgladiti je bilo potrebno ukrepati, saj bi lahko njun konflikt celo ogrozil celotno kampanjo za sezono 2019.

Prva polovica sezona je bila za Binotta vse prej kot lahka, saj se je kot šef ekipe Ferrari moral spopasti z izredno močnim Mercedesom, ki je zmagal na devetih od 10 dirk. A kljub težkim razmeram za Ferrari je Binotto kot sam pravi, v tem užival.

»Rekel bi, da je moja služba prej prijetnejša od tistega, kar sem pričakoval, kot pa težka. Razlogov za to, da je prijetno,  je kar nekaj in mnenja sem, da imamo super ekipo in odličen timski duh, kar nekako daje šefu ekipe tisto pravo samozavest in spodbudo in tu so spet naš Tifosi.«

Charles Leclerc se je v uvodnih dirkah še najbolj približal zmagi za Ferrari, a okvara motorja na VN Bahrajna je pokazala, da sicer gredo v pravo smer, toda prva zmaga je šla po zlu.  Ferrari in Leclerc sta morala počakati do poletnega premora, preden je končno kliknilo kot je treba in Monačan je zmagal v Spaju in s tem zagonom je sledila še velika zmaga pred domačimi navijači v Monzi.

Binotto je dodal: »Prvi del sezone je bil težaven in obvladovati težko situacijo ni nikoli enostavno, tako z navijači, z mediji in tudi z ekipo. Toda to nas je naredilo še močnejše, kar nam daje spodbudo in zagotovilo za prihodnost, da bomo skupaj zmogli in sposobni obvladovati in razumeti začetke te sezone.«

Ferrari je na VN Singapurja v 11 letih slavil dvakrat - enkrat z Alonsom leta 2010 in 2015 s Vettlom. Karakteristika proge rdečim iz Maranella ni najbolj pisana na kožo, vendar po dveh zaporednih zmagah so narasli tudi apetiti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Manje pricaj, vise radi.
20.9.2019 20:06:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija