Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Alfa Romeo
Ali je Giovinazzi na odstrelu?
Šef Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto pravi, da mora Antonio Giovinazzi občutiti Ferrarijevo zaupanje, še posebej sedaj, ko se z njegovim sedežem v Alfi spogleduje Nico Hulkenberg
Milan Klemenc
20. september 2019 | 12:24:40

Scuderia je Giovinazzija pripeljala v ekipo Alfa Romeo leta 2019 skupaj s Kimijem Raikkonenom, a je Italijan šele po letnem premoru začel kazati znake življenja. V Monzi mu je uspel osvojiti zanj visoko deveto mesto in dve dragoceni točki. Spomnimo, da je bil pred dirko v Monzi na VN Belgije na dobri poti, da osvoji deveto mesto, če ne bi dva kroga pred koncem naredil neumnosti in pristal v zaščitnih gumah. Tako je letos dobil točke le na dveh dirkah in sicer eno za VN Avstrije in dve na VN Italije, kar je 10% tistega kar je letos za ekipo pridelal Kimi, ki ima na računu 31 točk.

Toda vprašanje za Giovinazzi zdaj prihaja v obliki Nica Hulkenberga. Nemec bi naj po govoricah v paddocku imel pogodbo s Haasom dobesedno v žepu, a so pogajanja tik pred zaključkom padla v vodo.

Haas je namreč prekinil pogodbo z dvomljivim proizvajalcem energijskih pijač Rich Energy, s tem pa se jim je zmanjšal tudi pritok sredstev v višini dobrih 30 milijonov. Novica je bila za Romaina Grosjeana, ki se je zavedal, da je na odstrelu, več kot dobrodošla in Haasu ni ostalo drugega kot da mu podaljša pogodbo, Hulkenbergu pa reče le »več sreče prihodnjič«.

Hulkenberg je še vedno prepričan, da bo leta 2020 v karavani F1 in časa mu več kot zmanjkuje, zato zdaj išče alternative in ena je sedež Giovinazzija, ki še nima podpisane pogodbe za 2020, navkljub informacijah iz Monze, kjer se je Giovinazzijev oče v enem od pogovorov zarekel, da je pogodba za 2020 fiksna. A v F1 je tako, da če ni napisano in podpisano, je vredno nič!

Ferrarijev šef Binotto v Giovinazziju še vedno vidi potencial, zato ga bodri in nanj apelira, da naj se v preostanku sezone izkaže.

»V Belgiji je prišlo do napake, ki ga je nedvomno kaznovala, nato pa se je zbral in v Monzi dosegel mesto v deseterici,« je za Autosport.com povedal Binotto. »Antonio raste, vendar ga je treba podpirati, kot si zasluži. Sem mnenja, da trenutno ni tako miren, kot bi moral biti. Menim, da je prav da mu damo in vzbudimo zaupanje da bo čutil Ferrari, saj je vendarle eden izmed naših voznikov. Zdaj ima Antonio pred seboj pomembne dirke, s katerimi lahko potrdi svojo rast. To ni test, ampak je priložnost, da dokaže in potrdi kar je že pokazal na zadnjih dirkah.«

 »V tej sezoni še ni imel možnosti pokazati svojega celotnega potenciala, vendar je treba upoštevati več vidikov,« je pojasnil Binotto. 

»Prva in najpomembnejša se mi zdi tista, ki je povezana z dvema letoma nedejavnosti na dirkališču. Videli smo, kako se je Antonijeva uspešnost v kvalifikacijah postopno izboljševala, kjer se je zelo približal Kimijevim rezultatom, medtem ko mu v dirki še vedno ne gre, predvsem v boju kolo ob kolesu. Mislim, da je to posledica pomanjkanja zaupanja, ki ga je mogoče povezati z dvema letoma prisilne odsotnosti, toda resnično je pomembno, da kaže pozitiven trend.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Asinorampante78
Jp...naši komentatorji so v Monzi razlagali kako je oče Giovanizzia razkril da je podpisal pogodbo za še 2020...danes berem v Italjanskih medijih da je Giovanizzi out.... Zamenjal ga bo Hulk..
20.9.2019 14:01:10
Asinorampante78
Karaktersko sta si Kimi in Hulk kr podobna.. Pa tudi v izjavah...
20.9.2019 14:04:33
Aichi
Naših komentatorjev ni bilo v Monzi, smo pa razlagali prvi mi
20.9.2019 14:19:03
Asinorampante78
Aichi mislu sem komentatorja na tv3...
20.9.2019 16:05:26
tadejkrze
Prvi je razlagal o tem Chandok.
20.9.2019 16:11:45
Aichi
@Asino, jaz tud
20.9.2019 17:23:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija