Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Ferrari
Ekipa, kjer je dirkač na drugem mestu
Ferrari je prvi, to je dejstvo, ki se ga mora zavedati vsak dirkač, ki vozi v ekipi poskočnega konjička in prav to dejstvo je nekaj kar včeraj ni šlo v glavo mladeniču in Monaka.
Milan Klemenc
23. september 2019 | 11:36:10

Iz Ferrarilanda (Spa in Monza) smo prišli v Mercedes in Red Bull Land (Singapur), kjer je bil po karakteristikah proge in videnih kartah, Ferrari v slabšem položaju. V petek na prostih treningih je še vse kazalo, da gre karavana F1 v smeri kot so kazala vsa predvidevanja. Istočasno pa so bile zanimive izjave rivalov, kjer niso skoparili s pohvalami na račun drug drugega in se opravičevali, ter dajali sebe v podrejen položaj, češ »nismo še zadovoljni z nastavitvami, proga je še zelena, moramo še proučiti zakaj izgubljamo, oni so hitri in odlično jim kaže, lahko bi šlo hitreje in bi pokazali kaj več, nekateri še niso pokazali vsega ipd.«

Nato pa je prišla sobota kjer je pohvale zamenjalo kazanje zob. Na tretjem prostem treningu so svoje zobe pokazali pri Ferrariju, ki niti slučajno ni bil favorit, da bi lahko na simulacijah tako za dirko kot kvalifikacije uspel sestaviti nekaj kar bi lahko pasalo v prvo vrsto. Mladeniča iz Monaka so po dveh zmagah mnogi videli kot rešitelja rdečih in temu primerno je rastla njegova samozavest in prepričanje, da je on številka 1 v moštvu, ki je po kvalifikacijah in osvojenem najboljšem štartnem položaju samo dodatno dvignila njegov ego. Vettel je vse skupaj nemo opazoval ter se pri tem pripravljal na dirko saj se je zavedal, da se točke delijo v nedeljo in ne v soboto. Rdeči so vstali od mrtvih in uprizorili nekaj česar ni pričakoval nihče, verjetno še sami ne najbolj, osvojili so prvo in drugo mesto, ki ga niso videli že od leta 2017 na VN Madžarske.

Leclerc se je med dirko seveda pritoževal, zakaj na menjavo niso najprej vpoklicali njega in šele nato Vettla in tu se je pokazala dejanska slika Ferrarija. Ferrari je vpoklical svojega prvega moža, da prav ste prebrali, prvega moža, to je tisti katerega drago plačujejo, da dirka za njih in ne dirkača, ki je šele prišel k njim in je v trenutni dobri formi. Podobno se je zgodilo že leta 1999, ko Ferrari preprosto ni pustil zmagati Ediju Irvinu, navkljub temu, da je bil po poškodbi Schumacherja v tesnem boju z Hakinenom za naslov prvaka.

Dirkač, ki pride v Ferrari, mora spoštovati mit o poskočnem konjičku v kolikor ga ne, gre in tega so se zavedali številni prvaki, ki so pakirali kovčke, preden se je iztekla veljavna pogodba. Pri Ferrariju je tako, da je na prvem mestu ekipa, potem dolgo, dolgo nič in šele nato dirkač, pa še to ne kakršenkoli dirkač temveč tisti, ki je v ekipi sprejet, da bo vodil ekipo kot številka 1.

Vettlu letos res ni šlo in nikakor mu ni uspel veliki met, do včeraj. Na drugi strani Leclerc mlad in zagnan, poln adrenalina in neučakan je po dveh zaporednih zmagah že razprl svoja krila ter želel poleteti nad mit, ki pa ga je na prefinjen način spustil na realna tla, mu malenkost prirezal krila in dal vedeti, da je le eden od mnogih. Ekipa se je odločila za ekipo in ne za posameznika, in ekipa je naredila kar je najbolje za njih, če je mlademu Monačanu prav ali ne.

Možnost ima, da posluša ali pa ne. Da ne bom zgolj sejal negativizma okoli Leclerca, ga je potrebno pohvaliti in fant je res dober, ne, odličen je, vendar mu manjka kilometrine v visokih krogih F1 in tega se bo s časom tudi naučil. V kolikor želiš postati plesalec, se moraš naučiti plesnih korakov in tega se od včeraj naprej mladenič verjetno zaveda. Zato je potrebno dati času čas in se istočasno zavedati dejstva, da nič ni večno, le Ferrari je.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Cosword99
To je pa napisano točno ampak čisto točno! Res je mali zagnan in predvsem dober ampak prvo Ferrari potem ostali.
23.9.2019 12:20:50
Fero
Najboljši drugi dirkač na svetu je tistega davnega leta 1999 po poškodbi sedel nazaj v dirkalnik, kjer je zamenjal vlogo z Irvineom. Osvojil pole z ogromno prednostjo, na startu potegnil in kasneje prepustil mesto Irvineu, ki se je boril za naslov prvaka ter zaviral Miko da bi sploh ogrozil 2 mesto kaj šele 1 mesto kjer je bil Irvine. Kot vem je Ferrari Irvineu pustil zmagati. No v Suzuki, je pa že na kvalifikacijah zaostal in mu ni mogel nihče pomagat.
23.9.2019 12:35:20
paulista
Vettel je priznal, da je srečno zmagal . Ferrari ni pustil zmagati Irvinu 1999? hm to ne vem kaj je s tem mišljeno Irvine je zmagal 3 dirke... mogoče niso pustili zmagati Miki Salu... drugače je bil Schumacher res zelo favoriziran v ekipi vsa leta to je treba priznati, čeprav nekega močnega dostojnega tekmeca ni imel v ekipi, ki bi ga ogrožal.
23.9.2019 12:58:33
hubertfast
Mislim, da je bila leta 1999 dirka v Nemčiji za katero nekateri pravijo, da Irvine ni smel zmagati, saj je imel nelogično dolg postanek, cca pol minute potem so ga pa spustili naprej. Mogoče je kaj jezikal pa so ga tako kaznovali. Ferrari je res prvi, včerajšnji potek pa ni bila kazen za Leclerca ampak bolj kot ne naključje v katerem se je šlo za par desetink. Ki bi jih Čarli lahko not prinesel, če bi krog pred menjavo malo bolj pritisnil.
23.9.2019 13:39:07
leonard
Pri vseh ostalih pa sta na prvem mestu dirkača potem pa ekipa. ha ha ha
23.9.2019 14:15:14
denis1304
Če Ferrari ne pove Leclercu, da mora pritisniti, ker so Vetlla že imeli v box-u, potem ne moreš pričakovati, da bo to tudi naredil...
23.9.2019 15:01:23
RUNC
@hubertfast; Če mene spomin ne vara, je bilo to kaotični dirki za VN Evrope (Nürburgring), ko je zmagal Johnny Herbert s Stewardom.
23.9.2019 17:16:57
duss
Prcakval bi da bi leclercu povedal da je vettel v boksih in naj prtisne mal. Ampak OK.
23.9.2019 17:45:28
Asinorampante78
Hubi mehaniki so vskocili v pit brez gum.. To je bilo več kot očitno da ni smel zmagat prvenstva pred shumijem...
23.9.2019 17:46:20
Asinorampante78
Vmes so še za pašto čakali...
23.9.2019 17:47:17
tadejkrze
Tudi pri Hamiltonu so bili letos brez gum že, ampak ja se strinjam...1999 je bilo očitno
23.9.2019 18:23:25
James87
Ja no, saj se jim je konec sezone vse "vrnilo"
23.9.2019 19:04:02
RUNC
Evo ga Irvina in njegov postanek. Samo tole je pa res izgledalo totalno amatersko. Guma zadaj desno čisto slučajno manjka, ko pa jo mehanik prinese, pa kot da bi mu v slušalko nekdo govoril naj še nekako zmuti ene 5 sekund, pa bo potem dobil nagrado za uspešnost https://www.youtube.com/watch?v=tSUp_4SdQqQ
23.9.2019 19:04:33
RUNC
@Aichi in ostali pisci na tej strani; Sem slučajno opazil, da bo čez 3 dni 20 let od te kaotične dirke na Nürburgringu. Mogoče pa je to ideja za spomin (članek) na malo F1 zgodovine
23.9.2019 19:20:21
Asinorampante78
Tadejkrze letos pri Hamiltonu je bil problem da ni imel pri menjavi na voljo novih gum.. Drugi problem so ble zgubljene šeme v boxu..
23.9.2019 19:33:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija