Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mattia Binotto
Kot ekipa bomo še bolj agresivni
Šef Ferrarija, Mattia Binotto, pravi, da bo ekipa po porazu prišla nazaj še močnejša.
Artur Švarc
30. september 2019 | 7:50:00

Začetni krogi so minili v prerekanju obeh dirkačev, zakaj Vettel ne spusti predse Leclerca. Ta je žrtvoval svoj štart in v zavetrje potegnil Vettla, da sta uspela ostati pred Hamiltonom.

»Prosili smo Charlesa, da omogoči Sebu zavetrje, ker je bil to najboljši scenarij, da ostanemo v vodstvu v prvem ovinku,« je povedal Binotto.

»To smo se dogovorili skupaj z namenom, da Hamiltonu ne bi omogočili zavetrja in s tem poskusa priti naprej na zaviranju. Zato je Charles rezal zrak Sebu, tako smo se dogovarjali in dogovorili.«

»A dati vleko in ne dobiti mesta nazaj, bi pomenilo prednost za Vettla, zato smo se dogovorili, da Seb vrne pozicijo pozneje v dirki.«

Vettel ni takoj spustil Leclerca na prvo mesto, kos o mu to naročili iz boksov, kar je bilo dovolj, da je prišlo do kreganja po radijski zvezi.

»Mislim, da moramo biti bolj precizni pred dirko. Do menjave je prišlo med postanki, pogovorili se bomo in razčistili, kaj se je zgodilo na štartu dirke.«

Vettel se je potem ustavil  ob progi zaradi težav z motorjem, na stezo pa je bil priklican nevidni varnostni avto, ki je delno pomagal Lewisu do zmage.

»Vettla smo morali ustaviti takoj zaradi strahu, da bo prišlo do poškodbe motorja,« je povedal Binotto.

»Če ne bi odstopil, bi imeli drugo mesto.«

»Za zmago moramo biti zanesljivi, danes pa nismo bili, ker smo imeli tehnični problem. Vettel je bil zelo hiter in smo veseli zanj – njegova dirka je bila perfektna.«

Binotto je obljubil, da bodo še bolj zagrizli na zadnjih dirkah.

»Po tej dirki bomo le še bolj agresivni. Tretje mesto je za nas boleče, saj je rezultat tak zaradi naših napak.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
delfy
Kakšne bedarije pišete???? "Ta je žrtvoval svoj štart in v zavetrje potegnil" wtf??? V soboto je vozu za pole in ker je pač Vettel dobr štartu, ga je pač prehitel. Kot je že nekdo drug zapisu: italijanski kuhna!
30.9.2019 8:04:00
hubertfast
Helmut je izjavil, da je crash med obema petelinoma neizbežen. Če ne letos, pa drugo leto. Naj bo drugo leto : ). Formula 1 to potrebuje.
30.9.2019 8:13:35
spartan
Naj že enkrat prekinejo komunikacijo med boxi in dirkači. Ker to ni več ničemur podobno. Kdo bo to gledal?
30.9.2019 8:44:39
SimonJazbec
Mislim da je izjava Binotta na hitro rojena bajka za navdušence, katera pač ne pije preveč vode. Vleka je možna seveda ampak mora delovati aerodinamični učinek na bolidu spredaj (da "odmaknne zračni tok in tako onemu zadaj zmanjša na ravnini zračni upor). To se začne pri 120 km/h in je v polnem efektu pri 160km/h (približne vrednosti, samo da imamo občutek) Žal se pri Formuli ena štarta iz mesta in za lep del ravnine te toliko opevane vleke ni...kaj bi bilo potem pri Williamsu, če bi imeli 18 bolidov pred seboj , ki jim na štartu odmika zračni tok in upor....dajmo dajmo, bolj učinkovito kot DRS (po moje so se dogovorili da Charles zapre linijo Lewisu in tako pomaga Sebastianu mimo, a špekulacije, nisem bil tam)...glede drugega mesta pa oprostite (kot sem povedal že v komentarju) kje je bil Leclerc pred drugim postankom?a na drugem mestu? Torej ne sprenevedanjmo se glede strateških napak.
30.9.2019 8:52:04
slowie
Tale odnos me je prav razočaral... Ne bi rekel, če bi Vettel zadrževal Leclerca, ampak ga ni. Od dirkača zahtevat, naj vozi počasneje, da ga bo lahko kolega prehitel, je čisto v nasprotju z - dirkanjem. Saj je Vettel odlično reagiral, ko so mu rekli, naj spusti Leclerca - rekel je, da ni problema, samo da naj se mu dovolj približa. To pove vse!
30.9.2019 9:00:17
Aichi
@delfy: mi pišemo bedarije???
30.9.2019 9:02:11
delfy
@Aichi: v tem članku je tako ja ... v konkretnem stavku, ki sem ga izpostavu.
30.9.2019 9:09:48
7even77
Kot sem zapisal pod temo "Taktična zmešnjava pri Ferrariju" - objektivno menim, da težava pri rdečih dejansko niti pomotoma ni Vettel. Domišljavost njegovega mladega sodelavca pa zna biti vedno bolj pogubna - za ekipo, na katero se slednji tako rad "opira".
30.9.2019 9:09:57
Aichi
To ne pišemo mi, tako so povedali pri Ferrariju?
30.9.2019 9:13:10
Aichi
@Delfy, se pa bolj ne bi mogel strinjat... Leclerc je daleč od prijetnega talentiranega mladega poba, že zdaj enim hoče zrast čez glavo in mi je iz dirke v dirko bolj zoprn
30.9.2019 9:13:49
Aichi
Lahko si velik športnik, nisi pa nujno velik človek... Kaj koristi Hamiltonu 6 naslovov, če je v povprečju silno zoprna persona.
30.9.2019 9:14:24
bozzo
Sredi včerajšnje dirke sem se odločil, da preneham (po cca 30 letih) spremljati ta "šport"... bom skušal kvalitetneje porabit ta čas... Goodbye everybody
30.9.2019 9:15:19
delfy
@Aichi: jap, to se pa nebi mogu bolj strinjat ... iz dirke v dirko je bolj MONA in ja, se strinjam tu gor z nekaterimi - ukinat pogovore!
30.9.2019 9:32:50
hubertfast
V kolikor bi bil Leclerc v realnem položaju borbe za naslov bi bilo 100% razumljivo in jasno, da se mu Vettel mora umakniti. Tako pa dejansko te potrebe ni bilo, še posebej zaradi tega, ker je bil Vettel hitrejši. No sicer je Binotto rekel, da so glih zaradi tega Vettlu pustili naj leti naprej, pa ga potem kaznovali z poznim postankom. Vettlu je sicer res potem crknil avto, vendar je vprašanje kako bo prebolel pozen postanek, glede na to da je bil hitrejši. S tem mu je ekipa pokazala, da ji ni važno, da zmaga Ferrari ampak, da mora zmagati Čarli.
30.9.2019 9:39:30
slowie
Hubert: strinjam se s tabo. Poleg tega pa tudi jaz ne verjamem, da je bila tista "usluga" z zavetrjem tako učinkovita, kot jo skušajo prikazati. Leclerc je bil pač premalo pozoren ali pa pač ni štartal tako dobro, kot Vettel. In potem bi Vettel moral zavirati?
30.9.2019 10:29:06
duss
Men je blo takoj cudno, zakaj ga ne zapre pred ovinkom. Skkda, da imajokar naenkrat tak problem. Jz osebno sem mnenja, da je Vettel svoje najbkljse dni ze dozivel in bi se morala ekipa lepo osredotocit na Leclerca.
30.9.2019 12:12:06
kimikaze
Rečmo tako, realno bi Vettel tudi brez kakršnega dogovora potegnil za Leclercom in imel veliko večje šanse kot Leclerc, da v prvi ovinek zapelje kot prvi. Vettel je bil praktično v idealni poziciji na štartu glede na naravo te steze, zraven tega je pa Hamilton moral štartati na slabši strani in z počasnejšimi gumami. Pa pustimo zdaj to na strani. Izjava Binota morda niti ni takšna bajka. Pa ne zato ker je res, da ima zaveterje posebno večji efekt šele ko so hitrosti višje. Gre se za pozicijo dirkalnika, ki je ravno v prvih metrih lahko najpomembnejša. Naloga Vettla je bila, da se z štartom spravi vsaj v pozicijo kjer je vzporedno z Hamiltonom. Nato nalogo prevzame Leclerc in poskrbi da je zaporedno pred Vettlom in ne pred Hamiltonom. Ker je Vettel to več kot odlično opravil, Leclerc niti ni rabil kaj preveč vjugati levo desno in je samo počakal da ga Vettel dohiti in prehiti. Ampak po tej točki se po mojem mnenju začne še nekaj z strani Vettla, nekaj na kar Ferrari ni računal. Vettel lisjak je pač uvidel svojo priložnost in na mesto da bi zamenjala poziciji je hotel sebi in vsem svetu vsaj še enkrat pokazati, da še zna. Ni potrebno ob tem povdarjati, da je z vsakim radijskim pogovorom neposredno apeliral Ferrariju, da je hitrejši in s tem hotel v ekipi še enkrat vspodbuditi tiste prave emocije, da ga v ekipi še ne zavržejo kot možnega kandidata za prvega voznika. Dirke ni končal ampak mislim da je vsaj za nekaj časa dobil precej boljšo bitko kot je zmaga sama. Pri vsem tem skupaj je pravtako vprašanje ali je bil Leclerc dejansko počasnejši ali pa je čas ki ga je Vettel pridobival proti njemu bolj posledica pogovorov z garažo, kjer je Leclerc pričakoval, da ga bo Vettel spustil in zato pač ni forsiral in uničeval pnevmatik za Vettlom. KAkorkoli, je Vettel opravil izjemno delo za svoj imidž s tem ko se ni držal dogovorjenega. Jasno je, da je dogovor bil da ga spusti takoj. V nekem trenutku sta bila že tudi 3 sekunde pred Hamiltonom, kjer bi zamenjavo opravila brez najmanjšega problema, pa Vettel ni hotel. Težko je pa sodit Vettla, ker se tudi Leclerc ni držal dogovora. Torej zdaj sta si recimo kvit.
30.9.2019 18:06:28
James87
Skoda za Vettla ker ga je doletela okvara. Sem imel obcutek da bi po postankih vseeno lahko skinil Leclerca. Bi mu prav privoscil tak izid. Leclerc mi je iz dirke v dirko bolj antipaticen, pa se obcutek imam da je hiter zgolj na 1 krog. Ko gre za dirkanje in prehitevanje se ni dorasel stvari.
30.9.2019 19:55:26
Asinorampante78
Glede zadnjega postanka Leclerca, mislim da se so rdeči v koleno ustrelili... 2 mesto na trdih gumah bi Leclerc obdržal pred napadi Botasa.. Sam so bli preveč lačni...
1.10.2019 11:57:31
Fero
kimikaze: iz vidika rezultata moštva je povsem nelogično, da bi takoj na začetku šla v menjavo pozicij. Ker bi se Lojze takoj približal, saj bi ob manevru, če je Čarli zaostajal 1,5s, tako Sebastjan izgubil cca 2s, saj bi moral upočasnit da Čarli potegne mimo in nato pospešiti. Časa za zamenjavo so pa imeli realno do konca dirke, ne vem čemu bi se igral po nepotrebnem s tem na začetku in si ogrožat vodstva.
1.10.2019 12:56:25
duss
Bi se kar strinjal z @kimimaze. Recmo, da sta sedaj kvit za Monzo. Sedaj naj ju pa mostvo pusti dirkat, pa naj poci ze letos, ce ze mora. Vettla pa razumem. Taksen avto kot ima, on pa na petem mestu v prvenstvu.. To mu ne more biti v cast.
1.10.2019 18:34:28
Fero
duss: ne vem na kakšen način bi sedaj bila lahko kvit, glede na Monzo?
2.10.2019 8:56:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija