Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Obletnice
Walter Wolf jih ima 80
Kanadski podjetnik slovenskih korenin, je v sedemdesetih obogatel v poslih z nafto in se podal tudi v F1.
Artur Švarc
5. oktober 2019 | 14:37:44

Rojen v Gradcu 5. oktorbra 1939 v Avstriji slovenski mami in očetu Nemcu, se je 1941 preselil v Maribor. leta 1953, ko se je oče, ki je končal v ruskem vojnem ujetništvu, vrnil od tam, z družino preselili v Wuppertal v Nemčijo, od tam pa 1958 v Kanado.

Leta 1975 se je Walter Wolf začel pojavljati na dirkah F1. Leto kasneje je kupil 60 % delež moštva Frank Williams Racing Cars, vendar je Frank Williams ostal vodja. Hkrati je kupil še ostanke moštva Hesketh, ki se je že umaknilo iz F1.

Moštvo je bilo v Williamsovi tovarni v Readingu, toda uporabljalo je večinoma dirkalnike in dele s Hesketha. Hesketh 308C so preimenovali v Williams FW05 in kmalu se je moštvu pridružil kot šef inženirjev še Harvey Postlethwaite, Jacky Ickx in Francoz Michel Leclère pa sta bila najeta kot voznika. Toda moštvo ni bilo konkurenčno in se na nekaj dirkah sploh ni uvrstilo na dirko. Leclère je po Veliki nagradi Francije 1976 moštvo zapustil; zamenjal ga je Arturo Merzario. Ickx je dirkal slabo in je bil odpuščen po Veliki nagradi Velike Britanije 1976, zamenjala ga je serija pogodbenih dirkačev.

Po sezoni 1976 se je Wolf odločil prestrukturirati moštvo. Odstavil je Franka Williamsa in ga nadomestil s Petrom Warrom iz Lotusa. Besni Williams je moštvo kmalu zapustil in s sabo odpeljal še Patricka Heada ter nekaj drugih in ustanovil novo moštvo Williams Grand Prix Engineering.

Dirkalnik WR1-Cosworth in dirkač Jody Scheckter iz Tyrrella sta se zdela močnejši paket. Toda prav nihče ni pričakoval, da bodo zmagali že na svoji prvi dirki na Veliki nagradi Argentine 1977. Sicer je bila to v mnogih pogledih srečna zmaga, saj je Scheckter štartal z 10. mesta, 6 dirkačev pred njim pa je nato odstopilo. Med sezono 1977 je Scheckter zmagal na Velikih nagradah Monaka in Kanade, še šestkrat pa je končal na odru za zmagovalce, tako da je sezono končal na drugem mestu za Avstrijcem Nikijem Laudo, kar je zagotovilo Wolfu četrto mesto v konstruktorskem prvenstvu.

Moštvo je ostalo nespremenjeno za sezono 1978. Novi dirkalniki WR5 so sledili novim trendom s krilci, toda pojavili so se šele na VN Belgije. Scheckter je osvojil četrto mesto na Veliki nagradi Španije in drugo na Veliki nagradi Kanade, v prvenstvu pa je končal kot sedmi.

V sezoni 1979 je Scheckter podpisal za Ferrari, Wolf pa ga je nadomestil z Jamesom Huntom. Novi dirkalnik WR7 je nastopal s sponzorstvom Olympusa. Toda dirkalnik ni bil zelo uspešen, saj je v prvem delu sezone nanizal kar sedem odstopov. Zato mu je hitro sledil še WR8. Sredi sezone se je Hunt odločil upokojiti in Wolf je hitro najel Kekeja Rosberga. Novi dirkalnik se ni izkazal za veliko boljšega, zato se je Wolf naveličal neuspehov v Formuli 1 in prodal ekipo Emersonu Fittipaldiju.

Wolf se je pogosto pojavljal kot gost v prenosih F1 na Pop TV, nazadnje pa je bil vpleten v afero Patria.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija