Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Frederic Vasseur
Bitka za zlato sredino zahteva več kot popolnost
Šef ekipe Alfa Romeo priznava, da je potrebno za doseganje mest v zlati sredini najprej najti popolnost in nekaj več od konkurence.
Milan Klemenc HB Press
8. november 2019 | 7:30:51

Charles Leclerc se je po koncu sezone 2018 odpravil v Ferrari, od tam pa je v ekipo Alfa Romeo prišel Kimi Raikkonen, ki je v Ferrarijevem paketu sabo pripeljal še kader v obliki Antonia Giovinazzija. Rdeči so želeli in hoteli svojo B ekipo, ki se bo uklanjala njihovim potrebam. Ekipa Alfa Romeo je sezona začela z veliko optimizma, Kimi Raikkonen za volanom in nekaj spodbudnih rezultatov je bila magična formula, ki je vlivala upanje. Toda potem je prišel trenutek, ko je njihovo upanje prejelo zadetek in omahnilo v globino, kar je bilo po mnenju Freda Vasseurja precej nenavadno.

Njihova forma je vidno pada in tega se zaveda tudi Fred Vasseur, ki ugotavlja, kje bi šlo narobe.

»Pričakovali smo boljše rezultate, vendar menim, da je bila sezona na začetku še kar nekako znosna in vedno je šlo nekoliko navzgor in navzdol,« je za Autosport povedal Vasseur.

»Borili smo se za mesta nekje med 4 in 9. To je bila za nas vsekakor spodbuda, a kaj, ko smo na krilih uspehov nato izgubili ogromno število točk v Hockenheimu, Bakuju, Monzi in v Spaju.

»Mislim, da smo v prvem delu sezone opravili odlično delo in ugotavljamo, da smo bili dosledni, brez napak in zelo oportunistični.«

»Po poletnem premoru se naša forma ni več nadaljevala in že v Spaju je bilo to nekoliko čudno. Bolj kot sem tuhtal v čemu je težava, bolj sem ugotavljal, da je v sredini dirkaškega polja zelo tesno in v kolikor želiš rezultate, moraš odpeljati popolno dirko, pred tem pa se še dobro kvalificirati, in nato več kot odlično startati ter pri tem upati tudi na srečo. Brez vsega tega formula preprosto ne deluje.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija