Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Lewis Hamilton
Zahvala Ronu Dennisu, ker mu je pomagal priti do F1
Hamilton je v intervjuju za Sky F1 brez dlake na jeziku povedal, da ga brez Dennisa verjetno sploh ne bi bilo v F1.
Milan Klemenc
8. november 2019 | 7:38:23

»Če me Ron že na začetku ne bi opazil, me verjetno sploh ne bi bilo tukaj,« pravi novopečeni šestkratni prvak.

Pri tem se je zahvalil svojemu nekdanjemu šefu ekipe in mentorju Ronu Dennisu, da verjel vanj in razkril, da je po potrditvi šestega naslova v Austinu prejel sporočilo legendarnega šefa McLarna.

»Dobil sem SMS od Rona in rad bi se mu zahvalil za vse kar storil zame in še enkrat lahko rečem, hvala, da si me opazili, ko sem bil star 10 let in verjel vame,« je dejal Hamilton.

Hamilton se je z Denisom prvič srečal, ko je bil star 10 let, ko mu je na podelitvi nagrad Autosport povedal, da bo nekega dne vozil za njegovo ekipo McLaren.

McLaren je nato pri 13 letih podprl Hamiltona in skupaj s takratnimi motornim partnerjem Mercedesom podpiral njegov vzpon skozi nižje kategorije. Dennis je nato v sezoni 2007 dal Hamiltonu priložnost, da zasede vroč dirkaški sedež v McLarna ob Fernandu Alonsu.

Že v letu 2007 se je boril za naslov prvaka, ki ga je nato za eno točko nato tudi izgubil. A Hamilton pri tem ni izgubil volje in je v drugem poskusu leta 2008 dosegel svojo prvo krono. Z McLarnom je nato ostal do konca leta 2012, ko se je odločil, da bo prestopil v Mercedes.

A Hamiltonov prvi šef ekipe v Brackleyju je bil Ross Brawn, ki je zdaj direktor F1 za avtomobilske športe. Brawn je po osvojitvi Hamiltonovega šestega naslova dejal: »Mislim, da je najboljši kompliment, ki ga lahko danes dam Lewisu ta, da mu povem, da je našel edinstven način, kako postati odličen prvak.

Priznati moram, da sem bil ob začetku najinega sodelovanja v letu 2013 rahlo nervozen, saj je imel nekako drugačen pristop in ne kot da je profesionalni dirkač.

»Zame je bil referenčni primer Michael Schumacher, človek popolnoma predan le iskanju uspeha, ki obenem zelo rad čuva svojo zasebnost in zasebnost svoje družine. Lewis pa je že takrat pokazal svoj naelektren pristop k svoji karieri, kjer je bil obenem tudi popoln profesionalec, ki je imel raje divji življenjski slog, ki je bil vsekakor manj samostanski od Michaelovega.«

»Lewis se je vedno udobno gibal v različnih krogih, kot sta glasba in moda in to mu še vedno daje energijo, da še naprej razvija svoj talent, hkrati pa vedno zagotavlja, da je v najboljši fizični formi, kar je bistveno v sodobni dobi F1.

»Pri Mercedesu je Lewis našel pravo oporo v okolju, ki ga tehnično spodbuja, a mu hkrati omogoča svobodo, ki jo nujno potrebuje.«

Pri Mercedesu pa so  v sredo na sedežih v Brackleyju in Brixworthu slavili nekaj, kar ni uspelo še nobeni ekipi v F1. Postali so prva ekipa v zgodovini, ki je osvojila šest zaporednih naslovov tako v vozniškem kot v konstruktorskem točkovanju.

Hamilton je pri tem dejal: »To je bilo neverjetno potovanje. Vsak krog v F1, vsaka zmaga, vsak najboljši štartni položaj smo osvojili z vašimi pogoni, fantje. Spomnim se, ko sem se pridružil tej ekipi in je bilo veliko dvomov, kjer so nekateri celo rekli, da je bila to najslabša odločitev, ki bi jo lahko naredil.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kobyking
Če se ne motim je 6 naslovov osvojila tudi ekipa Ferrari ( 1-99, 2-00, 3-01, 4-02, 5-03 in 6-04). Popravite če se motim...
8.11.2019 9:03:51
hubertfast
Ne motiš se, Milan je najverjetneje mislil na 6 šoferskih naslovov zapored, Ferrari jih je takrat dobil 5.
8.11.2019 9:15:26
hubertfast
Lewisa je očitno že takrat v mladih letih spremljala boginja Fortuna, kar se je kasneje še par krat ponovilo, imel je sicer še 2 res nesrečni situaciji v prvi sezoni ko ga v vstopu v bokse zaneslo v pesek in pa Malezija, ko je izgubil naslov proti Rosbergu. Tip bi lahko imel osmico že sedaj. Ampak tak je šport, kar nekaj šampionov je par naslovov izgubilo na nesrečen način. Jebi ga tak je lajf. Mogoče zopet iztočnica za Badgerja za prispevek kdo je kdaj zaradi ne sreče izgubil naslov. Bi jih našli kar nekaj...
8.11.2019 12:02:28
Fero
Pa tudi kako je kdo srečno dobil naslov, kot recimo leta 2008.
8.11.2019 12:28:47
hubertfast
Saj sem napisal, da se mu je parkrat ponovilo, je imel pa tudi 2 primera velike ne sreče, ko načeloma ni bil sam kriv. Je pa res, da opevati srečo ali ne srečo na podlagi ene dirke v sezoni ni prezentativno, seveda šteje cela sezona. Spominjamo se pa samo najbolj odmevnih prigod.
8.11.2019 12:37:01
stef_12
Ja tako kot je Kimi postal prvak 2007 in Rosberg 2016--- srečkoti! Prosim vas lepo. Zakaj se LH vedno odvzema kaj je dosegel?... MS je pa vse dobil pošteno brez kakšnih namernih zaletavanj da bi točkovno ostal v ospredju itd. Vsi prvaki v F1 so zasluženi tako ali drugače. Jaz rečem kapo dol vsem in spoštovanje.
8.11.2019 14:06:42
Gazibo2
Ali pa nesrečno izgubil naslov 2007 in 2016. Letos bi imel že 8 naslovov.
8.11.2019 20:14:13
Soling
Lewis je še vedno najbolj kompleten voznik od sedaj aktivnih voznioov v f1. Enim ne gre najbolje, drugi imajo občasne prebliske, tretji imajo hitrost, a pomankanje IQ...
9.11.2019 20:13:46
Fero
Od kar sedi v Mercedesu je res najbolj kompleten. Prej pa to ni bil.
11.11.2019 6:03:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija