Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   F1
Dirka F1 v Miamiju in veto župana
Medtem ko beseda veto ponavadi požene drhtenje po žilah šefov F1, se poteza župana Miamija Dade, Carlosa Gimeneza, ponuja kot rešilna pot, saj si župan želi, da bi v mestu gostili dirko F1.
Milan Klemenc
11. november 2019 | 6:23:22

Župan Gimenez je izdal redko uporabljen veto in to zaradi velike želje, da bi pomagal strankam v sporu glede predlagane dirke okoli Hard Rock stadiona ter s tem namenili več časa za iskanje kompromisa.

Konec prejšnjega meseca je na seji sveta okrožnih komisarjev v mestni hiši okrožja Miami Dade vse kazalo na to, da je z dirko v Miamiju konec. Zagovorniki dirke so s sprejetjem dveh resolucij doživeli hladen tuš. Prva resolucija se je nanašala na prepoved zapor cest v bližini stanovanjskega okoliša Miami Gardens, medtem ko je druga resolucija zahtevala, da za vsako dirko F1 izvedejo javno obravnavo, preden bi organizatorji dobili uradno odobritev izvedbe dirke.

Namesto, da bi sprejel ali ovrgel odločitev o dirki, se je župan Gimenez odločil, da uporabi možnost veta. Pri tem je poudaril, da je odločitev o uporabi veta sprejel po srečanjih z Barbaro Jordan, okrožno komisarko, ki je predstavnica Miami Gardens in predstavniki Miami Dolphins (zagovorniki organizacije dirke F1) z namenom, da zagotovi dovolj časa, da obe strani poizkušata najti kompromis.

Gimenez je za Miami Herald povedal: »pprezgodaj je poskušati dokončno blokirati dogodek takih razsežnosti kot je F1. Ostajam zavezan spoštovanju prebivalcev Miami Gardens in iskanju načina, kako prinesti ta svetovni dogodek v našo skupnost.«

Sklep o zaporah cest za izvedbo dirke F1 so komisarji prejšnji teden zavrnili z osmimi glasovi proti petim za. Za razveljavitev veta pa je potrebno devet glasov, kar pomeni, da morajo tisti, ki nasprotujejo dirki, prepričati enega od članov odbora, ki trenutno podpira dogodek.

»Naredili bomo vse, da bi zaščitili prebivalce Miami Gardens,«  je dejal Sam Dubbin, odvetnik, ki zastopa prebivalce Miami Gardens.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija