Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   F1
Spremembe prizorišč so nujne
Šef F1, Chase Carey, je povedal, da bo F1 v prihodnje verjetno ostala brez nekaterih prizorišč, pšrišla pa bodo nova.
Artur Švarc HB Press
13. november 2019 | 1:30:34

Liberty Media je skupaj z novimi pravili za 2021 dvignila zgornjo mejo dirk na številko 25 na sezono, kar bodo dosegli v nekaj letih.

Dvig števila dirk zahtevajo tudi vedno večja povpraševanja promotorjev, F1 pa bo izgubila nekatera prizorišča, katerih vrednost ni optimalna za ta šport.

»Povpraševanje novih prizorišč je za nas pozitivno, prihaja iz celega sveta, številna mesta se zanimajo za dirke F1,« je povedal Carey.

»Koledar je praktično poln, imamo dolgoročne pogodbe, obstajajo omejitve, koliko še lahko spremenimo, še vedno pa imamo določene opcije. 22 dirk je precej veliko, še vedno pa je nekaj prostora za dodatne.«

»Radi bi imeli dolgoletna partnerstva, a podobno kot letos, bomo dodajali dirke, nekaj pa jih bomo posledično opustili.«

»Podedovali smo nekaj pogodb in dogovorov, ki ne odražajo vrednot, ki jih mi vidimo v F1.«

Na konferenci, kjer je Carey predstavil rezultate tretjega kvartala, so omenili tudi dirko v Miamiju in potrebo, da se dejansko razjasnijo o prihodnosti in možnostih.

»Še nekaj korakov moramo prehoditi, časa je malo, če želimo imeti dirko na sporedu 2021, težave je treba rešiti v nekaj mesecih.«

»Realno je večino dogovorov sklenjenih, sploh poslovnih, zdaj gre le še za politično vprašanje in tudi tu smo aktivni.«

»Glede Miamija smo optimistični, a bomo videli, kaj bodo prinesli naslednji tedni.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
LeonSenna
Jaz sem zagovornik manj dirk. Če jih je preveč se hitro razvrednotijo in 1 dirka nima take teže in pomena. Idealna številka je okoli 18-20
13.11.2019 16:55:44
mtansek
LeonSenna se strinjam. Povrhu vsega pa še želijo poceniti na račun manj motorjev, turbin... Bedno varčevanje , da gledamo turiste na progi. Manj bi bilo več.
14.11.2019 14:52:34
stef_12
Zavedat se moramo da je F1 postala industrija... vse se vrti glede denarja in promocij. Govori se tudi da bi začeli snemat dogodek kot neko TV serijo za vsako dirko... Pravega, čistega dirkanja ni več oz mogoče bolje rečeno dirkaškega duha je čedalje manj. To so sedaj bolj dogodki. Lahko nam je več ali pa ne nekega velikega vpliva nimamo na prihodnost tega športa.
15.11.2019 14:34:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija