Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   F1 in Schools
Finale finala v Abu Dabiju z ogromno udeležbo ekip in tekmovalcev
Dobili smo ekskluzivno priložnost, da se udeležimo Svetovnega finala F1 in Schools, ki je letos potekalo na dirkališču Yas Marina v Abu Dabiju.
Milan Klemenc
28. november 2019 | 9:06:49

Zahvala za takšno čast gre predvsem Willu McKeownu in Kristini Špec, ki sta nas popeljala v svet F1 in Schools.

Ker je tekmovanje potekalo teden pred finalno dirko F1, smo se odločili, da gremo na pot prej in se pri tem udeležimo še Svetovnega finala F1 Schools, kamor nas je povabil sam ustanovitelj Andrew Denford. Da bo zaključek organiziran kot se spodobi, smo predvidevali, da pa bo zaključek in podelitev nagrad najboljšim kar v prvem ovinku slavne proge na otoku Yas, pa nas je vendarle presenetilo. Pri tem je potrebno izpostaviti, da se je letos v finale uvrstilo rekordnih 55 ekip iz 22 držav, ki so se pomerile v bojih na izločanje.

V sredo smo se odpravili proti dirkališču Yas Marina Island, kjer so nas sprejeli g. Denford, vodja sodnikov Gary Anderson in že skoraj naš Wille McKeowen. Pojasnili so nam potek tekmovanja ter nešteto podrobnosti, pri tem smo si ogledali razstavljeno tekmovalno progo, na kateri so potekali finalni boji. Proga je bila razstavljena tik pred vhodom v prvi ovinek in prav lepo je sedla v to okolje, tik ob njej pa dirkalnik na katerem so lahko gosti tekmovali v hitrostnih postankih z menjavo gum.

Zadeva je pripravljena in nastavljena kot se je treba. Od prvega notranjega robnika pa do izhoda so stale stojnice s hrano, od koder so vabili čarobni vonji svetovnih specialitet, ki so jih pripravili izbrani kuharji in za vsakogar se je našlo nekaj. Seveda ni manjkalo osvežilnih napitkov, sladoleda in sladic, ki so več kot naravnost vabile v pregrehe.

Podelitev in razglasitev se je pričela ob 19. uri pod močnimi reflektorji, kjer so podelili 20 nagrad najboljšim v njihovih kategorijah. Videti zadovoljstvo in iskreno veselje otrok in najstnikov je res lepo. Ne znam opisati veselja vseh tekmovalcev ob razglasitvi vsakega dobitnika nagrade, ne glede na to katera ekipa ga je prejela.

Izpostaviti je potrebno, da za vsako kategorijo stoji eno od moštev F1, tako so pokrovitelji in sponzorji Ferrari, Alfa Romeo, Racin Point, Renault, Mercedes, Williams, Haas, Red Bull, Toro Rosso in McLaren, ki podelijo zelo zanimive nagrade in te nagrade podelijo predstavniki moštev pa naj si bodo to šefi, direktorji, nekdanji dirkači ali celo lastniki.

Letos je nagrade podeljeval tudi Nico Rosberg, ki je spodbujal mlade, da svoje pridobljeno znanje čimprej ponesejo v smeri F1.

Nagrado najboljši ekipi je za doseženo prvo mesto podelil sam izvršni direktor F1, Chase Carey, ki se je v svojem govoru zahvalil za opravljeno delo, ki ni trajalo samo nekaj dni temveč skozi celo leto. Pri tem spodbudil mlade, da gledajo z odprtimi očmi v smeri F1 in da lahko s svojim znanjem in trdim delom enkrat zagotovo pridejo v eno od ekip F1. Pri tem je dodal, da so s svojim znanjem in kvaliteto dela bolj napredni kot marsikatera odrasla oseba, ki jo je srečal v svojem življenju. 

Da ne gre zgolj za tekmovanje, priča dejstvo, da najboljša ekipa za nagrado prejme brezplačno šolnino University College London Mechanical Engineering, ki jo je letos prejela Queen Elizabeth Grammar School iz Velike Britanije.

Da je letos potekalo že 15 svetovno finale, kaže na to, da omenjeno šolsko tekmovanje ni zgolj muha enodnevnica, temveč je postalo tekmovanje svetovnega formata. V Sloveniji se bo po vsej verjetnosti k programu F1 in Schools pridružila Strojna šola Ptuj.

V pogovoru z g. McKeownom in g. Denfordom se nove članice družine F1 in Schools že nestrpno veselijo, saj se zavedajo, da bo vključitev šole iz Slovenije pozitivno vplivala tudi na vključitev drugih držav iz te regije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
Škoda da niste šli s katrco
28.11.2019 14:15:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija