Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Andreja Prel
Slovenka v vrhu svetovnega motošporta
Združeni arabski emirati ne slovijo zgolj po širokih cestah in prostranih peščinah, temveč imajo tudi strast - vonj po bencinu. Pogovarjali smo se z Andrejo Prel, Slovenko, ki eno leto dela in živi v Dubaju.
Milan Klemenc
5. december 2019 | 20:39:47

Andreja Prel, rojena Ptujčanka, doma iz Slivnice pri Mariboru, je odraščala v neposredni bližini zibelke slovenskega motokrosa, Orehovi vasi, kjer ji je bil že v DNK zapisana želja po dirkanju. Tako jo je življenjska pot po končanem študiju glasbe peljala v popolnoma drugo smer od pričakovane, a kljub temu v svet glasbe, ki jo igrajo motorni agregati, ki ji kot inštrumenti po žilah spuščajo dobršno mero adrenalina.

Svojo pot je pričela pri promotorju svetovnega prvenstva v motokrosu MXGP, kjer je z njimi objadrala skoraj celotno zemeljsko oblo. S svojim zagonom in entuziazmom se je vztrajno prebijala po poti motošporta in tako jo je pot vodila do zaposlitve na AMZS, kjer je več kot tri leta pokrivala področje športa in s tem le še nadgrajevala in dopolnjevala svoje bogato znanje in tkala vezi, s katerimi je v svet nosila prepoznavnost naše dežele. Sama je velika oboževalka The Doctorja, enega in edinega Valentina Rossija, s katerim se je srečala na kar nekaj dirkah in ostalih prireditvah.

Z vzponom Tima Gajserja je tudi svetovni svet dodobra spoznal našo Slovenijo in prepoznal tudi atribute, ki jih ima Andreja.

Tako se ji je lansko leto pokazala priložnost, ki je ni izpustiti, dobila je namreč ponudbo za delo v Dubaju in to  v samem vrhu EMSO (Emirates motorsports organization), ki je krovna organizacija za avto moto šport v Združenih arabskih emiratih – tam je je eden od glavnih projektnih menedžerjev.

Kako te je prineslo v te vode?

To je bil splet naključij in odločiti se je bilo potrebno, da ali ne. Ni bilo prav veliko časa za razmislek, saj jih na takšno službo čaka kar nekaj in prav imelo me je, da grem, saj če ne bi šla zdaj, verjetno ne bi šla nikoli. Ne morem več biti doma ali v Ljubljani, zdaj imam možnost, da lahko poizkusim nekaj drugega, sem si rekla in šla.

Kaj je tvoje delo v EMSO in kakšno vlogo ima pri FIA?

Opravljam delo projektnega menedžerja za šport, ki zajema projekte kot so organizacija dirke F1, svetovno prvenstvo Rally Cross in Baja in še nešteto drugih manjših, a kljub temu izredno pomembnih dogodkov. Sem namreč tudi koordinator med FIA in FIM. Tukaj je avtomobilizem bolj razvit kot motociklizem, saj vsi radi pokažejo kakšne avtomobile imajo, veliko je dokazovanja. Temu primerno pa je tudi delo, kjer se moraš vedno znova dokazovati in pokazati, da si boljši od drugih, saj se lahko hitro zgodi, da ti rečejo, hvala za sodelovanje in nasvidenje. Tu ni besede ne bom ali danes mi ni. Tempo je zelo zahteven in vsak dan po službi hodim v fitnes, da se malo sprostim od naporne službe in preprosto rabiš nekaj takšnega, da se malo odklopiš.

Kakšno je stroškovno življenje v Dubaju ?

Stroški so seveda višji kot pri nas, je pa res, da je veliko odvisno od tega, kje imaš stanovanje. Stanovanja so izredno velika, saj je enosobno stanovanje veliko približno 60 m2, kar je za slovenske razmere precejšnja kvadratura.

Tvoji predpostavljeni so iz Dubaja ali iz katerega od drugih emiratov?

Moj šef, Mohammed Ben Sulayem, je domačin iz Dubaja, je predsednik EMSO in podpredsednik FIA. Je eden izmed zelo vplivnih oseb v Emiratih. Je tudi 14-kratni prvak bližnjega vzhoda v rallyju in z 61 zmagami rekorder po številu zmag v svetovnem prvenstvu. V samem svetu motošporta se zadeve zelo hitro odvijajo.

Kakšni so plani za naprej?

V življenju nikoli ne veš, kaj bo jutri in kam te bo peljala pot, saj dela nikoli ne zmanjka in je skoraj 24-urno. Če delaš, kar te veseli, ni škoda nobene ure, moram pa priznati, da se moram naučiti še veliko stvari, saj je vedno nekaj, česar ne veš. V moto športu je vedno je polno izzivov.

Kako si sprejela odločitev grem in kako je to za žensko, ko si prihajala v ta del nam bolj ali manj nepoznanega sveta?

Kaj pa vem, nekateri so bili šokirani, vendar tistih, ki me poznajo, to ni presenetilo, saj vedo, da želim ven in vedno rabim neke izzive. Ljudje so mi rekli »pa kam rineš, nobenega ne poznaš, pa kaj boš tam…«, ker sem trmasta in me to napaja sem se odločila, da grem. Preprosto sem spakirala in šla.

Se pravi le nebo je meja?

He, he, res je. Tukaj ni nekih težav in moram priznati, da me moški zelo spoštujejo. Delam z ljudmi na različnih pozicijah in nivojih in vsi so spoštljivi, name ne gledajo drugače, ker sem ženska. Res moram reči, da sem zadovoljna tako z odnosom, kot z delom, saj je to nekaj, kar me izredno veseli.

Vaša ekipa EMSO se je udeležila kolesarske dirke, ki vsako leto poteka na dirkališču. Letos je ta dirka posvečena v čast pokojnemu Charlieu Whitingu, ki je preminil na začetku letošnje sezone.

Res je, Charlie je bil velik vzor vsem nam in v njegovo čast je bila organizirana kolesarska dirka po progi Yas Marine. Sodelovalo je 44 ekip, vključno z nekaterimi ekipami moštev F1. V nekaterih moštvih so prepovedali sodelovanje na dirki, predvsem zaradi nevarnosti, da bi prišlo do poškodb. Nihče si najbolj ne želi imeti poškodovanega mehanika, kaj šele dirkača. Lani je na dirki zmagal Mercedes, ki pa ga letos ne bo, saj ne želijo tvegati poškodb. Dirka poteka tako, da ima vsaka ekipa dve kolesi in pet tekmovalcev, ki morajo prepeljati dva kroga, gre namreč za neke vrste štafeto, kjer se kolesa predajajo na štartno ciljni ravnini v prav za to določenem pasu, čas se kot pri F1 meri s transponderji. Nekatere ekipe so profesionalne in mi izpademo skoraj kot kakšni amaterji (smeh), a smo se pripravljali na Avtodromu v Dubaju. Moram priznati, da sem bila na dirki v svoji ekipi odlična, saj sem imela med peterico drugi najboljsi čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija