Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Test gum za sezono 2020
Analiza: Kaj smo se naučili na testu črnega zlata F1?
F1 se je na Yas Marina Circuit v torek in sredo zadržala še na tradicionalnem preizkusu gum za naslednjo sezono.
Milan Klemenc
7. december 2019 | 6:53:38

Kaj se je zgodilo skozi leto 2019?

Pirelli se je v zadnjih letih lotil zasebnih testiranj gum med sezono in na to povabil vseh 10 ekip, ki so v 25 dnevih preizkušale različne vrste gum. Te teste je izvedel Pirelli, kar pomeni, da ekipe in dirkači niso mogli pridobiti in zbirati podatkov, s katerimi bi se lahko dokopali do pomembne prednosti. Pirelli je svojo sestavo C4 za sezono 2020 pripeljal v ZDA in jo navkljub presenetljivo hladnim razmeram preizkušal v okviru petkovih prostih treningov. Dirkači so bili nad gumami za sezono 2020 izredno razočarani in celo negativno nastrojeni, pri čemer so se nekatere ekipe in dirkači močno prizadevali, da bi v sezoni 2020 ohranili gume iz sezone 2019.

Ekipe so prejele modele gum za sezono 2020 že v začetku oktobra in so jih lahko pred končnim testom v novembru v Barceloni, pred tem preizkušale v vetrovnikih.

Test gum v Abu Dabiju je po izjavah Pirellija potekal po načrtih, saj so v reprezentativnih pogojih dobili pravilno sliko odzivnosti črnega zlata, na podlagi katere bodo nato pripravili oceno ustreznosti gum.

Kaj so imele ekipe na voljo?

Ekipe so imele v dveh dneh na razpolago 2 x 9 ur, pri tem je bilo vsaki ekipi dovoljena uporaba enega dirkalnika in 10 kompletov na dan. 12 od teh kompletov je izbral Pirelli, osem pa jih je izbrala vsaka ekipa po lastni želji. Pirelli je zagotovil po dva kompleta C2, C3, C4 in C5 za 2020, skupaj z dvema setoma C3 in C4s za 2019. C1, katerega specifikacija 2020 je enaka različici 2019, za test ni bil izbran zaradi svoje neprimernosti in konfiguracije steze.

Kaj so po testu rekli dirkači?

Ne ravno veliko. Med dirkači F1 iz sezone 2019 sta bila v torek zvečer in v sredo medijem na razpolago le Romain Grosjean in Antonio Giovinazzi, ki sta podala svoje mnenje. Od ostalih dirkačev so podali uradno mnenje še Nicholas Latifi, Roy Nissany, Esteban Ocon in Pietro Fittipaldi. Predsednik GPDA Grosjean je v vidno razočarano povedal, da obstajajo nekateri pozitivni in nekateri negativni občutki pri testiranju gum.

Na vprašanje, če gre za veliko spremembo in če je to, kar bi radi imeli, je Grosjean odgovoril: »Ne, to ni to in prav tako dvomim, da bodo nove gume pomagale preprečiti pregrevanje.«

Giovinazzi je za medije povedal, da preizkusil samo C3, a je priznal, da »do zdaj prvi vtis ni prav dober« in da je bilo »malce so počasnejše in če sem iskren in tudi degradacije je nekoliko več, tako da, ni neke pozitivne stvari.« Giovinazzi je tudi potrdil, da mu je podobne odzive posredoval moštveni kolega Kimi Raikkonen, ki je vozil prejšnji dan.

Kaj je rekel Pirelli?

Šef Pirellija, Mario Isola, se je v sredo popoldne takoj po pogovoru z ekipami srečal z mediji, čeprav končna analiza in skupni rezultati še niso bili narejeni. Isola je razložil, da je prejel pozitivne povratne informacije o pnevmatikah C5, vendar je »pričakoval nekaj več« od C4, »ker je bila to zmes, kjer je največja razlika v primerjavi z drugimi zmesmi v smislu zmanjšanja pregrevanja in z manj degradacije, pri čemer smo glede na naše razvojne preizkuse med letom pričakovali več.«

»Pirelli je sprejel odločitev, da bodo gume za sezono 2020 počasnejše z nižjim oprijemom in da bo struktura gume poskušala pomagati degradaciji. Seveda noben dirkač po tistem, ko čuti manj oprijema, ne pride k vam in reče, da je to boljša guma, saj je oprijem tisto, kar iščejo,« je dejala Isola.

»Toda te gume so bile oblikovane tako, da so bolj konsistentne, tako da vrhunca oprijema ni [tam] in ne čutijo vrha oprijema kot v preteklosti, to je bil cilj nove konstrukcije.«

In kako naprej?

Rok za odločitev ali bodo uporabljali gume 2019 ali 2020, je že v ponedeljek 9. decembra in FIA ne bo ovirala ekip, če želijo izvesti e-glasovanje. Vmesni čas, ki ga imajo na razpolago, bodo v ekipah porabili za analizo svojih zbranih podatkov, za katere se pričakuje, da bodo ključni za sprejemanje odločitve. Po veljavnih predpisih bodo za sezono 2020 uporabljene tiste gume, za katere bo glasovalo sedem ali več od 10 ekip. Ko bo odločitev sprejeta, bo Pirelli zaradi 15 tedenskega roka izbral zmesi za Avstralijo in Bahrajn, nato pa imajo ekipe na voljo en teden, da se odločijo za izbor gum za predsezonska testiranja.

Če je ena zmes 2019 boljša in ena 2020 boljša, ali se ne bi mogli mešati in ujemati?

Ne, to po mnenju Isole ni možno. »To je zmes in konstrukcija gume za leto 2019 in zmes ter konstrukcija gume za leto 2020,« je poudaril. »Kakršnakoli mešanica ni mogoča, ker nismo preizkusili zmesi C5 na starejši konstrukciji in nimamo časa, da bi preizkusili prehajanja med zmesmi in konstrukcijami.«  Ekipe imajo na razpolago dve možnosti, da se držijo gum iz sezone 2019 oziroma z gumo za sezono 2020, ki bo zadnje leto na 13-palčnih platiščih.

Kaj si želi Pirelli?

Pirelli je za razvoj gum 2020 porabil veliko časa, truda in denarja in obstaja možnost, da teh gum ne bi bilo mogoče uporabiti. A namesto, da bi bili nad situacijo razočarani, Pirelli poudarja, da nima težav, v kolikor pride do zavrnitve predlaganih gum za 2020 in pravijo, da se morajo naučiti, kako se izboljšati. »Če konstrukcija gume za sezono 2020 ne bo dosegla tistega, kar smo predvidevali, moramo to sprejeti in proučiti kaj in kje se moramo izboljšati v smislu procesa razvoja novih gum in to je najbolj pomembno razumeti,« pravi Isola.

»Če nekaj razvijate, je nekako tako kot je to pri razvoju aerodinamičnih delov ali pogonskega sklopa, kjer razvoj včasih pomeni, da ste lahko uspešni in verjamete, da imate najboljšo rešitev na svetu in nato na pol ali celo že proti koncu poti ugotovite, da ne deluje, kot je bilo pričakovano. Pomembno je, da se iz tega nekaj naučimo in da bomo imeli boljši postopek in boljšo povezanost z ekipami v prihodnosti. Obstaja sicer že nekaj idej, ki pa vam jih bom pojasnil drugič, prav tako pa je nekaj tudi uperjeno v prihodnosti in kako izboljšati celoten postopek izbire gum.«

Kako bi se lahko Pirelli izboljšal?

Pirelli se že leta srečuje z različnimi težavami, saj mora njihov izdelek uporabljati 10 različnih ekip, ki imajo dirkalnike z različnimi lastnostmi in imajo različne stopnje zmogljivosti, pri čemer so gume lahka tarča. Ti dirkalniki se tudi nenehno razvijajo.

»Novi profil zadnje gume, kjer je razlika verjetno manjša od 4 mm ali nekaj podobnega, pa že občutijo razliko,« poudarja Isola. »Ko spremenite težo gume za nekaj sto gramov, to dirkači takoj začutijo in pri tem govorimo o dirkalniku s težo okoli 730 kilogramov, zato je vsaka sprememba teh dirkalnikov nekaj, kar dirkači občutijo v veliki meri in naučiti se morajo, kako iz gum izvleči najboljše. Zavedati se moramo, da ko govorimo o dirkalnikih, potem vemo, da imajo inženirji popoln nadzor njim, saj vedo kaj počnejo saj sami razvijejo dirkalnik, razvijejo motor, razvijejo vse, če pa govorite o gumi je to popolnoma druga zgodba. Pirelli razvija gume in ne nadzoruje postopka gradnje dirkalnika in nima kontrole nad procesom izgradnje dirkalnika in to je razlika med dirkalniki in gumami.«

Isola je celo namignil na standardiziran avtomobil ne da bi se pri tem posebej skliceval na enega od dirkalnikov. »Ni možnosti, da bi razvoj avtomobila uskladili z razvojem pnevmatik in moramo najti način za prihodnost, ki bo zdržal »slepi test«. Pri tem sicer obstaja tveganje, da bomo dali prednost nekaterim ekipam. Prav tako pa se moramo odločiti ali želimo obdržati vse ekipe na krovu, da jim lahko nato pojasnimo smer našega razvoja in da jim lahko predstavimo in omogočimo razumevanje smeri našega prihodnjega razvoja.«

Kako bo odločitev vplivala na dirke leta 2020?

Razvoj gum in njihova uporaba so ključni del dirkaške strategije, vendar Pirelli ne pričakuje drastičnih razlik glede na to, katere gume bodo izbrane.

»Gume 2019 so delovale precej dobro in imeli smo dobro sezono, ravnovesje sezone je bilo res pozitivno prav tako pa smo imeli veliko akcije in nekaj lepih dirk,« je razmišljal Isola.

»Mogoče je, da bomo imeli malo več pregrevanj v kolikor bodo izbrali gume 2019, a le z višjim tlakom ali nekoliko večjo degradacijo. Ekipe zelo dobro poznajo gume iz sezone 2019 in imajo veliko podatkov, zato bo verjetno tudi nekoliko manj nepredvidljivosti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija