Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Chase Carey
Kako izvleči F1 iz preteklosti
Izvršni direktor F1 Chase Carey je človek, ki je vešč družbenih medijev, si je zadal cilj, da F1 in avtomobilski šport pripelje bližje občinstvu in ga predstavi na drugačen način kot smo ga vajeni do zdaj.
Milan Klemenc HB Press
7. december 2019 | 13:39:20

Leta 2017, ko je Chase Carey postal izvršni direktor skupine Formula, 1 je bilo njegovo zanimanje za motošport bolj priložnostno. Bil je podpredsednik 21st Century Foxa, ko je Liberty Media Corporation kupila F1 od Bernieja Ecclestona, človeka, ki je s tem športom upravljal celih 43 let in tisti trenutek ko je Liberty najela Careyja je moral stopiti v velike čevlje in se pričeti zelo hitro učiti.

Uvidel je, da je potrebno v tem športu narediti spremembe, ki bodo vključevale boljšo in večjo prisotnost na družbenih omrežjih in izkoristiti prednost, ki jih nudijo družbeni mediji.

Ko je Liberty prevzela F1, kaj se vam je zdelo narobe z njo in kako ste se odločili na kakšen način jo je treba obravnavati?

Bernie si zasluži zasluge za šport, ki ga je zgradil. Če pa pogledam 10 let, ki so pred nami, je obdobje, ko morate sodelovati z navijači, gledalci na način, ki se še ni izvajal, začenši z digitalnimi in socialnimi mediji.

F1  je več kot to, da dirko postavite na 60-palčni TV zaslon in pustite  da sama poskrbi zase. Ljudje danes hodijo naokoli s televizijo v žepih, zato jim morate priskrbeti gradivo, s katerim se lahko ukvarjajo, pa naj bo to šport, ekipe, vozniki in junaki. Želijo biti bližje.

Menim, da nismo le mi tisti, ki smo spodbudili tok dogodkov. F1 je bila že pred nami, a pred tem ni bilo več svežine in ta je bila nujno potrebna, da se ponovno vrne med ljudi. F1 je neverjetna blagovna znamka, ki je resnično edinstvena in daje moč, ki je pred tem niso izkoristili.

Kaj ste kot poslovnež ustvarili s finančno strukturo v F1, ki jo obravnavate z omejitvijo stroškov v letu 2021?

Bil sem presenečen nad tem, koliko so ekipe porabile za tekmovanje. Na koncu dneva si morate sami narediti tekmovanje in ugotoviti in vedeti več o tem, kako dobro porabite svoj denar in ne koliko ga porabite. To je bolj privlačen in bolj zdrav način za zmago.

Postavljamo zgornjo mejo na 175 milijonov dolarjev a še vedno menim, da je to zelo veliko. Nobenega ne omejujemo in nihče ne bo pri nobenem svojem viru stradal, vendar daje ta omejitev temelje za bolj zdravo dolgoročno tekmovanje, za ekipe, šport in prihodnost.

Ali ste zadovoljni s tem, kako se je Liberty predstavila v času svojega vodenja?

Šport je bil preveč voden na kratki rok ali kakor radi rečemo na kratkoročni dolar in ni bil usmerjen v dolgoročno rast. To smo želeli spremeniti in postaviti nove temelje.

Pred tem smo imeli sponzorsko skupino za enega človeka, TV za eno osebo. Ni bilo organizacije, ki bi skrbela za finančno in pravno osebje, preprosto tega ni bilo. Nismo imeli marketinga, raziskav trga, digitalizacije…prav tako nismo imeli orodij in sredstev, da bi angažirali partnerje s katerimi bi razvijali šport. Zato želimo poskusiti in spremeniti kulturo F1.

V podjetju smo imeli do sedaj solidno rast in to ne le finančno. Z našim prihodom se gledanost dirk povečuje, prav tako se je povečalo naše digitalno udejstvovanje. Imeli smo resničen uspeh, vendar zmage ne razglašamo, saj je še prezgodaj in moramo še naprej napredovati saj naše delo je bolj pred nami kot za nami.

Leta 2021 prihajajo novi tehnični in športni predpisi, vendar na nekaterih področjih še vedno obstajajo odpori ekip. Ali jih je mogoče rešiti?

Ne govorimo o »opravljenem delu«, a imamo vse na svojem mestu in tu se sedaj počutimo dobro. Nekatere stvari bomo verjetno morali spremeniti in jasno je, da se bodo pojavljala vprašanja, ki jih bomo morali obravnavati in ugotovili bomo, kako ravnati z njimi.

Prej smo imeli zelo okorno strukturo upravljanja, ki je obremenjevala športno sposobnost odločanja. Gradimo in pripravljamo strukturo, v katero bodo vsi sodelovali, odločitve pa bodo sprejete na bolj racionalen in bolj poenostavljen način.

Ali ima Formula 1 dolgoročno prihodnost glede na rast proizvajalca v formuli E in se svet usmerja k električnim avtomobilom?

Formula ena ima veliko prihodnost. To je edinstven in unikaten šport, ki pričara domišljijo ter ima neverjetne prednosti, kot so njegova zgodovina in več kot pol milijarde oboževalcev kar je res šokantna izkušnja in to so lastnosti na katerih bomo še naprej gradili.

Zelo se razlikujemo in ne tekmujemo s formulo E, ki je večinoma ustanovljena kot družbeni razlog in ulična zabava.

V okolju smo dali pobudo za nevtralnost ogljika do leta 2030 in upravljali celoten šport na način, za katerega menimo, da je pomemben za današnji svet, naše gledalce in partnerje.

Mi smo platforma, ki vodi avtomobilski svet in zdaj imamo priložnost, da odigramo vodilno vlogo pri prikazu, kako se lahko hibridni motorji in motorji z notranjim izgorevanjem vklopijo in dejansko prispevajo k boljšemu okolju za vse.

In kakšna je vaša prihodnost?

Da bi razmišljal o prihodnosti, je težko reči, saj sem že prestar, da bi imel dolgoročno prihodnost. Priznati moram, da je bila to čudovita in očarljiva pustolovščina. Kariere ne gradim več. Če pa bi bil star 50 let, bi moral skrbeti za svojo prihodnost.

V nekem trenutku bo verjetno prišel nekdo mlajši od mene in boljše postavljen, da prenese ta šport naprej. Resnično sem osredotočen na to, da poskušam narediti, kar je v moji moči, da bo ta šport vse kar je in kar mora biti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija