Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   eSports
Slovenec zmagovalec velikega finala pri McLarnu
Več sto tisoč prijavljenih s celega sveta, 6 finalistov in en zmagovalec – Kevin SIggy Rebernak.
Artur Švarc
17. december 2019 | 1:13:33

Mariborčan je v soboto postal zmagovalec McLarnovega Shadow Projecta in si prislužil sedež pri McLarnu za 2020. 21-letni Slovenec je v finalu premagal nekaj najbolj talentiranih virtualnih voznikov na svetu.

Finale je bilo sestavljeno s štirih izzivov v virtualnem svetu in dveh v realnem svetu z McLarnom 570S GT4 na dirkališču v Dunsfoldu. Rebernak je najbolj navdušil vodilne s svojim vozniškim stilom, čase pa je izboljševal prav v vsakem odpeljanem krogu.

Konkurenca je bila zelo močna, najbližje je Kevinu pršel Erhan Jajovski iz Makedonije. 24-letni Makedonec je celo za trenerji na dirkališču zaostal le nekaj desetink. V finalu je sodeloval tudi 33-letni Jan Saathoff iz Nemčije, ki je na invalidskem vozičku. V finale je prišel z aplikacojo Real Racing 3 na telefonu, proti ostalim petim pa je dirkal s posebej prirejeno opremo brez stopalk.

Kevin Rebernak je povedal: »Vesel sem in celo malo evforičen, da sem dobil McLaren Shadow Project Grand FInal. V simulacijah dirkam od 13. leta, nisem pa niti sanjal, do kod me bo to privedlo. Ta teden je bil neverjetna izkušnja. Zmago bom izkoristil za naslednji korak v ešportu in komaj čakam, da se začne sezona 2020 pri McLarnu.«

Zak Brown, šef McLarna, je dodal: »Prenos spretnosti med resničnim in virtualnim dirkanjem je ključen pri projektu McLaren Shadow, pri McLrenu pa verjamemo, da je esports dobra podlaga za negovanje in vzgajanje dirkaških talentov. Letos smo spet videli izjemno tekmovanje voznikov.«

»Radi bi se zahvalili vsem šestim finalistom za njihovo trdo delo in z veseljem pozdravljam Kevina v ekipo za esport, McLaren Shadow, za leto 2020. Komaj čakam, da vidim, kaj lahko doseže z našo pomočjo in podporo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
LeonSenna
BRAVO
17.12.2019 17:20:37
dbench
Čestitke Kevinu. Če samo pomislim koliko konkurence je šele v igričarskem dirkaškem svetu, kjer se ima praktično vsak možnost vsaj sprobat (v nasportju s fizičnim dirkaškim športom)… in da potem opereš konkurenco...in dobiš službo kar v McLarnu. Neverjetno. Sam sem tudi probal tale Shadow projekt v RR3, preko katere se je uspelo v finale uvrstiti zgoraj omenjenemu Janu (v RR3 ima sicer vzdevek RR3 Speed Junkie aka Jan Real), ampak mu nisem uspel priti blizu. Me zanima koliko časa tile tipi predirkajo da so tako dobri.
18.12.2019 7:56:21
hubertfast
Dobrega jurja in pol te stane oprema, potem pa gre. Za PC mislim. Pa vsaj par ur na dan, pa malo talenta mora biti. Če pa laufa to na konzolah pa je manj vložka.
18.12.2019 11:36:49
M.S.
Čestitke! Sem kar dobil lušta zopet malo po simracingu. Smo kar nabijali to v mlajših letih, dokler še je bil čas! Drugače pa zelo dober komp dobiš za 1.000, playseat 300€, zelo dobri volani od 500-1.000€. Če hočeš na tem nivoju bit med boljšimi, potem moraš tudi imeti ta boljšo opremo + talent + filing + ure in ure nabijanja! Kolko se spomnim, smo med pripravo na dirko nabili nekje od 500-800krogov (v 14dneh). Nekateri še več. Nevem če nebom danes zvečer obrisal prah z volana in zagnal rfactor po dolgem času! =)))
18.12.2019 14:20:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija