Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Renault
Abiteboul: Naučiti se moram izgubljati
Naporno in težav polno leto 2019 ekipi Renault ni prineslo tistega, kar so si nadejali. Znova in znova so bili v središču pozornosti z novicami, ki niso kaj prida pomagale k ugledu in napredku moštva.
Milan Klemenc HB Press
3. januar 2020 | 17:49:06

Direktor Renaulta Cyril Abiteboul se je odzval na dogajanje v pretekli sezoni in pojasnil izzive, s katerimi se je soočal v sezoni 2019.

V letu 2018 so na lestvici konstruktorjev zasedli visoko četrto mesto. Jasno je bilo, da želijo višje in v sezoni 2019 zapreti vrzel med Mercedesom, Ferrarijem in Red Bullom.  A namesto dviga ravni so padli na tla krute realnosti F1 ter v sezoni 2019 zasedli peto mesto. Pri tem jih je deklasiral še do predlani neviden McLaren, ki jih je v točkovanju prehitel za ogromnih 54 točk, da pa je bila situacija še bolj zabeljena so morali do zadnje dirke trepetati tudi za peto mesto, saj jim je za vratom dihala druga ekipa Bikov, ki je za francozi zaostala le za 6 točk.

To je bilo nekaj, s čimer se Abiteboul ne more in noče sprijazniti. Kot sam pravi, je »drugi prvi od poražencev, naučiti se moram izgubljati in F1 ni mesto, kjer bi se kot direktor ekipe preprosto skril.«

»Odrasli smo in vemo, da moramo vedno izboljševati svoj paket, tako kot vsi v tem poslu.  Sem iz južnega dela Francije in sem izredno čustven ter stvari jemljem izjemno resno. Obožujem dirke, vendar se trudim živeti z dejstvom, da izgubljamo vsak konec tedna in to navkljub napredku. Številka dve je prva med poraženci in to je še eno dejstvo, na katerega se moram navaditi. Apetiti po zmagah so veliki,  saj si vsi želimo zmage, ti apetiti rastejo iz dirke v dirko in iz leta v leto in bolj kot so zmage daleč, večji je apetit.  »

Tu pa se z odsotnostjo zmag poraja tudi vprašanje, kako bo to vplivalo na prihodnost Abiteboula?

Sam pravi, da se namerava od Renaulta odpraviti šele takrat, ko bo čas in pove: »Odšel bom, ko bom zmagal, to je moj izziv in povem lahko, da trenutno nisem blizu upokojitve, razen če se mi bo zdelo, da cilja ni mogoče doseči. Jaz sem prepričan, da bo nekoč ta ekipa ponovno zmagovala. To smo že storili in to bomo še enkrat.«

S prihodom sedemkratnega zmagovalca dirk F1 Danielom Ricciardom so se po mnenju Abiteboula okrepili, saj jim je pomagal razkriti pomanjkljivosti Renaulta.

»Daniel nam je pokazal, kje so slabosti ter nas postavil v situacijo, kjer se nismo mogli izmikati in nas postavil pred dejstvo, da moramo nekaj narediti, če želimo napredovati.«

Pri Renaultu je cilj ta prihodnost jasno postavljen, leto 2021 je leto, kjer se bodo karte s spremembo pravil premešale na novo, zato Abiteboul verjame, da nobena druga ekipa ni in ne bo vložila toliko truda in sredstev v sezono 2021, kot prav Renault.

»To je velika priložnost, vendar ne želim ponovno narediti iste napake.«

»Je pa res, da priprave na sezono 2021, ne bi smele biti izgovor v primeru letošnje slabe sezone. Pričakujem, da bo letošnja sezona uspešnejša in da bomo lahko uporabili spremembe in izboljšave, ki smo jih dosegli v letu 2019.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Nova uprava Renaulta žal ne namenja dovolj finančnih sredstev za naskok na vrh!
3.1.2020 21:34:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija