Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Na današnji dan
Najbolj smrtonosna dirka F1
Na današnji dan leta 1953 se je odvila VN Argentine v Buenos Airesu, ki še danes velja za najbolj tragično dirko F1.
Artur Švarc
17. januar 2020 | 6:56:26

Na vroč poletni dan se je na dirkališče nagnetlo med 300 in 400 tisoč gledalcev, po nekaterih podatkih celo pol milijona. Že nekaj ur pred dirko so bile vse tribune in stojišča nabito polne, temperatura zraka pa je dosegla 37 stopinj. Razlog za tak obisk je bila odločitev predsednika Perona, da je vstop na dirko, prvo pravo dirko F1 izven Evrope, prost.

A ljudje so še vedno prihajali, s kleščami za žico so rezali ograjo in vdirali na dirkališče. Policija je bila nemočna proti ljudem, ki so stali dobesedno ob robu asfalta okrog cele steze. Bolj ko se je bližal štart dirke ob štirih popoldne, bolj nervozni so bili dirkači. Nekateri so zahtevali prestavitev ali odpoved.  Dirkališče je bilo podobno brzincu iz rallyja z ljudmi trdo do roba na obeh straneh steze.

Če bi dirko odpovedali, bi lahko prišlo do neredov in stampeda, zato so se dirkači odločili, da bodo štartali. Dirko je povedel Alberto Ascari, sledil mu je lokalni junak Fangio. A ko se je dirka začela, so tisti zadaj začeli pritiskati na gledalce spredaj in kmalu so sprednji stali že na stezi.

»Vsake toliko časa sem jim mahal, da se odmaknejo,« se je spominjal Mike Hawthorn. »Stali so ob stezi in s puloverji in srajcami posnemali toreadorje na bikoborbah!«

V 21. krogu se je odlomila polos na Cooperju Adolfa Cruza in kolo je odletelo med gledalce. Enajst krogov pozneje pa je prišlo do prave katastrofe. Farina, ki je vozil na tretjem mestu, se je zavrtel, ko je pred njega v Curvi Nor Este skočil gledalec in se izstrelil s proge kot puščica. Ferrari je kot nož zarezal med gledalce in jih kosil pred seboj. Ljudje so obležali, eni ranjeni, drugi mrtvi in zavladala je panika. V paniki je pred Copperja Alana Browna skočil fantek in bil ubit na licu mesta.

Nesreče so se kar vrstile, tudi med reševalnimi vozili. Dirka pa se je – kako noro – vseeno nadaljevala, Ascari in zasledovalci pa so se vsaki dve minuti odpeljali mimo prizorišča masakra. In to naslednji dve uri. Nedolgo po tragediji je Fangio odstopil zaradi okvare menjalnika, po treh urah dirkanja pa je karirasta zastavica vendarle končala to nesmiselno dirko. Dobil jo je Ascari, krog pred vsem ostalimi. Drugi je bil Viloresi, tretji pa domačin Gonzales. Četrti in peti sta končala Hawthorn in Galvez, Alan Brown pa je prišel v cilj kot zadnji, deveti, z razbitim nosom dirkalnika, s katerim je usmrtil fanta, pred tem pa je še trikrat moral zapeljati do garaž in doliti hladilno tekočino, ki je curljala iz njegovega Cooperja.

Posnetkov in fotografij je zelo malo in veliko podrobnosti je ostalo skritih. Uradno je nesreča terjala 10 žrtev, 30 je bilo poškodovanih, vendarle, število smrtnih žrtev neuradno je bilo vsaj 30.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija