Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Esteban Ocon
Atmosfera je boljša z Ricciardom kot s Perezem
Esteban Ocon meni, da je odnos z moštvenim kolegom pri Renaultu Danielom Ricciardom boljši kot tisti, ki ga je imel s Sergiem Perezom pri Force Indiji.
Milan Klemenc
17. februar 2020 | 10:00:00

Ocon, ki se letos v Renaultu vrača med aktivne dirkače, je v dirkalniku Force India preživel sezoni 2017 in 2018, kjer je pokazal svojo dirkaško nepopustljivost. Z moštvenim kolegom Perezom sta bila kar nekajkrat na zaslišanjih pri komisarjih in svojih delodajalcih. Vsem, ki smo spremljali njune dvoboje, je bilo takoj jasno, da neke pretirane harmonije med njima ni, zato je vmes moralo poseči moštvo samo, v kolikor so želeli osvojiti vsaj nekaj točk.

Verjetno se je roka odgovornim pri Renaultu kar nekajkrat zatresla, predenj so z njim podpisali pogodbo, saj jih je spreletaval upravičen strah, da se jim lahko zgodovina iz Force Indije ponovi.  A Ocon zatrjuje, da so pri Renaultu zadeve popolnoma drugačne in pravi: »Kar se je zgodilo v Force Indiji je nekaj, česar ne želim ponoviti. Ni bila ravno prijetna atmosfera, vendar sva imela s Checom spoštovanje drug do drugega, ampak odnosi med nama niso bili na pravem nivoju«.

»Čeprav nisem zaviral ne njega, ne moštva, med nama ni šlo, kar se je pokazalo večkrat tudi na sami progi, kjer sva bila preblizu in jasno je bilo, da to ne pelje nikamor«.

»Atmosfera med mano in Danielom je bistveno boljša in drugačna kot je bila s Checom. Če bova lahko nadaljevala tako kot sva začela, pa četudi bova v tesnih dvobojih na progi, menim, da bo najin odnos bistveno boljši kot sem ga imel prej. Upam, da bomo svoj nivo dvigovali in da se bomo s časom prebili v sam vrh«.

»Menim, da je potrebno biti izredno pazljiv, da ne bi prihajalo do medsebojnih razdorov, ki so v F1 vse prej kot redkost. Jasno je, da lahko do težav pride in ni sprejemljivo, da prelagamo odgovornost drug na drugega, temveč je pomembno, da zadeve razčistimo medsebojno, brez vpletanja drugih«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Itak da je, Daneil je tako ali tako za hece. Ocon pa je se mlad in zagnan. Sicer je Hulk bil dober, vendar se mi je zdel zadnje leto precej zafrustriran. S takim odnosom pa tezko napredujes...
20.2.2020 19:47:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija