Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sebastian Vettel
Kako naprej, če sploh še
Sebastian Vettel je v svoji karieri osvojil več, kot bi marsikdo pričakoval in dosegel manj, kot je želel sam.
Milan Klemenc
6. april 2020 | 13:30:00

Seabastian Vettel se je iz nasmejanega mladeniča spremenil v slabovoljnega in medijem izogibajočega dirkača, ko ni po njegovem. Zakaj takšna sprememba? Tu bi lahko seveda razglabljali, a odgovor je dokaj preprost. Ko mu ne gre, mu ne gre povsod, tudi z mediji in navijači ne. Samo dirkanje, ki ga je pokazal 2019, je pokazalo njegovo šibkost in tudi njegove odločitve, izjave in dejanja niso ravno naletela na odobravanja njegovih najbolj strastnih navijačev, ki so pričeli dvomiti v svojega idola.

 

Sebastian Vettel je štirikratni svetovni prvak, to je dejstvo in dejstvo je tudi, da je bil to z Red Bullom. S prehodom v tabor rdečih je bilo za pričakovati, da bo nadaljeval formo, a dokaj hitro so bili postavljeni na realna tla. Napake in nerazumne odločitve ekipe so pripeljale do rezultatov, delček k temu pa je prispeval še sam. A dejstvo je, da je izgubil na samozavesti, ki jo v F1 potrebuješ, če želiš uspeti.

 

Ko je prešel iz Red Bulla v Ferrari, je takrat v svetu F1 prevladovalo mnenje, da je potegnil modro potezo in da bo kot štirikratni svetovni prvak pokazal, da lahko naslove osvoji tudi z drugo ekipo. Prav tako pa so navijači Ferrarija nestrpno pričakovali nekoga, ki bo nadgradil ali celo presegel slavo Michaela Schumacherja in tu je bil Vettel naravnost idealen. Vettel se je ob prihodu v tabor rdečih moral prilagoditi, da se vodstveni kader menjuje tako rekoč čez noč. Pri Schumacherju je bila zadeva popolnoma drugačna, saj je ta obnovil in oblikoval moštvo okoli sebe, predvsem s tem, ko je imel ob sebi »svetnike« kalibra Jean Todt, Ross Brawn in Rory Byrne. Po končani Schumaherjevi eri nihče od njegovih naslednikov ni smel imeti enakega vpliva na delovanje moštva kot ga je imel Michael, pa naj bo to Kimi Raikonnen ali Fernando Alonso in ista pot je čakala tudi Sebastiana Vettla.  Vettel preprosto ni imel vpliva na odločanje in vodstvo ekipe se je menjavalo na vsake toliko časa. Kljub temu se je Vettlu zdelo, da dela dobro, saj je v sezoni 2017 in 2018 dosegel pet zmag in vse je kazalo na to, da bo leto 2019 njegovo leto in da je pripravljen na osvojitev tako željenega naslova prvaka.

 

A tu se je zalomilo. Deloma je bil rezultat posledica napačnih odločitev moštva, deloma njegovih napak, najbolj viden dejavnik pa je bil pojav mladega Charlesa Leclerca kot nove zvezde na parketu F1, ki je s svojim prihodom na koncu vsestransko zasenčil starega veterana in se povrhu še požvižgal na njegovo slavo.

 

Dilema, ki je pred Vettlom je, da se mora odločiti, kaj bo storil po letošnji sezoni. Pogodba se izteče, možnosti za prikaz svojih sposobnosti pa nima. Ko je leta 2016 po osvojitvi prvaka Rosberg naznanil svoj umik iz aktivnega udejstvovanja v F1, smo vsi le debelo gledali in se spraševali, kaj pa je zdaj to? Nico je imel dovolj tega cirkusa in preprosto je dobil kar je želel in zaključil na točki, ki mu je ne bo vzel nihče. Je svetovni prvak in pika. Kaj bo storil Vettel, še ne vemo, najbolj in največ ve on sam. Seveda če se odloči ubrati pot kot jo je Rosberg, le ta ne bo ista, saj se je Rosberg odločil zapustil cirkus F1 kot aktualni svetovni prvak, Vettel pa ne.

 

Vettel si verjetno ne želi iti po poti Alonsa na način, da bi svojo dirkaško kariero zaključil v eni izmed drugorazrednih ekip. Prav tako se Vettel ne more primerjati s Kimijem, ker Kimi je Kimi in on dejansko dirka zase, za svojo dušo in zato, ker ga to preprosto veseli, to pa Vettel ni.

 

Odločitev, ki jo bo moral sprejeti je njegova in v veliki meri tudi na strani moštva, če ga bo sploh še hotelo imeti. Navsezadnje so pri rdečih navajeni, da dajo na čevelj svetovne prvake in Vettel ne bi bil ne prvi na zadnji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija