Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Zgodovina
Najslabši dirkaški film vseh časov
Pred več kot 20 leti se je po paddocku sukal Silverster Stalone in želel posneti film o Formuli 1. Na srečo ga ni.
Artur Švarc
21. april 2020 | 13:33:00

Je pa zato Rambo Rocky Cash potem svojo vizijo in idejo, kakšen mora biti film o dirkanju, prenesel v serijo Indi in z izdatno pomočjo sponzorjev kot so Mercedes in Motorola, film posnel poleti 2000, leto dni pozneje prav v teh dneh pa je film ugledal luč sveta. S 94 milijoni dolarjev proračuna jih je v blagajno vrnil le 54 in tako producentom povzročil veliko luknjo v denarnici, kar pa glede na to, da bi lahko v Vietnamu sredi džungle gledali tudi dirkalnike ali pa v ringu, niti ni čudno.

O sami zgodbi filma Driven, pri nas Dirka, ki ga lahko te dni spremljate na TV1000, ni potrebno veliko besed. Mladi talentirani dirkač se izgubi, tu je stari dirkač (ki z Rambo rameni komaj sede v dirkalnik), ki je zagrenjen in potem mentorski, tu je še brezobzirni rival Tim Schweiger in še bolj neizprosni šef ekipa Burt Reynolds na vozičku. Nekaj bejb kot sta Gershonova in Estella Waren, ne odtehta zanič scenarija, zanič igre in ekstremnega pretiravanja. Pri tem imamo v mislih predvsem dirko na nemškem Lausitzringu, ki dejansko spominja na Rambov spopad v Vietnamu.

Oval sredi koruze z jezerom, pa dirka v dežju, pa letenje gorečih avtomobilov 100 metrov po zraku in reševanje iz potopljenega dirkalnika, medtem ko okrog grozi še eksplozija goriva, pa slavni dirkalnik, ki rije po blatnem travniku. Ne, to je recept za katastrofo od filma. Driven Howardovemu Rushu, ki je, če niste opazili, tudi že 7 let star, ne seže niti do pet, pa če ga Stallone posname še desetkrat. Da o Grand Prixu ali Le Mansu ne govorimo.

Zaključek pa je sploh brilijanten - dirka v Detroitu, posneta v Montrealu, kjer Stallone z dirkalnikom poleti čez robnik, odlomi kolo, a vseeno drži stik z vodilnima še pol kroga, potem pa se z dokočnim slovesom kolesa vrti še kakih 400 metrov do cilja, kjer novinec dirko dobi za mišjo dlako in naslov. Vredno ogleda, da se spomnite, zakaj ni vredno ogleda.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Komur so dogajali Hitri in furjasti, bo tole eden boljših filmov ever.
21.4.2020 15:25:08
Aichi
Omejil sem se na dirke, ne na ostalo cestno dogajanje, drugače pa se strinjam
21.4.2020 17:07:32
ripmork
Hahaha,... se spomnim, ko sem si davno tega tole na DVD-ju sposodil, pa sem po tejle sceni z nesrečo (pretiravanje na meji burleske) sam še ugasnil vse skupaj in poslal Stallone-ja nekam Neverjetno, kakšna bedarija od nekoga, ki je ustvaril Rocky-a (dejansko kvaliteten film).
21.4.2020 20:22:00
Aichi
Prvi Rocky je dejansko celo dobil Okarja za režijo in film, pa še enega mislim, sam ne za igralce...
21.4.2020 21:11:40
tadejkrze
Aja to, k une kovance pobira s kolesi ti je bilo pa realno? Drugače če se prav spomnim je Stalone hotel snemati o F1, pa mu je bila predolgočasna in je šel raje v drug šport
21.4.2020 21:42:58
dbench
Hahah nisem še videl tega filma. Je pa tale scena čisto klasična holivudska: ko se kaj hudega pripeti, pač gre čisto vse narobe, kar lahko, "junaki" pa se rešijo tik pred zdajci. Padajoče drevo-ravno na avto, potem eksplozija-itak!, aja pa tisto ko ga eden na "volej" odbije da leti po luftu 100m v mlako, pa adijo pamet.
22.4.2020 10:15:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija