Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mattia Binotto
Ferrari bi lahko zapustil F1
Ferrari razmišljal o odhodu iz F1, če se bo zgornja meja stroškov še naprej zniževala, pravi direktor ekipe Mattia Binotto.
Milan Klemenc HB Press
23. april 2020 | 9:46:00

Lansko leto se je vseh 10 ekip sporazumelo, da postavijo zgornjo mejo stroškov na sezono na 175 milijonov dolarjev. Finančni učinki pandemije COVID-19 so zarezali v vse pore F1, kar je pripeljalo do predloga, da bi zgornjo mejo dovoljenih stroškov za leto 2021 postavili v višini 145 milijonov dolarjev,  za leto 2022 pa v višini 130 milijonov. Na sestanku ekip pričakovano ni bilo doseženega dogovora, saj so ekipe vsaka na svojem bregu.

 

Direktor Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto je opozoril, da bi se lahko ekipa rdečih v tem primeru oddaljila od F1 ali celo zapustila najhitrejši cirkus. Na drugi strani pa se skupina manjših moštev, ki jih vodi McLaren, prizadeva, da bi to številko zmanjšali na slabih 100 milijonov dolarjev, da bi na tak način zagotovili vzdržno finančno konstrukcijo, ki bi omogočila nemoteno delovanje moštev.

 

»Raven 145 milijonov dolarjev je ponovno nova zahteva v primerjavi s tistim, kar smo se dogovorili lansko leto. Tega cilja ni mogoče doseči brez žrtvovanja določenih virov, še posebej ne na področju kadrovskih virov. V kolikor pa bi šli še nižje, si ne želimo biti v situaciji, ko se bomo morali ozirati po drugih možnostih uporabe našega dirkaškega DNK.«

 

Z Binottove perspektive obstaja strah, da bi lahko sprejeli odločitev, ki bi navidezno sicer nekako izravnala razmerja v igralnem polju, vendar pa bi pri tem istočasno od tega odvrnili največje igralce,  med katere spada tudi Ferrari.

 

Binotto poudari: »Dobro se zavedamo, da je F1 in celoten svet v tem času v zelo težki situaciji, vendar menim, da v naglici sprejemamo odločitve, ki bi lahko pripeljale do nepopravljivih posledic. V F1 imamo moštva z različnimi karakteristikami, ki delujejo v drugih državah, z drugačno zakonodajo in lastnimi načini dela. Zato ni tako preprosto in enostavno izvesti obsežnih strukturnih sprememb zgolj in samo z enostavnim znižanjem stroškov na linearni način. F1 mora biti vrhunec avtomobilskega športa v smislu tehnologije in zmogljivosti, prav tako mora biti privlačna za avtomobilske proizvajalce in sponzorje, ki se želijo povezati z najprestižnejšo kategorijo. Če preveč omejimo stroške, potem tvegamo, da bomo to raven znatno znižali in jo še bolj približali spodnjim formulam, potem smo le kot ena izmed ostalih serij.«

 

Na prejšnjem kriznem sestanku sta Ferrari in Red Bull zagovarjala uporabo t.i. »dvojne kapice«, s katero bi tovarniškim moštvom omogočili višjo zgornjo mejo porabe sredstev, ostale ekipe pa nižjo zgornjo mejo sredstev. Binotto podpira predlog šefa Red Bulla Christiana Hornerja, da bi tovarniške ekipe zagotovile dirkalnike manjšim moštvom toliko časa, da se le ti postavijo na lastne noge. Predlog pričakovano ni naletel na odobravanje vseh moštev, vendar pa je dal vsaj izhodišče, da obstajajo možnosti s katerimi bi manjšim moštvom znižali visoke stroške razvoja.

 

»V kolikor bi sedanja situacija resnično postavila pod vprašaj obstoj nekaterih naših dirkaških rivalov, smo pri Ferrariju odprti za predloge in revizijo določenih pravil. Ukrepi niso priljubljeni vendar se je to v F1 že zgodilo in se danes dogaja v serijah, kot je MotoGP. Nekaj bo potrebno storiti, vendar ne preuranjeno,« zaključi Binotto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
77-ič v zadnjih 10 sezonah.....
23.4.2020 12:16:31
RUNC
Mah, ko bi to izjavili prvič, bi večina izjavi še verjela. Ker pa je to že 10-ič v zadnjih 20 sezonah, pa gre izjava čez eno uho noter in čez drugo ven.
23.4.2020 13:20:54
RUNC
Aja pa nova pogodba Concorde tudi še ni podpisana, če se kdo spomni. Kakšne dodatke z jamranjem o izstopu pred kakšnimdesetletjem, pa so si že uspeli spogajati, pa tudi že vemo.
23.4.2020 13:24:05
Fero
Gre za pogajanja in ko so to napisali, verjetno ne bodo mogli omejit stroškov na željeni nivo...
23.4.2020 13:53:15
rokec
"F1 mora biti vrhunec avtomobilskega športa v smislu tehnologije in zmogljivosti, prav tako mora biti privlačna za avtomobilske proizvajalce in sponzorje, ki se želijo povezati z najprestižnejšo kategorijo. Če preveč omejimo stroške, potem tvegamo, da bomo to raven znatno znižali in jo še bolj približali spodnjim formulam, potem smo le kot ena izmed ostalih serij." Tule je povedano vse. Tisti ki želi varčevati ima Formulo 2 in naj gre tja, pa je zadeva rešena. Če pa hočeš biti izpostavljen vsemu kar pride z velikim vlaganjem, potem je zate F1, drugače pa žal nisi v pravem segmentu.
23.4.2020 22:03:43
ripmork
Stroški f1 ekip v zadnjih dveh desetletjih so postopoma presegli vse razumne okvirje - če je komu v interesu gledat peščico ekip, ki še ostanejo, tudi prav, jaz grem raje na sprehod. Da je f1 "vrhunec avtomobilskega športa v smislu tehnologije" zgodbo ti lahko prodajajo le korporacije ala Ferrari in Mercedes, katerim so enormne vsote denarja, ki ga lahko vržejo v razvoj, edina prednost, ki jo imajo pred drugimi (in bodo skušali naredit vse, da jo obdržijo). Vrhunec tehnologije, pajade... kje je pa aktivno vzmetenje? Avtomatski menjalniki? AI, ki bi lahko vozil namesto dirkačev? Ni jih - ker je f1 še vedno prvenstveno šport (hvalabogu), ne pa kitenje s tehnologijo - ki mimogrede, povečini ne bo povohala osebnih avtomobilov, ker je preveč delikatna in predraga za vzdrževanje, Newey je to enkrat odlično obrazložil. Primer vrhunske tehnologije; zaradi izpopolnitve turbulentnega vžiga so se f1 proizvajalcem stroški razvoja motorjev 2014 - danes konkretno pomnožili,... koliko boljše dirke smo gledali zaradi tega? Pa sicer kot tehničen navdušenec z zanimanjem to sceno spremljam, pa vendarle, šport ni popolnoma nič pridobil s tem. Mimogrede, F2 dirkalniki so bistveno cenejši za izdelavo, so gledalcem nekaj neopaznih sekund počasnejši in še vedno zagotavljajo dobro dirkanje...
23.4.2020 22:45:50
ripmork
Sicer Binotta razumem (kaj pa če drugega reči na njegovem mestu), Ferrari pač kot Ferrari, ni jim za zamerit, kader želijo obdržat... sam me vedno mal zbode, ko preberem, da naj gredo pač ekipe ki si ne morejo F1 privoščit preprosto v F2 (ker kmalu bo večina ekip lahko le še tja šla)
23.4.2020 22:56:23
ripmork
Skratka - tudi s precej manjšimi stroški bi F1 lahko ostala "kraljica motošporta" in hitrejša od drugih serij. to sem mislil še reči.
23.4.2020 23:01:48
Mitja Bonča
Meni osebno so druge serije po svetu DOSTI bolj zanimive: 1. SuperGT, 2. DTM, 3. GT3 Blancpain (več oblik). F1 je res postala eno samo nezanimivo sranje, oprostite izrazu, ampak tako je.
24.4.2020 13:10:52
Mitja Bonča
@ripmark, lepo povedano! ... Pa nehajte s tem sranjem "vrhunec motošporta" - čisti bullshit, vsi vemo, da temu ni tako. Vedno je treba imeti kompromis. Bisto pa je: zanimivo za gledalce vse vrst! Temu bi morala F1 morala slediti na 1. mestu.
24.4.2020 13:13:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija