Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Paul Hembery
Preveč neznank v letu 2020
Šef Liberty Media, Chase Carey je najavil, da pričakuje v letošnji sezoni izvedbo petnajst VN, s čimer pa se vsi ne strinjajo.
Milan Klemenc
29. april 2020 | 16:24:00

F1 je objavila začasni koledar dirk iz katerega je razvidno, da bo karavana potovala po skoraj celem svetu. V večini primerov je novica o pričetku dirk naletela na odobravanje in navdušenje, v nekaterih primerih pa tudi na zadržke.

 

 

Paul Hembery, človek, ki ga je pri Pirelliju nasledil Mario Isola, meni, da gre za neodgovorno ambicijo in doda: »Kako lahko oglašujete dirke, pri tem pa je še ogromno neznank. Evropa se je ustavila in kakršnakoli ideja o organizaciji dirk v juliju je neumnost, saj je v tej formuli preveč neznank. V kolikor obstaja vsaj malo razuma, bi morali letošnjo sezono odpovedati in razmišljati o planu B. Ampak, ker gre za denar in preživetje, F1 pa je posel in ni imuna na krizo. V glavnem, po mojem bi bilo najbolj pametno, da bi Liberty Media pozabila na letošnjo sezono. Ampak, da pa se to ne bi zgodilo, morate imeti več kot le denar.«

 

Hembery, ki je v moto športu aktiven že 25 let, meni da v ozadju poteka igra in boj za premoč  v zvezi s sporazumom Concorde.

 

»Za Liberty Media je bilo priročno, da se pogajanja o sporazumu Concorde vlečejo, predvsem zaradi tega, ker je prišlo med moštvi, do trenj in neenotnosti. Zaradi tega se je posledično zmanjšala pogajalska moč moštev. Ampak tu se zadeve šele začnejo zapletati, saj namreč obstaja tveganje, ki ni po godu Liberty Media in jim povzroča kar nekaj sivih las. V kolikor bi odpovedali letošnjo sezono, bi ekipe prihranile pri stroških potovanj, razvoja ipd., ki je namenjen za letošnjo sezono, prav tako pa  se letošnje leto izteče sporazum Concorde in ker ne bi bilo dirk bi lahko šefi moštev na tak način prihranili približno 350 milijonov €. Naslednjo sezono pa bi lahko pričeli z izsiljevanjem ali preprosto rekli, da se takšne F1 ne gredo več, saj ni sporazuma, ki bi jih zavezoval.«

 

Torej če povzamemo Hemberyeve besede, Liberty Media je zavezan, da F1 ostaja donosna za proizvajalce. Odpoved sezone 2020 bi lahko ogrozila sodelovanje številnih proizvajalcev in s tem posredno tudi preživetje F1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija