Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Prestopi
Vettel ostaja ali pa bo menjal v dve smeri
Čeprav pogajanja med Vettlom in Ferrarijem za podaljšanje pogodbe še niso končana, ima Nemec na mizi vsaj dve ponudbi drugih ekip.
Artur Švarc HB Press
11. maj 2020 | 12:17:08

Zdi se, da ta hip, še preden se bo letošnja nesrečna sezona sploh začela, vse karte za mesta na štartu 2021 v rokah drži prav Vettel. Kot je Ricciardo pred časom omenil, je izbira nove sredine kot igra šaha.

Po prvotni enoletni ponudbi je Ferrari zdaj Vettlu ponudil dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, a s precej nižjo plačo. Italijanski kolega Leo Turrini, ki ima dober nos za Ferrarijevo dogajanje, pravi, da ima Vettel čas, da se izjasni, le še do konca maja. In če bo rdečim obrnil hrbet, ima menda na mizi dve ponudbi – McLarnovo in Renaultovo.

V obeh primerih, sploh McLarnov se zdi bolj verjeten, bo prišlo do menjave. Vettel bi zasedel Sainzov sedež, Španec pa bi se preselil v Maranello, kjer so nekajkrat že omenili, da je sin svetovnega prvaka v rallyju vsekakor opcija.

Za Renault bi bilo seveda idealno, da bi podaljšali pogodbo s simpatičnim in hitrim Avstralcem, a Ricciardo je po neuspešni lanski sezoni že pokazal, da mu počasi zmanjkuje potrpljenja. Če bi Vettel odšel v smeri Renaulta, bi si tam sedeže zamenjal prav z Ricciardom. Ta če je precej večji od McLarnovega, a v F1 ni nič nemogoče.

Tudi McLarnova zgodba ima nekaj vprašajev – zakaj bi McLaren, ki ima dva talentirana mladeniča in bo prihodnje leto dobil še Mercedesove motorje, od sebe odgnal enega od njiju? Je 4-kratni svetovni prvak, ki se mu bližajo pozna leta v F1, res taka trofeja? Tudi Renault vsekakor računa na Ricciarda, a če se bo poslovil, potem je Vettel zaradi izkušenj in slovesa primerna izbira za vodjo ekipe.

Ferrari vsekakor mora gledati v prihodnost – 13 let je od zadnjega naslova in po petih letih poskusov je verjetnost, da bo Vettel osvojil naslov za Rdeče, praktično nična, sploh, ker je zdaj pri Ferrariju nesporno prva violina Leclerc.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Pa naj Hamle končno pokaže, da ga je kaj v hlačah in gre v ta Ferrari pokazat kaj zna. In seveda brez, da s seboj pripelje 3/4 ekipe iz Merca.
11.5.2020 20:22:49
dbench
To je pokazal že konec 2012 ko se je odpravil v takrat še neprepričljiv Mercedes. Ja, nekdo bo rekel da je imel informacije kakšni so njihovi plani za naprej, ampak to še ni garant za uspeh (primer Alonso-McLaren). Kar se pa tiče Vettla k oranžnim, so zmešani če ga zamenjajo s Sainzem. Pa vse spoštovanje do Vettla, ampak tip je praktično pred formulaško penzijo, dočim je v zadnjih 2 sezonah napravil toliko napak da res ne vem kaj bi z njim pridobili v smislu kvalitete dirkača... razen kup koristnih izkušenj. Pa bi te pretehtale napram Sainzu ki sedaj tudi ni več nekdo, ki je včeraj po župi priplaval?
11.5.2020 23:18:32
denis1304
Menda gre od Ferrari-a stran... motorsport.com
12.5.2020 7:24:11
LeonSenna
Lahko bi Renault zamenjal Ricciarda in Vettla, ceprav ne vem kaj bi Renault s tem pridobil. Ce bi bil jst Cyril, tega ne bi naredil. Ricciardo je mlajši in 2014 je Vettla premagal.
12.5.2020 8:28:42
tadejkrze
Samo nihče več ne garantira, da bo Renault prihodnje leto še tu. Zato je za Vettla najboljša odločitev Mclaren, pa Seidla in Mercedes ima tam. German Powah...
12.5.2020 9:04:09
andrej
no, zaenkrat je jasno samo da zapušča ferrari
12.5.2020 9:08:36
LeonSenna
Mah Vettel ni za nikamor zdej. Razen ce bo naredil kaksen cudez.
12.5.2020 9:13:36
Georgep
https://www.ferrari.com/en-EN/formula1/articles/scuderia-ferrari-mission-winnow-and-sebastian-vettel-decide-not-to-extend-their-contract?fbclid=IwAR2KZTI9lcUWtkyTi70Eb20eMvgzQCrDxIFMKqibsayrnWJNIW5PWNIlXpI
12.5.2020 9:22:16
Georgep
Vettel zapušča Ferrari
12.5.2020 9:22:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija