Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Na današnji dan
50 let od smrti legendarnega Kivija
Danes mineva pol stoletja od smrti novozelandskega inženirja in dirkača, Bruca McLarna.
Artur Švarc
2. junij 2020 | 10:43:00

Bruce Leslie McLaren se je rodil 30. avgusta 1937 v Aucklandu na Novi Zelandiji. Starša sta bila lastnika črpalke in servisa  in tako je bil bencin mlademu fantu blizu že od ranega otrošva. Oče Les je dirkal z motorji, a je zaradi poškodbe to opustil še pred rojstvom Bruca, pozneje se je posvetil dirkanju z avtomobili, mladi Bruce pa je ves prosti čas posvetil pomoči pri očetovih projektih.

Bruce McLaren je svojo kariero začel pri 14-ih, ko je z obnovljenim Austinom 7 nastopil na gorski dirki. Dve leti pozneje je nastopil na svoji prvi krožni dirki in pokazal, da obeta. Sledili so prestopi na močnejše avtomobile in na koncu je pristal v Cooper Climaxu F2, ki ga je sam dodelal in nadgradil, z njim pa je postal podprvak v novozelandski F2 v sezoni 1957-1958.

Njegovo predstavo na VN Nove Zelandije 1958 je opazil tudi Jack Brabham in prepričal novozelandsko zvezo, da mu je financirala leto dirkanja v svojem programu Driver to Europe, da bi si nabral mednarodnih izkušenj. McLarnu so pozneje sledili tudi drugi, med drugim Denny Hulme, svetovni prvak F1 1967.

McLaren je odšel h Cooperju in tam ostal sedem let. Že prvo leto v Evropi je z dirkalnikom F2 zmagal na VN Nemčije na Nurburgringu in osvojil skupno peto mesto v konkurenci z F1 dirkalniki. 1959 se je pridružil Cooperjevi tovarniški F1 ekipi, kjer je vozil skupaj z Brabhamom. Pri 22 letih in 104 dneh je postal najmlajši dirkač do takrat, ki je dobil dirko F1, zmagal je na VN ZDA. 1960 je dobil prvo dirko sezone v Argentini in postal viceprvak, za Brabhamom. 1962 je zmagal v Monaku in prvenstvo končal na četrtem mestu. 1963 je ustanovil Bruce McLaren Motor Racing Ltd., s skrajšanim imenom McLaren, vse ostalo pa je, kar ve vsak poznavalec F1, bogata zgodovina ene druge najuspešnejše ekipe v F1. McLaren je za Cooper vozil še do konca 1965, potem pa napovedal ustanovitev svoje ekipe, kjer sta prvo sezono 1966 vozila skupaj s Chrisom Amonom. Amon se je naslednje leto preseli k Ferrariju, svetovni prvak Chris Amon pa se je 1968 pridružil ekipi McLaren.

McLaren je na VN Belgije v Spaju 1968 dosegel svojo četrto zmago in prvo za svojo ekipo.

McLaren in Amon sta 1966 dobila tudi slavno rivalsko izvedbo 24 ur Le Mansa, ko je Ford s prvimi tremi mesti porazil Ferrari. Čeprav je ciljno črto prvi prečkal Ken Miles, ki je vozil skupaj s Hulmeom, je zmaga pripadla McLarnu in Amonu, kar tudi veste zakaj, če ste si ogledali nedavni film na to temo.

McLaren je bil kar spodoben dirkač, a njegova dediščina ostaja na tehničnem področju z ekipo McLaren. Novozelandčan je imel izjemen čut za inženirstvo in analitiko. Svoje avtomobile je testiral sam. Znana zgodba pravi, da je nekoč, ko je odpeljal iz boksov, opazil, da pokrov za dolivanje goriva opleta gor in dol. Po takratnem razumevanju aerodinamike bi moral zračni upor pokrov le še dodatno pritisniti k avtomobilu. Hitreje kot je vozil, bolj je pokrov opletal. Naenkrat je ob razočaranju nad šlampastim delom dobil preblisk. Šel je v bokse in s kleščami začel trgati kose avtomobila. Takoj, ko se je vrnil na stezo, je postal avto hitrejši.

»Najprej sem bil besen, da pokrov ni bil pravilno zaprt, potem pa sem začel razmišljati, zakaj ga tok zraka ni imobiliziral. Edini razlog, ki se mi je posvetil je bil, da mora obstajati izvor višjega tlaka pod njim kot nad njim.«

Od takrat naprej so imeli McLarnovi dirkalniki znameniti nosnici na nosu dirkalnika, ki sta poskrbeli za tlačno razliko in dodaten pritisk k tlom.

Vendar McLaren sadov svojega dela ni užival dolgo. 2. junija 1970 je na stezi v Goodwoodu testiral novega McLarna M8D za serijo Can-Am. Pri visoki hitrosti je odtrgalo del karoserije zadaj in nenadna izguba pritiska k tlom je destabilizirala avto, ki se je zavrtel s steze in treščil v bunker, ki so ga uporabljali za mahanje z zastavami. Bruce McLaren je umrl pri 32 letih, v F1 je osvojil štiri zmage in 27-krat stal na stopničkah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija