Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Helmut Marko
Jochen Rindt je imel najboljša dekleta
Avstrija je dala kar nekaj vrhunskih dirkačev, a prvi prvak ni bil Niki Lauda, pač pa Jochen Rindt.
Artur Švarc
26. julij 2020 | 22:22:17

Dr. Helmut Marko je z Rindtom preživel kar nekaj časa in se z nostalgijo spominja tistih časov. Rindt je postal svetovni prvak 1970, ko je bil že na drugem svetu po usodni nesreči v Monzi. A če bi lahko praznoval svoj dosežek, bi to zagotovo bila veličastna zabava, meni Marko.

Svetovalec Red bulla je odraščal skupaj z Rindtom v Gradcu. Že kot najstnika sta bila najboljša prijatelja in njun skupni imenovalec so bili mopedi in dekleta.

»Ko so od koga starši odšli za vikend, smo takoj organizirali zabavo v njihovi hiši ali stanovanju. Jochen je bil perfektna oseba za to, saj je s sabo vedno pripeljal najboljša dekleta,« je za Red Bulletin povedal Marko.

V teh letih ju motošport ni kaj veliko zanimal. To se je spremenilo šele, ko si je Rindt zlomil nogo na smučanju in je njegov ded organiziral šoferja s Hroščem.

»Vozil ga je dva ali tri dni, potem pa ga nismo več potrebovali.«

Mulca sta avto zares vozila na limitu na javnih cestah. Nekega dne sta se odločila in z njim odšla na ogled VN Nemčije na Nurburgring.

»Spala sva na travniku ob avtomobilu. Peklenski hrup dirkalnikov naju je prebudil. In potem je naenkrat Jochen povedal – To hočem početi!«

In od tam naprej je vse ostalo zgodovina – Rindt je posta svetovni prvak, umrl v nesreči, Marko se je v F1 znašel leto pozneje, vendar brez posebnih uspehov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija