Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Red Bull
Prevzem Honde je ena od možnosti
Ob presenetljivi napovedi odhoda Honde prejšnji teden je ena od možnosti, da Red Bull sam prevzame motorni oddelek Honde.
Artur Švarc HB Press
15. oktober 2020 | 21:11:00

Pogovori med Luco di Meom in Mateschitzom so bili menda kar uspešni in možnost, da Red Bull spet dobi Renaultove motorje, obstaja, Marko pa je potrdil, da se zdaj bolj nagibajo k še eni opciji, sploh če bo FIA zamrznila motorna pravila z začetkom 2022 in bi s tem odpadli razvojni stroški. Red Bull bi tako lahko prevzel celoten Hondin projekt in izdeloval motorje sam.

Helmut Marko je povedal, da imajo ob tovarni še dovolj prostora, pa tudi Honda UK domuje nedaleč stran, zato je taka opcija vsekakor izvedljiva.

»Situacija je zelo zapletena, podobno kot motorji. Pozdravili bi možnost, če se bo Honda seveda strinjala, da od njih dobimo vse avtorske pravice in potem motorje izdelujemo sami v Milton Keynesu.«

»Seveda pa je predpogoj za to, da so motorji zamrznjeni vsaj od prve dirke 2022, ne moremo si privoščiti nadaljnjega razvoja, ne tehnično, ne finančno. To je predpogoj.«

Marko meni, da bi drugi proizvajalec motorjev pomenil oddaljitev od boja za naslov prvaka.

»Vsi proizvajalci motorjev imajo svojo ekipo in zato motor razvijajo okoli šasije. Tako bi mi morali prilagoditi našo šasijo motorju, naše ideje bi bile šele drugotnega pomena in omejeni bi bili tehnično.«

»Zato se sam zavzemam za Hondo, imamo pa tudi druge možnosti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Prevzeli bi motor, ne bi ga pa razvijali....takšne ideje pa še nisem slišal.
16.10.2020 8:33:52
spartan
Hja...ali prevzameš motornega proizvajalca ali pa ne. Sploh bi pa lahko nekaj naredili skupaj z Aston Martinom, ki se vrača prihodnje leto....vendar z Merc motorji.
16.10.2020 13:26:54
ripmork
Pomoje v pravo smer razmišljajo - ob zamrznjenih pravilih kjer ni razvoja, je support obstoječega še izvedljiv in smotrn zanje. Razvoj sedanjih pogonskih enot je pa tako brutalno kompleksen, da se je še orjak z izkušnjami kot je Honda pošteno opekel (pa rabil nekaj let in pomoč strokovnjakov iz drugih ekip, da je uspešno usposobil sistem turbulentnega vžiga in postal konkurenčen).
16.10.2020 13:42:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija