Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Na današnji dan
Pred 15 leti je prišel Super Aguri
22. decembra 2005 je ekipa Agurija Suzukija dobila zeleno luč za nastop v F1 v sezoni 2006.
Artur Švarc
22. december 2020 | 2:13:00

Nekdanji dirkač F1 se je prepozno prijavil za sezono 2006, a po odobritvi preostalih ekip je bila pot na štartno vrsto odprta.

»Zahvalil bi se rad vsem ekipam za posebno dovoljenje. Zagotavljam jim, da bo Super Aguri F1 sodeloval z vami in dal vse od sebe, da bi bil enakovredni član F1,« je takrat zapisal Aguri Suzuki.

Super Aguri F1 je nastopal s tovarniškimi Hondinimi motorji, edina stalnica pa je bil talentirani Takuma Sato, Judži Ide in Sakon Jamamoto, med njima pa še Franck Montagny, niso bili dorasli drugemu sedežu v ekipi. Judži Ide je po prevračanju Albersa v Imoli celo ostal brez superlicence. Eden od komisarjev F1 je takrat rekel, da fantu preprosto ni jasno nič.

V naslednjih dveh sezonah se je Satu pridružil še Anthony Davidson, Sato pa je 2007 osvojil osmo mesto v Španiji in šesto v Kanadi.

A ekipa je bila vse prej kot Super in po štirih dirkah tretje sezone in vsega skupaj štirih osvojenih točkah se je japonska ekipa poslovila.  Pred sezono 2008 bi moral ekipo prevzeti Magma Group. Na zadnjih predsezonskih testiranjih v Barceloni ekipe zaradi nekaterih nedobavljenih delov ni bilo.

Na zadnjo dirko v Barcelono 2008 je ekipa prišla že s finančno pomočjo Bernia Ecclestonea, na naslednji dirki v Turčiji pa ekipe in tovornjakov niso več spustili na dirkališče, ker je Nick Fry, šef Hondine ekipe, sporočil organizatorjem, da ekipa ne bo nastopila. Razlog so bili neplačani motorji. 6. maja je Aguri Suzuki oznanil, da se umikajo iz nastopanja v F1 zaradi finančnih težav po razdrtju pogodbe s sponzorjem SS United Group Oil.

Magma Group se je iz reševanja ekipe pred sezono umaknila, ker Nick Fry ni bil zato, da se zamakne plačilo motorjev za 3 leta, kar je bil pogoj Magma Group za prevzem. Ekipo je potem kupil nemški poslovnež Franz Hilmer (Formtech), ki je skušal v F1 2010 vstopiti pod imenom Brabham.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Saj ni čudno da tole ni bila zgodba o uspehu, če je pa Suzuki koristil motorje Honde. :-)
22.12.2020 6:33:09
sputnik
in poglejmo kje je Sato danes. tip je 2x zmagal indy 500 kar je seveda pohvale vredno. priljubljen je pri navijačih in zgleda namerava še nekaj časa dirkat. škoda da ni bil konstanten v F1 ker ni bil tako slab kot je bil avto
24.12.2020 7:30:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija