Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Michael Schumacher
Pripravljen na novo poglavje
Kaj je sedemkratni svetovni prvak v velikem intervjuju povedal glede vrnitve, kaj ga je vodilo k temu in kakšne ambiciozne cilje si je znova zadal.
Bojan Vrbnjak Mercedes
25. december 2009 | 13:29:19

Michael, kaj vas je pripravilo do vrnitve?

MS: "Konec novembra sem prejel klic od Rossa, ki je v meni znova prebudil veselje do dirkanja. Spoznanje, da bo vpleten tudi Mercedes, je bil prav tako dodaten razlog. Dejansko nikoli nisem bil oddaljen od dirkalne steze. Primerno temu sem bil konec leta 2006 utrujen. Nisem imel več energije in motivacije. Tri leta premora so bila dovolj, da sem si ponovno napolnil baterije. Medtem sem se vozil z motocikli in gokartom in sedaj čutim, da sem znova pripravljen na nekaj resnega."

Kako je z vašim vratom?

MS: "Preden sem dal zeleno luč, sem trdo treniral, da bi bil tudi sam prepričan v to. Poškodba je v celoti ozdravljena in ni več tema. Ko sem poleti hotel zamenjati Felipeja, je bilo še prezgodaj, toda sedaj sem imel dovolj časa, da v celoti zacelim poškodbo."

Ali si boste upali voziti kolo ob kolesu z vozniki kot sta Fernando Alonso in Lewis Hamilton? Ste z 41 leti dovolj odločni za to početje?

MS: "Stoodstotno sem siguren. Počutim sem dovolj sposobnega in pripravljenega. Imeli smo dirke šampionov in z gokarti. V času aktivne kariere sem vedno vozil z gokartom, da bi s tem držal telesno pripravljenost in ko sem sedaj znova sedel v gokartu, sem bil takoj hiter. Toda dokaz, da se lahko kosam s temi fanti, moram prinesti v kokpitu dirkalnika formule 1. Komaj čakam na to priložnost. Ne dvomim v svoje sposobnosti. In povrhu je še lepo, da me ljudje podpirajo in da nihče ne dvomi v moje sposobnosti."

Kaj pomeni za vas dejstvo, da zapuščate Ferrari in se vračate z Mercedesom?

MS: "Zagotovo ni bil lahek korak, če sem odkrit, kajti pri Ferrariju imam veliko prijateljev. Skupaj smo sodelovali 14 let, enajst od tega sem bil voznik. Iz časa pri Ferrariju bom v sebi nosil številne lepe spomine. Edini razlog, zakaj sem sploh razmislil o vrnitvi, je bil ta, ker me je nagovoril Luca di Montezemolo. Mercedes mi je zato ponudil priložnost. Kombinacija iz Rossa in Mercedesa je v meni vzburila zanimanje in morda bom lahko na ta način Mercedesu vrnil za podporo v mojih začetnih letih."

Imate nenavadno dober ugled, številne uspehe in rekorde. Ste morda zaskrbljeni, da vas bodo ljudje merili po tem, kar ste dosegli pred premorom?

MS: "Upam, da me bodo! To ljudje tudi počnejo. Prihajam v ekipo, ki je letos osvojila oba naslova, ekipo, ki jo je pred kratkim prevzel Mercedes in ki ima zelo močan paket. Zato je lahko moj cilj le osvojitev naslova prvaka. Seveda pričakujem močno konkurenco, kar smo lahko videli tudi v tej sezoni, ko je bilo zelo tesno, toda sam sem zelo navdušen, da sem znova zraven."

Ali ste se pred svojo odločitvijo pogovarjali s soprogo Corino on otroki?

MS: "Seveda. Normalno, da preden se spustiš v nekaj takšnega, najprej urediš osebne stvari. V tem pogledu ni bilo nobenih težav, lahko rečem, da smo vsi skupaj rahlo razburjeni. Moja žena vedno daje veliko na to, da sem srečen, in ko je videla, da so se moje oči zasvetile, sploh ni nasprotovala. Celo mi je dejala: 'Zabavaj se!'"

Kako dolgo boste vozili za Mercedes?

MS: "Tukaj je govora o triletni pogodbi. Tukaj ne gre samo za kratkoročno zadevo, temveč želimo po skupnem začetku ustvariti kontinuiteto."

Ali ste bili nesrečni, ko niste več vozili?

MS: "Ne. Kot sem že pred tem pojasnil, konec leta 2006 nisem imel več energije. Nujno sem potreboval premor. Nisem razmišljal o tem, da bi to lahko bilo dokončno slovo, toda to je bilo. Toda v teh treh letih sem se veliko zabaval. Šlo je za posebne kombinacije, katere ne moreš načrtovati. Zato sem si vedno dejal: 'Zakaj pa ne?'"

Kako ocenjujete svoje možnosti, da znova postanete svetovni prvak in kdo bo vaš največji nasprotnik?

MS: "Težko rečem, toda izhajam iz tega, da se bodo štiri najmočnejše ekipe letošnje sezone tudi v prihodnjem letu borile za naslov. To bo zelo tesen boj, toda mi smo trdno odločeni. Za svoj del sem že poleti čutil, da imajo ljudje zaupanje vame in sedaj znova čutim to. Ko sem v torek zvečer v Brackleyu podpisal pogodbo, sem imel občutek, da od mene nekaj pričakujejo, mi zaupajo. To si štejem v veliko čast."

Ali verjamete, da je današnji novo višji, kot pred tremi leti?

MS: "Zagotovo je bolj tesno, toda bolj ostro? Ne, zakaj? Vedno smo bili priča vrhunskim voznikom. Ne nazadnje je ta tekmovalnost tudi razlog, zakaj se vračam."

V formuli 1 ni veliko voznikov preko 40. Zakaj je po vašem mnenju tako in verjamete, da boste vi izjema tega pravila?

MS: "To drži. Tudi sam jih ne poznam veliko, toda to zadevo naredi še bolj zanimivo."

Ali ste v preteklih dveh tednih prebili veliko časa v simulatorju in verjamete, da se bodo dirkalniki močno razlikovali od tistih, katere ste konec leta 2006 puščali za seboj?

MS: "Ne, nisem še bil v simulatorju – samo v svojem, na napravi za trening. Dirkalniki bodo nekoliko drugačni, toda sam se doživel že toliko različnih vozniških lastnosti, da lahko pri sebi to štejem kot moč, da se lahko zelo dobro prilagodim vsem možnim okoliščinam."

V sezoni 2010 bo dolivanje goriva prepovedano. To poznate še iz svojih preteklih časov. Je to za vas prednost?

MS: "Ne. Lahko bi domnevali, toda sam nisem tako siguren. Do sedaj je šlo le za to, da si z ekipo dosegel kar se da najboljši štartni položaj in kar se da najboljšo strategijo. Sedaj, ko moraš začeti dirko z veliko težo, bo to zelo pomemben dejavnik, toda prepričan sem, da ne bo odločilen.

Danes lahko zelo natančno ugotovimo telesno pripravljenost. Kako bi se vi danes odrezali v primerjavi z Michaelom Schumacherjem iz leta 2006?

MS: "Tukaj si ne delam skrbi. Že poleti sem videl, da sem v zelo kratkem času dosegel svoj nivo. Nikoli nisem prenehal s treniranjem. Nekoliko zmanjšal, toda nikoli prenehal."

Kaj bi naredili, če Merecdes ne bi prevzel ekipe Brawn GP? Ali ste imeli tudi ponudbo McLarna?

MS: "Menim, da bi v tem primeru dejansko zelo resno premislili o drugi poti."

Nekoliko ste starejši in tri leta ste bili odsotni iz formule 1. Ali bi bil vaš največji uspeh, da sedaj zmagate na dirkah in osvojite prvenstvo?

MS: "Zagotovo bi to bila enkratna izkušnja in enkraten uspeh. Toda najprej se želim usesti v dirkalnik in voziti. O vsem drugem se lahko pogovarjamo pozneje."

Ali so vas v preteklih tednih spremljale tudi bolečine v želodcu, ki jih ima človek pred velikimi odločitvami, ali ste vse to vzeli ledeno hladno?

MS: "Nikakor ne. V pogovorih s svojim novim dirkalnim inženirjem sem še pred tiskovno konferenco dejal, da se pravkar počutim kot majhen deček, ki navdušeno poskakuje po okolici. Znova sem poln energije. Tri leta sem bil izven, toda verjamem v kombinacijo Roos/Mercedes in če sem odkrit, tudi v sebe ne dvomim. Če samo prisluhnemo mnenju od zunaj, potem tudi tam ni nobenega dvoma."

Ali je za vas igralo vlogo, da na dirkah z motocikli niste mogli do limita kot hitrejši vozniki?

MS: "Ne, to ni igralo nobene vloge. Sam sem tako ali tako dosegel svoj limit. In to je to, pri čem se dirkač najbolj zabava."

V sporočilu za medije se govori o triletni pogodbi. Ali nam lahko podrobneje razložite, kaj konkretno to pomeni in ali si lahko predstavljate, da bi potem prevzeli vlogo predstavnika Mercedesa?

MS: "Ideja je ta, da načrtujemo za tri leta, kar zadeva vozniških aktivnosti. Zagotovo obstajajo tudi opcije, da za Mercedes prevzamem vlogo nekakšnega veleposlanika. To ima tudi smisel."

Kar se tiče vašega vratu: Ali ste morali opraviti obremenitveni testirali bo  šele na sporedu?

MS: "Ne. To je bilo zame zagotovo najbolj odločilno vprašanje, potem ko sem moral poleti odpovedati svojo vrnitev. Načrtno sem se pripravljal in delal vaje, ki jih še v poletju nisem mogel. Toda sedaj je vse v redu in lahko prenesem vse napore. Imam tudi potrdilo od svojega zdravnika, tako da ni nobene bojazni."

Kakšen je sedaj vaš urnik do prve Grand Prix dirke v Bahrajnu? Kdaj bodo na sporedu testiranja in kdaj se boste podali v simulator?

MS: "Predvidena so seveda uradna testiranja v februarju. Kaj bom počel do takrat, bomo natančno premislili. Poskušali bomo, da se najbolje pripravimo."

Kako težko je bilo slovo od Ferrarija?

MS: "Zagotovo ni bilo lahko. Sigurno mi je bilo nekoliko lažje, ko sem se pogovoril z Luco di Montezemolom in ko je prijateljsko in razumevajoče reagiral na to situacijo. Spoznal je, da sem bil poleti zelo razočaran, mo sem moral odpovedati možnost, da bi lahko znova dirkal. Pri Ferrariju nisem imel več možnosti in v nikakor nisem mogel predvidevati, da bi se ta možnost tudi ponudila. Ta je nastala šele v novembru, ko mi je Ross pripovedoval, kakšni so njegovi načrti za prihodnost in kako se bo angažiral Mercedes. Takrat je moje dirkaško srce začelo hitreje biti. Vesel sem, da sem sprejel to odločitev - in to iz enega razloga, ker gre za stare znance in ker je ta postavitev nekaj posebnega. Imel se poseben odnos do Ferrarija in zagotovo ne bi šel v katero drugo ekipo."

Ali je bil spodleteli poskus, da zamenjate Masso, zares neke vrste vžigalna vrvica, ki je sprožila ponovno željo po dirkanju, ali ste to čutili že prej?

MS: "Prej je ni bilo. V pogovoru s predsednikom di Montezemolom letos poleti sem želel prvotno zavrniti, toda potem, ko sem ugotovil, da imam še vedno določene dolžnosti, mi je postalo jasno, da si to tudi želim in da se še vedno dobro počutim v dirkalniku – kljub bolečinam. Vse te okoliščine so v meni prebudile željo po dirkanju."

Kako gledate na sodelovanje z Nicom Rosbergom? Ali ste se že pogovarjali z njim?

MS: "Na kratko sva se pogovarjala, vendar so v tem trenutku še trajali odprti razgovori. Zelo pozitivno gledam na najino sodelovanje, kajti Nico je sijajen fant, ki bo zagotovo v ekipo prinesel določeno energijo. Iz tega razloga gledam na najino sodelovanje le pozitivno."

Kako gledate, kot sedemkratni svetovni prvak, na vaš status v ekipo – tudi v primerjavi do Nica Rosberga?

MS: "V preteklosti smo bili vedno znova priča tem nenavadnim govoricam, da sem si moral zagotoviti poseben status. Še enkrat lahko potrdim, da temu ni bilo tako. Moštvo je vedno odločalo, kdo bo dobil kakšen status. Tukaj zagotovo ne bo drugače.

Leta 2006 ste kategorično izključili povratek. Ali ste bili takrat prepričani, da se boste lažje znebili droge, imenovane hitrost?

"Pred letom 2009 nisem razmišljal o vrnitvi. Vse se je začelo poleti in sedaj s to nepredvidljivo situacijo, da obstaja kombinacija Ross in Mercedes. Pred tem nisem razmišljal, toda ta kombinacija me draži. Da nikoli nisem bil povsem odsoten iz dirkanja, je več kot očitno. Vedno sem se zabaval z hitrimi avtomobili, motocikli ali z gokarti. To je enostavno del mene. Le do formule 1 nisem imel v danem trenutku dovolj motivacije. Toda stvari se spreminjajo."

Ali smatrate današnji dan za primeren trenutek, da oznanite konec vaše kariere na dveh kolesih in ali lahko pojasnite govorice okrog Willija Webera?

MS: "Vožnja z motociklom bo v zdajšnjem času zagotovo postavljena na stranski tir, tu ni dvoma. In še k drugi stvari: Willi Weber je še vedno moj menedžer. Še vedno sva zelo dobra prijatelja. Postajam starejši in določene zadeve bom vzel v svoje roke, toda kljub temu je Willi še naprej ogovoren zame."

Kako je reagirala vaša soproga in kako dolgo je trajala vaše prepričevanje?

MS: "Kar se tiče prepričevanja, potem danes ne bi sedel tukaj in nasploh bi to bilo narobe. Pri nas je živo nasprotje, saj vlada harmonično vzdušje. Moja žena je takoj videla lesk v mojih očeh in spoznala, da si to želim. Zagotovo me bo spremljala na kakšni dirki, kar je počela tudi v preteklosti in mi stiskala pesti."  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija