Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Rubens Barrichello
Prišel je čas starejših gospodov
Brazilec se letos podaja v svojo 18. sezono formule 1. Rekorder v odpeljanih Grand Prix dirkah je še vedno zelo ambiciozen. Po letih norenja za mladimi vozniki sedaj vidi čas, ko se znova vračajo starejši gospodje.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
3. februar 2010 | 7:46:50

V svoji dolgi karieri sta spoznali različne dirkalnike in pravilnike. Kako vam je všeč najmlajša generacija formule 1?

"Po prvem testnem dnevu še ne moremo sprejemati ključnih ocen novih dirkalnikov. Gledano v celoti, ne poznam voznika, ki bi ga veselilo dirkanje s 160 kilogrami goriva v dirkalniku. To te naredi štiri sekunde počasnejšega, dirkači pa vedno želimo hitreje. Zame je boljše, da bi se kvalifikacije znova odvijale z minimalno količino goriva. To je pravo dirkanje."

Poznate dirke brez dolivanja goriva iz leta 1993. Ali to predstavlja prednost?

"Tega se ne da primerjati. Takrat smo imeli drugačne dirkalnike, druge pnevmatike in drugačno aerodinamiko. Tudi zame je sedaj vse novo."

Govorite kot nekdo, ki je pravkar začel dirkati v formuli 1.

"Moja sinova sta zamenjala šolo in ravno danes imata svoj prvi dan v novi šoli. Tako se počutim tudi sam. je kot nov začetek moje kariere, če sedim v novem dirkalniku. In končno vozim za Williams. To so bile že od nekdaj moje sanje."

So obstajale tudi alternative?

"McLaren je hotel dvakrat govoriti z menoj, vendar sem imel občutek, da ni šlo za resne pogovore. Zelo zgodaj sem se odločil za Williams."

Kako je potekal vaš prvi testni dan?

"Seveda bi si želel odpeljati čase krogov Felipeja Masse, ki je bil dve sekundi hitrejši kot mi. Toda nihče ne ve, koliko je imel kdo v rezervoarju goriva. Deset kilogramov predstavlja tri desetinke sekunde. Tudi mi še nismo v celoti izkoristili Cosworthov motor. Imeli smo težave z uravnoteženostjo dirkalnika pri večji količini goriva. Dirkalnik je bil močno podkrmarjen. Sedaj delamo na tem. Verjetno bomo šele v soboto v Bahrajnu vedeli, kje se nahajamo."

Kaj pravite na vrnitev Michaela Schumacherja?

"Lepo ga je znova videti. Sicer pa ni edini starejši voznik, ki se je vrnil. Tudi Pedro de la Rosa je znova med nami. Mogoče sem deloma kriv tudi jaz, da se starejši gospodje sedaj vračajo. Videli so mojo lansko sezono in ugotovili, da starost ni ovira. Prav nasprotno. Verjamem, da je trend, ko se je stavilo na mlade voznike, sedaj ustavljen. Prišel je čas starejših gospodov. Znova so v ospredju izkušnje, predvsem pri majhnemu številu testnih dni, ki nam še ostajajo."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija