Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Bernie Ecclestone
"Največ vžigalne snovi pri Ferrariju"
Prvi mož formule 1 je spregovoril o brizantnem dvoboju pri Ferrariju s Fernandom Alonsom in Felipejem Masso, o svojih pričakovanjih glede Sebastiana Vettla, vrnitvi Michaela Schumacherja in kritikah na račun novih ekip.
Jure Božič Arhiv
12. marec 2010 | 12:49:45

Kateri bodo glavni trije vrhunci letošnje sezone?

BE: "Kako se bo Alonso pri Ferrariju odrezal proti Massi? Ali lahko Vettel izpolni moja pričakovanja in postane svetovni prvak? In seveda Michael Schumacher: Kako dober je njegov dirkalnik. Če Michael ne bo zmagoval, bo kriv dirkalnik.

Kateri dvoboj v vrhunskih ekipah bo prinesel največ vžigalne snovi?

BE: "Tisti pri Ferrariju. Fernando je prijazen možakar izven kokpita, toda on je tip zmagovalca. Ob sebi ne želi imeti nekoga, ki je hitrejši. In Massa je hiter."

Ali lahko Schumacher z 41 leti drži korak z mladimi levi?

BE: "V njegovi starosti ne vidi težav. Prej prednost. Vse je že enkrat doživel. Ni mu treba ničesar dokazovati. Je odlično telesno pripravljen in njegove baterije so znova polne. Michael se ne bi vrnil, če ne bi vedel, da lahko opravi dobro delo."

Ali Schumacher tvega svoj ugled, če bo Rosberg hitrejši od njega?

BE: "Michaela ne zanima svoj ugled. Želi samo dirkati. Če bo kdo zares hitrejši od njega, bo to tudi sprejel in spoštoval."

Formula 1 ima novi obraz: manj je proizvajalcev, več privatnih ekip. Bo zaradi tega manjše zanimanje?

BE: "Ne moremo trditi, da bi bil nastop Toyote in BMW-ja v formuli 1 pretirano razburljiv. Renault je še vedno prisoten. BMW še naprej živi v Sauberju, mogoče celo boljše. Če bi pa izgubili Ferrari, potem bi zagotovo rekel: o moj Bog."

Pri Ferrariju trdijo, da je vojna med Maxom Mosleyem in moštvi pregnala proizvajalce. Kaj menite vi?

BE: "Menim, da sta BMW in Toyota odšla, ker nista bila uspešna. Max Mosely je želel zagotoviti nujnost, da za uspeh ni potrebno porabiti enormne vsote denarja. Zaradi tega mu morajo biti proizvajalci hvaležni. Ne morejo trditi, da so jih iz formule 1 napodili veliki stroški. Max jim je le poskušal pomagati."

Ferrari novim ekipam očita, da niso vredni formule 1. Imajo prav?

BE: "Ferrari ima prav."

Toda, ali jih nismo povabili?

BE: "Da, toda pod drugimi predpostavkami. Ko so se ekipe prijavile, smo bili trdno prepričani, da bomo imeli omejen proračun v višini 40 milijonov evrov. In sicer za vse, vključno s Ferrarijem. To bi jim dalo pošteno priložnost. Vedno znova sem opozarjal, da omejitev proračuna ne deluje, če se lahko  poljubno določa. Sedaj ekipe ugotavljajo, da njihov proračun ne zadostuje, da bi bili konkurenčni."

Koliko časa bi morali dati novim ekipam?

BE: "Koliko časa smo dali Toyoti? Več kot dovolj."

Ali bodo dirke brez dolivanja goriva bolj napete?

BE: "To bo odvisno od pnevmatik, ki jih bodo vozniki imeli na štartu dirke. Če se bodo zaradi velike teže hitreje obrabljale, bi lahko postalo zanimivo. Postanki v boksih pa bodo v vsakem primeru zanimivejši. Postanki z dolivanjem goriva so bili zanimivi le v prvih letih po njihovi uvedbi. Ko so ekipe te postanke izpopolnile do perfekcije, so vsi postanki trajali skoraj enako dolgo. Čas postanka v boksih je določalo dolivanje goriva in ne menjava pnevmatik."

Ali bo o dirki odločala štartna pozicija ali obraba pnevmatik?

BE: "Kdor bo želel zmagati, bo moral dirko začeti iz prvih dveh štartnih vrst in povrhu imeti dobro nastavljen dirkalnik. Menim, da bo to ključen dejavnik dirke. Ekipe se ne smejo osredotočati le na pnevmatike. Toda na številnih stezah bo obraba pnevmatik igrala zelo pomembno vlogo."

V preteklih letih je formula 1 proizvedla številne polemike. Koliko je preveč in koliko še lahko prenese ta šport?

BE: "Imeli smo preveč polemik z negativnim priokusom. Pomislite le na škandal v Singapurju s Flavijem Briatorejem. Majhen direndaj je vedno dobrodošel – med moštvi in znotraj njih. Tako kot je to bil dvoboj med Senno in Prostom."

Kaj se bo spremenilo z novim predsednikom Fie Jeanom Todtom?

BE: "Posel bo vodil drugače kot Mosley. Prej kot kakšno vlado in ne avtokratsko."  

Ali bo vaše življenje s tem enostavnejše?

BE: "Zame osebno to ne predstavlja nobene razlike. Jean ne bo zašel na moj teritorij in jaz se ne bom vmešala v zadeve Fie."

Ena izmed njegovih prvih odločitev je bila uvedba novega sistema točkovanja. Je bilo to potrebno?

BE: "Zato ne smemo obdolžiti Jeana. Priča smo bili razpravi med moštvi in to je rezultat. Kot že veste, to ni tisto, kar si sam predstavljam. Še vedno sem mnenja, da mora postati prvak voznik z največjim številom zmag. Ali sedaj ne moremo več primerjati voznikov? Spomnimo se, da smo bili že pred tem priča spremembam sistema točkovanj. Mogoče bi se morali vrniti na stari sistem 10-6-4-3-2-1. To bi bilo v vsakem primeru boljše."

Pogodba z Bridgestonom poteče konec letošnjega leta. Kako velika je težava z iskanjem zamenjave?

BE: "Zagotovo bomo našli zamenjavo, toda upam, da bo Bridgetsone še enkrat premislil o svoji odločitvi. Delamo na tem."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija