Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Norbert Haug
Schumacher bo dobil svoj zmagoviti dirkalnik
Norbert Haug je včeraj že sedel v svoji pisarni v Stuttgartu in analiziral nedeljsko dirko. Za kolege iz časnika Bild je odgovoril na nekatera vprašanja.
Jure Božič polepositiona.at / Hasan Bratic
16. marec 2010 | 12:10:41

Kakšno oceno si je zaslužil Mercedes na uvodni dirki letošnje sezone?

NH: "Če bi zares moral ocenjevati kot učitelj, bi za prvo dirko mogoče zatisnil na eno oko. Za peto in šesto mesto ni nujno, da ocenimo z dvojko ali enko. Aktualni svetovni prvak je bil za Michaelom šele sedmi. Zagotovo se bomo prebili naprej in zato se bomo borili z vso strastjo."

Ferrari in Red Bull sta dominirala. Kdaj bosta zmagoviti dirkalnik dobila Rosberg in Schumacher?

NH: "Mogoče bomo priča prvi zmagi prej kot nekateri predvidevajo! Vsak v ekipi se ta to bori do onemoglosti in z veliki navdušenjem. V vsakem primeru se veselimo dirke v Avstraliji. Dokler ne pridemo do najvišje stopničke zmagovalnega odra, ne bomo zadovoljni."

Kaj lahko naredite do druge dirke sezone v Melbournu?

NH: "V miru se bomo osredotočali na naše delo. Ne želimo, da se nas postavlja pod pritisk, temveč raje sami pritiskamo nase. Verjemite mi, da je lasten pritisk bolj učinkovit."

Kako zelo trpi Michael Schumacher, ker še ni povsem v ospredju?

NH: "Eno je jasno: Michael in Nico bosta v ospredju, ko jima bomo zagotovili dober dirkalnik. Noben od njiju ne trpi, oba sta se pri ekipi zahvalila za sijajno zanesljivost našega dirkalnika. Sedaj je na vrsti še hitrost. Če bi naredili v obratnem vrstnem redu, to ne bi bilo dobro."

Je Michael Schumacher znova pri 100 odstotkih?

NH: "Po serijskih zmagah iz njegove preteklosti tudi sam ni povsem siguren v to. Nihče v ekipi ni tako domišljav, da bi govoril o 100 odstotkih. Michael je v Bahrajnu po triletnem premoru opravil sijajno delo. Menim, da so se o tem lahko prepričali tudi milijoni gledalcev v Nemčiji in po svetu."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija