Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Jaime Alguersuari
"Junak" iz Melbourna
Bil je voznik, ki je na dirki za veliko nagrado Avstralije v Melbournu 36 krogov za seboj zadrževal sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
2. april 2010 | 12:18:56

Verjetno ni bilo malo Nemcev, ki so osuplo strmeli v svoje televizijske zaslone in se čudili predrznosti mladega Španca Jaimeja Alguersuarija. Njihov rojak Schumacher je namreč 45 minut visel za mladim in hitrim Špancem. Kolegi iz časnika Bild so menili, da se morajo s tem mladim voznikom pogovoriti na štiri oči.

Jaime, sedaj vas pozna cela Nemčija.

Res? Kot kaže je bil najin dvoboj zelo zabaven. Številni prijatelji so me poklicali in izrazili svoje navdušenje. Mogoče bi si moral pridobiti slike iz njegove kamere na dirkalniku. Potem bi si lahko to v miru ogledal.

Ali vas je pogosto napadal?

V vsakem krogu. Nenehno je pritiskal. To je bil dvoboj kot v gokartu. Ko me je potem vendarle prehitel, sva se s kolesi celo dotaknila. Bil je trdi dvoboj, vendar iz njegove strani tudi zelo fair.

V Nemčiji se že pojavljajo kritike na račun Schumacherja, ker je bil v Avstraliji samo deseti. Sam pravi, da je še nekoliko zarjavel.

Glede rje nisem imel občutka, da sploh obstaja. Nenehno je napadal. Zame osebno je bila to kot učna ura vožnje. Sedaj vem, kako se vozi na dirki. Proti Schumacherju sem se lahko končno resno boril z drugim voznikom. Drugače sem se nekje od zadaj vozil povsem sam. Toda najina dirkalnika sta bila podobno hitra, zaradi česar sem se zelo zabaval.

Kakšen je občutek, ko imaš za seboj rekorderja v naslovih prvaka?

Če sem odkrit, v tistem trenutku ne razmišljaš o tem. Tukaj imena ne igrajo nobene vloge. Pomembno je, da ne gledaš pogosto v vzvratno ogledalo. Držati moraš svoj ritem. Da pa se je za menoj nahajal nekdo, ki ima veliko masla na glavi, sem seveda takoj opazil.

Schumacher je v formulo 1 vstopil leta 1991. Kaj ste vi takrat počeli?

Takrat sem v posteljo dobil svojo prvo igračo. Sem letnik 1990 in sem ravno sedaj v Avstraliji slavil svoj 20. rojstni dan.

Kot Španec ste zagotovo pristaš Fernanda Alonsa in Schumacherjev nasprotnik.

JA: "S tem se ne bi strinjal. Občudujem Michaela Schumacherja in njegovo strast do dirkanja. Z 41. leti ponovno dirka. Prej je vozil motocikle in še vedno je zelo hiter v gokartu. Ta strast ga naredi za edinstvenega. Takšen bi želel postati tudi sam."

Alguersuari in Schumacher: 36 krogov sopotnika na dirki v Melbournu

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija