Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Vitaly Petrov
Schumacher in Webber sta bila zelo fer
Rus v službi moštva Renault, je po dirki spregovoril o svoji prvi uvrstitvi med dobitnike točk v zelo kratki karieri formule 1.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
20. april 2010 | 8:42:10

Vitaly, s svojimi prvimi točkami ste dosegli pomemben mejnik v vaši karieri. Ste srečni?

VP: "Da, seveda sem srečen. Toda vedno, ko nekaj dosežem, želim še več. Sedmo mesto mi na dolgi rok ne zadostuje, kajti imam večje cilje. Vendar vrnimo se dirki v Šanghaju. V začetni fazi dirke smo morali sprejeti težko odločitev, ali gremo na intermediates pnevmatike ali pa raje ostanemo na pnevmatikah brez profila. Večina voznikov se je odpravila v bokse – takrat je zares vladala nora faza. Mi smo se odločili, da nadaljujemo z vožnjo, kar se je potem izkazalo kot pravilna poteza. Potem smo skupaj z moštvom opravili zelo dobro delo, kjer sem imel vedno prave pnevmatike ob pravem času."

V drugi polovici dirke je bilo očitno zelo pomembno, da intermediates pnevmatik ne obremenjuješ preveč. Kako težko je bilo to pri takšnih pogojih?

VP: "Sprva ni bilo lahko ugotoviti, kako trdo lahko napadam, kajti nismo vedeli, ali bo steza ostala mokra ali pa se bo posušila. Poleg tega mi je v čelado prišla voda, kar mi ni ravno olajšalo dela."

Proti koncu dirke ste z manj obrabljenimi pnevmatikami celo prehiteli Michaela Schumacherja in Marka Webbera. Kakšen je bil to občutek?

VP: "Seveda je bil to sijajen občutek. Moj dirkalnik je bil občutno hitrejši. Moj dirkalni inženir Mark Slade mi je po radijski zvezi sporočil, da vozim dobre čase krogov in da moram naprej pritiskati, pri tem pa moram paziti na pnevmatike, predvsem na levo spredaj. In tako sem tudi ravnal. Schumacher in Webber sta imela očitno velike težave s svojimi pnevmatikami. V dvoboju sta bila oba zelo fer, tako da sem ju lahko s čistimi manevri tudi prehitel."

Kako ste v tem dirkaškem vikendu doživeli delo vaše ekipe?

VP: "Skupaj smo opravili fantastično delo. Ekipa Renault je zame že kot družina. Moji mehaniki so opravili sijajno delo, ko so dirkalnik po trčenju v tretjem prostem treningu pravočasno popravili do kvalifikacij. Zelo sem bil vesel, da sem se lahko zahvalil z osvojitvijo točk. Naš dirkalnik je dokaj dober, toda vemo, da moramo še trdo delati, če želimo priti naprej. Že sedaj z optimizmom gledamo na naslednje dirke, na katerih bomo dali vse od sebe."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija