Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Gospod Vettel
Ali je Schumacher še resen nasprotnik?
Danes se je v Carigradu začela naslednja etapa letošnjega prvenstva in s tem tudi naslednja bitka rdečih bikov v formuli 1.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
28. maj 2010 | 12:43:32

Sebastian Vettel in Mark Webber, ki imata tačas enako število točk (78), bosta v Carigradu uprizorila naslednjo interno bitko. Michael Schumacher jih ima samo 22 in se nahaja na devetem mestu. Časnik Bild je opravil kratek intervju s Sebastianom Vettlom in ga povprašal tudi o njegovem rojaku.

Ali Schumacherja še smatrate kot resnega nasprotnika?

Vettel: "Absolutno. Da ga ne bi jemali resno, bi bila največja napaka, ki jo lahko narediš v formuli 1. Jasno, da je potreboval svoj čas, da doseže visoki nivo. Toda ne pozabimo: Če je nekdo sposoben, da se prilagodi novim okoliščinam in da najde pravo pot, potem je to Michael."

Torej moštva Mercedes še niste odpisali?

Vettel: "Zakaj bi pa bil tako lahkomiseln? Mi smo v formuli 1. Mercedes potrebuje le eno rešitev, pa se bodo bliskovito priključili vrhu. To velja tudi za druge. Naša prednost ni tako velika, kot menijo nekateri. Alonso in Button sta oddaljena samo tri oziroma pet točk."

Ali nas mora skrbeti, da vas bo Mark Webber prehitel?

Vettel (z nasmehom): "Ne. Dal bom vse od sebe, da se bo zadeva kmalu obrnila. In čeprav so nekateri v zadnjih tednih tako videli: Zame osebno to ni bil konec sveta."

Webber svetovni prvak, Vettel ponovno podprvak – kakšne volje bi bili v tem primeru?

Vettel: "Kakšne volje sem kot podprvak, ste lahko videli konec lanske sezone. Veliko je lepših občutkov za boljšo voljo."

Zakaj boste vi osvojili naslov prvaka?

Vettel: "Sedaj sem imel na dveh dirkah težave. Toda zelo sem optimističen, da jih bom z novo šasijo že tukaj v Carigradu odpravil in da bom lahko spet zmagal."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija