Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Kamui Kobajaši, junak dirke v Valencii
Zahvala Alonsu
Dolgo časa se je nahajal na tretjem mestu, na koncu pa je dirko končal kot sedmi. Zanimiv intervju s pravim junakom nedeljske dirke za veliko nagrado Evrope v Valencii.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
29. junij 2010 | 7:50:12

Kamui, kako je potekal vaš popoldan v Valencii?

KK: "Sijajno! Na začetku dirke sem bil na trdi zmesi pnevmatik in nizal dobre čase, povrhu pa tudi imel zelo dobro in konstantno hitrost. Lahko sem celo zadrževal McLaren, čeprav je običajno nevarno, kajti v takšnem primeru zelo obremenjuješ pnevmatike, toda odlično je delovalo. Ko sem potem zamenjal pnevmatike, sem bil samo še deveti, toda vedel sem, da imam sveže pnevmatike, zato se nisem predal. Potem sem prehitel še Alonsa in Buemija. To je bilo zares enkratno."

Verjamete, da je bilo narobe, da v fazi varnostnega avta niste zamenjali pnevmatik?

KK: "Ne. Strategija je bila v redu, drugače bi obtičal v prometu in ne bi mogel izkoristiti svojo hitrost. Bila je zares enkratna strategija."

Drži, da sploh niste vedeli, da se nahajate v zadnjem krogu, ko ste prehiteli Sebastiena Buemija?

KK: "Da, kajti v celoti sem se osredotočal na prehitevanje in potem naenkrat zagledam možakarja s ciljno zastavico!"

Kakšen občutek ste imeli, ko ste prehitevali Fernanda Alonsa?

KK: "zame je bilo to dejanje dokaj tvegano, toda on je zelo dober voznik in zato ve, kako se obnaša njegov dirkalnik. Najprej mi je hotel zapreti vrata, toda potem je spoznal, da bi lahko to vodilo v trčenje, zato mi je pustil dovolj prostora. To je naredil zelo fair in zato se mu moram iskreno zahvaliti."

Je takšna dirka dobra za vašo samozavest?

KK: "Seveda. Letos nisem mogel pogosto kazati moje zmogljivosti, ker nisem imel zaupanja v dirkalnik, toda danes sem imel dober občutek in moja dirkalna hitrost je bila dobra. Končno dober rezultat in povrhu sem ga osvojil iz 18. štartnega mesta. To je zelo dobro."

Silverstone bi moral ustrezati vašemu dirkalniku. Ali računate na naslednji dirki še z močnejšim dirkaškim vikendom?

KK: "Mislim da. Naš dirkalnik bo boljši kot je bil tukaj in v Kanadi, kajti v hitrih zavojih smo dobri. Ocenjujem, da bomo tam boljši kot tukaj v Valencii. Mogoče bomo spet imeli možnost, da se uvrstimo med dobitnike točk."

Peter Sauber pravi, da največja težava dirkalnika tiči v kvalifikacijah in v pnevmatikah. Verjamete, da lahko to še letos uredite?

KK: "Ne vem, kajti na nekaterih stezah smo preizkusili različne stvari, toda nimamo več toliko časa za večje eksperimente. Gledano v celoti, pa naš dirkalnik ni dovolj dober. Vsi imajo težave z obrabo pnevmatik, toda mi jih na kvalifikacijah enostavno ne ogrejemo na delovno temperaturo, zaradi česar smo boljši na dirkah. Na kvalifikacijah nimamo dobrega oprijema in na televiziji se dobro vidi, da je naš dirkalnik zelo nestabilen. Za to težavo moramo najti rešitev."

Ali vam manjka aerodinamični ali mehanski oprijem?

KK: "Mislim, da aerodinamičen."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija