Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   GP2 – Intervju
Pastor Maldonado
Med dirkaškim vikendom formule ena v Italiji, je na dirki serije GP2 prvak postal Maldonado, ki se je po dirki malo bolj na dolgo razgovoril.
Simon Omahen GP2
14. september 2010 | 23:13:15

Pastor Maldonado prvak serije GP2, kako se vam to sliši?
Zelo sem zadovoljen, saj smo zelo trdo delali, da smo osvojili to prvenstvo. Naslov sem osvojil v Monzi, kar je domača steza za ekipo in zaradi tega je to še bolj poseben trenutek za vse nas. V tej sezoni smo torej dali vse od sebe in se trdo borili na zelo visoki ravni, ter uspeli. Pred nami je še dirka v Abu Dhabiju, kjer upam, da bomo osvojili še naslov med konstruktorji, saj smo Addaxu in ART-u zelo blizu.

Vedno ste kazali hitrost in dajali vse od sebe, kaj pa je bilo do letos narobe, da ni šlo vse po načrtih?
Letos je bila sprememba ekipa in to kljub temu, da smo že do sedaj trdo delali in se ujeli. Seveda je vse skupaj zelo kompleksno in sprememba okolja je naredila svoje. Že pozimi sem videl kako delajo in se zavedel, da gremo na zmago.

Delali ste že s prejšnjo verzijo ekipe, kaj je bilo tokrat drugače?
Ekipa je skoraj povsem nova, vključno z inženirji in mehaniki, ter ekipno organizacijo. Sedaj so vsi veliko bolj koncentrirani in dajejo vse od sebe. Izboljšana je strategija, postanki, delo in vse ostalo kar spada zraven. Veliko prinesejo tudi novi inženirji, ki so iz prvenstva GT in zaradi tega zadeve vidijo nekoliko drugače od ostalih. Ubrali so torej nove poti in bili konstantni čez dolge dirke, kar nam je prineslo želen rezultat.

Kako vam bo naslov serije GP2 spremenil življenje?
Definitivno bom lažje prišel v F1, za kar se bom moral v naslednjih mesecih še zelo boriti. Zelo se trudim, da bi prišel naprej in tudi moja država mi pomaga pri tem. Upam, da bom dobil dobro ekipo, pri kateri bom lahko pokazal svojo najboljšo plat dirkača. Naslov mi bo torej zelo pomagal pri iskanju dobre ekipe in pri vstopu v karavano formule ena.

Ste s kakšno ekipo F1 navezali konkretnejši stik?
Za enkrat še ne, ampak delamo na tem že dva ali tri mesece. Za enkrat smo se koncentrirali na naslov in zaradi tega še nimamo ničesar za naprej. Pogovori so že potekali, zanimanje je in upam, da bom iz tega iztisnil kar se da največ.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija