Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Fernando Alonso
Vettel bo samo tretji
Jaz pa bom prvak…Časnik Bild je v Singapurju opravil kratek intervju s Fernandom Alonsom.
Jure Božič poleposition.at / Hasan Bratic
24. september 2010 | 12:17:58

Fernando, ali bi nam lahko povedali vašo napoved končnega razpleta prvenstva?

FA: "Ni problema. Alonso pred Webbrom in Vettlom."

Aha, torej vi boste postali tretjič svetovni prvak. Zakaj pa ne Vettel?

FA: "Gre za mešanico različnih stvari. Dirkalnik je Sebastina že prepogosto pustil na cedilu, povrhu je imel nekaj slabih štartov in preveč nesreč. Na drugi strani je Mark presenetil. Od vseh voznikov je najbolj konstanten in zaradi tega tačas zasluženo vodi."

Kaj je vaša prednost v peteroboju za naslov prvaka?

FA: "Izkušnje. Tukaj pri Ferrariju nihče ni nervozen, zato ker pač vozimo za naslov prvaka in tudi sam sem že bil dvakrat prvak. Zaradi tega se ne nahajam pod velikim pritiskom. Veste, pri Ferrari si v slabem letu včasih tudi tretji. Drugi vozniki pa morda zapravijo svojo edino priložnost."

Mislite pri tem na Webbra in Vettla?

FA: "Problem pri Red Bullu je ta, da se na zadnjih 14 dirkah niso uspeli odlepiti, čeprav imajo najhitrejši dirkalnik. Kljub temu pa je prvenstvo zelo tesno in n koncu bodo odločale malenkosti. Webber in Hamilton sta lahko veliko bolj sproščena in si privoščita še kakšen odstop. Vettel, Button in jaz moramo voziti agresivno in ju loviti, istočasno pa si ne smemo privoščiti nobene napake."+

Za Michaela Schumacherja je letošnje prvenstvo opravljeno. Presenečeni?

FA: "Ne spadam med tiste ljudi, ki ga kritizirajo. Pravim le to: Michael je legenda, s Ferrrijem je osvojil pet naslovov prvaka. Jaz še nisem nobenega. Michaelu se ni treba nikomur dokazovati in v naslednjem letu bo zagotovo hitrejši."

Govori se, da bi lahko Michael v bodočnosti postal tudi šef ekipe. Ali si lahko predstavljate takšno kariero?

FA: "Nikakor ne, kajti šefi ekipe morajo veliko delati."

Kaj naredite z vsemi vašimi pokali?

FA: "Nahajajo se v zaboju moje garaže. Tam zbiram vse svoje trofeje, ker bo v aprili naslednjega leta odprt Alonsov muzej v domačem Oviedu."

Ali niste še premladi za muzej?

FA (z nasmehom): "Da, to sem jim tudi povedal."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija