Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Prvak F2
Dean Stoneman
Novo pečeni prvak formule dve se podaja na test dirkalnika formule ena, a pred tem je seveda opravil tudi intervju.
Simon Omahen F2
28. september 2010 | 13:50:13

Kako se počutite kot prvak serije formule dve?
Fantastično. To je bila res odlična sezona, ki sem jo dobil že v svojem prvem letu kar nikakor nisem pričakoval. Imeti naslov v žepu je res nekaj fantastičnega, včeraj me je poklical Eddie Irvine in mi preko radia BBC čestital. Vse skupaj je res fantastično in upam, da se mi uresničijo tudi sanje o formuli ena.

Kako se boste pripravili na testi Williamsovega dirkalnika formule ena?
Predvsem se bom psihično pripravljal na ta velik podvig in seveda poizkušal ostati v formi. Poizkušam izgubiti dodatno težo in pridobiti mišice, kar nikakor ni enostavno. Prav tako pa se bom pripravljal tudi na simulatorju, kjer bom spoznal dirkališče in se nanj predhodno navadil.

Kako se mentalno pripravite na takšen test?
Poleg simulatorja, kjer zares spoznaš stezo je potrebno biti zares pripravljen. To je nekaj posebnega in velik korak, a ob enem tudi izpolnitev želja in pričakovanj. Od sebe bom dal kar se da največ in se poizkušal čim hitreje in čim bolje pripraviti. Poleg vsega pa bom poizkušal v testu tudi uživati in se od njega čim več naučiti.

Kako lahko sezono F2 primerjate z ostalimi, ki ste jih doživeli?
Formula dve je zares fantastična in po mojem primeren kraj za mlade dirkače, kjer se lahko marsikaj naučijo. Tu je potrebno zares malo denarja, da prideš do primernega znanja in močnega dirkalnika, s katerim lahko pokažeš iz kakšnega testa si. Seveda je to tudi dobra iztočnica za nadaljevanje kariere.«

Menite, da ste prav izbrali F2 ali bi raje bili v kakšni drugi kategoriji enosedežnikov?
Zares sem zelo zadovoljen, da sem izbral F2. To je dobro prvenstvo, z odličnim dirkalnikom, s katerim dosegamo velike hitrosti in dirkamo v zelo konkurenčnem okolju. Na koncu prvaka čaka tudi test dirkalnika formule ena in že med sezono veliko publicitete, kar je vsekakor zelo pomembno za nadaljnji korak.

Kaj so vaši cilji za prihodnost?
Vse je odvisno od proračuna, a glavni cilj je serija GP2. Formula dve mi je pri tem zelo pomagala in upam, da bom imel zaradi tega kakšno prednost v nadaljnji karieri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija