Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Dirkač BMW Sauberja
Sergio Pérez
Novi mladi mehiški up Sergio Pérez Mendoza, ki prihaja iz Guadalajare postavlja Mehiko nazaj na zemljevid formule ena. Kot ga kličejo v Mehiki "Checo" Pérez, se je razgovoril z mediji o svoji prihodnosti v F1.
Klavdija Doles
22. november 2010 | 14:32:50

Mehičan Sergio Pérez bo v sezoni 2011 dirkal za BMW Sauber. V rodni Mehiki je na naslovnicah vseh časopisov, ne le športnih ampak tudi na sprednjih straneh nacionalnih časopisov. Minila so kar tri desetletja od kar se je ponovno pojavil mehiški dirkač v karavani F1, zato mu je prišel  zaželet srečo v njegovi karieri celo mehiški predsednik.

 

Sergio, kako dolgo ste sanjali o vožnji formule ena?
Ko sem imel šest let sem se z očetom in bratom prvič odpravil na vožnjo s kartingom in takrat sem pričel sanjati, da bi en dan nastopil v F1. Vsi v moji družini so bili dolgo časa vključeni v motošprtu. Moj oče je tudi dirkal na eni stopnji, bil je upravljalec Adriana Fernandeza. Moj brat Antonio je ravno tako dirkač in je pravkar postal mehiški NASCAR prvak. Moj cilj je bil vedno, da bi bil del F1 in vedno sem vedel, da bom moral za to žrtvovati marsikatero stvar. Vedel sem, da bom moral zapustiti mojo državo in družino, ter si ustvariti svoje življenje v Evropi v zelo mladih letih.

Kako se počutite dan po tem, ko so se te sanje uresničile - psihično in fizično?
Počutim se močnejšega in moja motivacija za delo, tako psihično kot fizično se je celo povečala. Sedaj imam nekaj mesecev, da se pripravim na moj prvi začetek v F1, zato bom ta čas uporabil zelo previdno.

Kaj pomeni za vas, da ste prvi mehiški voznik v F1 po treh desetletjih. Vpliv in interes v Mehiki je ogromen, to pomeni velik pritisk ali čast za vas?
To je zelo dobra motivacija. Vem, da imam veliko podporo od mojih navijačev v Mehiki. Ljubim Mehiko in Mehičani ljubijo dirkanje. So zelo navdušeni in seveda, pričakovanja so visoka. To je velika stvar za mene in se resnično veselim in upam na dolgo kariero v F1.

Pravkar ste zaključili uspešno sezono v GP2 in sedaj pospešeno stopate v formulo ena. Kaj je bila največja razlika v primerjavi z GP2 avtom?
Največja razlika je v zaviranju, bočne sile. In oprijem, raven avta je neverjetno visok v primerjavi z avtom GP2. Prav tako pa je veliko informacij in postopkov s katerimi se moraš ukvarjati. Ekipa je velika, imaš veliko inžinirjev okoli sebe, ki ti dajejo povratne informacije. V GP2 sem imel samo enega inžinirja. Seveda tudi moč avta formule ena je drugačna. Dodajanje hitrosti, hitrost v ovinkih, to je vse velika okrepitev oziroma velik korak navzgor.

Po prvem dnevu testiranja in ob uspešni sezoni GP2 za vas, se vam zdi, da ste pripravljeni na F1?
Ja, mislim da sem pripravljen. Vem, da se moram še veliko naučiti in veliko delati. Toda to so moje sanje in vse bom naredil, da jih uresničim in verjamem da mi lahko uspe.

Kaj je najpomembnejša stvar, ki ste se jo naučili na prvih testiranjih?
To, da se naučiš delati v okolju ekipe formula ena. Da vidiš kaj pričakujejo od voznika v in izven avta in se privadiš na veliko postopkov. Mislim, da sem se veliko naučil in bom vse to dobro uporabil in se navadil še več.
 
Ekipa BMW Sauber je znana, da se dobro ukvarja z novinci. Lahko občutite to? Ste vzeli to kot prednost? Kako pričakujete vaše delo z ekipo za razvoj?
Ja, mislim, da vedo kako ravnati z novincem. Dali so mi veliko podpore. Naučili so me veliko vsakdanjih stvari o F1. To je za mene zelo dobra ekipa, sem zelo vesel da sem z njimi in se že počutim kot doma.

Kakšna je razlika za vas, ki ste podpisali pogodbo in jo imate v žepu za razliko od večine drugih mladih testnih voznikov?
To je spremenilo stvari v zelo pozitivnem smislu. Ker nisem bil pod preizkusnim testom, nisem bil pod pritiskom in sem se lahko osredotočil na učenje v največji možni meri. Poskušali smo veliko stvari v avtu in očitno so bili inženirji zadovoljni z mojimi povratnimi informacijami. Na koncu sem celo naredil dober čas kroga, čeprav sem imel samo en poskus z novimi pnevmatikami, zaradi "slabe sreče" z nekaj rdečimi zastavami.

Kdaj so se začeli vaši pogovori z BMW Sauberjem?
Začelo se je nekje sredi sezone. To je bilo moje leto in možnost, da bi lahko prišel v F1. Moral sem prikazati zelo dobro sezono v GP2, kar se je izkazalo, da bo težko, zaradi veliko tehničnih okvar na avtomobilu. Ampak še vedno smo pokazali dobre dirke in osvojil pet izmed njih.

Finančna podpora je ena stvar, vendar morate biti zelo ponosni, da imate takšno podporo. Kaj to čustveno pomeni za vas?
To mi zelo veliko pomeni. Nikoli ni bila samo podpora sponzorjev, vedno je bilo veliko več, zelo intenziven odnos za več let. Ko sem prišel živet v Nemčijo, sem se nekako izgubljal v svojih mislih. Bil sem v majhni vasici v Vilsbiburgu na Bavarskem in s petnajstimi leti zapustil Mehiko, da bi urseničil svoje sanje, vendar ni bilo lahko.

Kaj boste delali v zimskem premoru?
Usposabljanje kot za stavo! Moram biti kar najbolje pripravljen za prvo dirko. Porabil bom veliko časa za delo z inženirji v Hinwilu, da bi poskušal izvedeti čim več o C30. V januarju se bom preselil v Švico, da bi bil blizu ekipe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija