Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo, prihodnost formule ena
Prejšnji teden v Abu Dhabiju je ekipa Red Bulla dala možnost mlademu testnemu vozniku, da opravi nekaj dela po sezoni. Daniel Ricciardo je dominiral na testiranjih med mladimi vozniki in je mladi up formule ena in ekipe Red Bull. Z mediji se je pogovarjal izključno o njegovem uspehu na testiranjih in o planih za sezono 2011.
Klavdija Doles
26. november 2010 | 13:02:10

Daniel, začnimo z malo bolj zapletenim vprašanjem. Ali ste najhitrejši Avstralec, ki je kdajkoli peljal Red Bull?
Oh fant, kakšno vprašanje! Jaz se lahko samo izgubim v mojem odgovoru. (smeh) Ampak, če sem pošten, sem zelo zadovoljen z mojo dvodnevno vožnjo v Abu Dhabiju. Naredil sem hitrejše kroge, kot sta jih naredila Sebastijan in Mark čez celotni dirkaški vikend. Steza je bila v odličnem stanju in imel sem resnično fantastičen oprijem. Avto se je obnašal preprosto neverjetno. Trenutno je to najhitrejši avto v Formuli ena in vožnja je bila skoraj kot igranje video iger. Avtomobil je tako dober, da če voziš na meji, narediš manj napak, ker je oprijem. Avto je odličen v vseh pogledih.

 

Ali ste se pripravljali v simulatorju Red Bulla pred preskusom v Abu Dhabiju?
Da. Simulator je neverjeten. Vredu, manjka »g-force«, sicer pa je zelo podoben pravi stvari. Fantje so razvili ta simulator v odlično orodje, ki ti veliko pripomore pri spoznavanju proge.

 

Končal si kot najhitrejši testni voznik med mladimi.  Verjetno mora biti lažje voziti najhitrejši avtomobil na mreži, kot avtomobil srednje hitrosti, tudi kot novinec ...
Seveda! In lahko vam povem zakaj. Avto je zelo prefinjena enota, kjer vsak del dopolnjuje druge na najboljši način. To omogoča tako enostavno vožnjo, še posebej, ko voziš na meji. Zapletena stvar je, ko želiš  iz avtomobila iztisniti vse in lahko potem postane vse skupaj malo bolj delikatno.

 

Bili ste testni in rezervni voznik Red Bulla v letu 2010, torej naslednji logični korak bi bil, stalni sedež na dirki. Kakšni so vaši načrti za leto 2011?
Trenutno nimam nič za povedati. Seveda je moj cilj vdreti v formulo ena, ampak za zdaj ni nobenih novosti. Dr Helmut Marko (športni svetovalec Red Bulla), mi je samo poročal o dveh dnevih testiranj, to je to. Sedaj grem domov v Avstralijo in se tega  resnično veselim. Tam se bom udeležil Red Bullovega dogodka, sicer pa se bom tudi spočil in preživel nekaj časa s prijatelji in družino. Jaz sem v stanju pripravljenosti in moji občutki so dobri. Mislim, da sem imel dobro sezono v britanski formuli tri in odpeljal dva dobra dneva testiranj. Mislim, da sem naredil vse, kar sem lahko iz moje strani. Sedaj je vse v rokah Helmuta. Jaz lahko samo čakam in upam, da mi najde mesto za leto 2011.

 

Marko je zelo resen človek, ali je bil zadovoljen z vašim dvodnevnim testiranjem?
(Smeh) Ha, po njegovem izrazu sodeč, se mi je zdel zadovoljen. On ni rekel »vou«, ti si bil hitrejši od Sebastijana in Marka, je samo rekel "dobro opravljeno". Seveda je vedel, da je proga z dirkaškim vikendom in nato s testiranji toliko hitrejša, vendar vem, da ni bujne vrste človek. Mislim, da je bil zelo zadovoljen.

 

Ali ste imeli kakšnega idola v formuli ena, ko ste odraščali?
Moj junak je bil Ayrton Senna, od petega leta starosti dalje. Njegov video "Dirkanje je v moji krvi," je živ del mojega spomina na otroštvo. Moj oče mi je pokazal film in tega ne bom nikoli pozabil.

 

Ali imate dirkanje v krvi?
Ja, lahko bi rekel. Motorji so me očarali že v zgodnji mladosti.

 

Ali ste bili v stiku z Vettlom in Webbrom tekom sezone?
Seveda. Mark je iz Avstralije in je zame trenutni junak. To je logično, saj tudi sam prihajam iz Avstralije. Sledil sem vsem korakom v njegovi karieri in mi je bilo zelo žal, da se ni dirka v Abu Dhabiju razpletla v njegovo korist. Mora biti zelo neprijetno, da izgubiš naslov na zadnji dirki. Prepričan sem, da bo prišel iz tega položaja še močnejši. Ima zelo močan karakter. On bo napolnil svoje baterije v Avstraliji. Ne pozabite, da je bil zdoma že več mesecev. To je vse prej kot lahko. Tudi zato, je on neke vrste vzor za mene. Sploh s tega položaja, da moraš včasih pustiti svoj dom v ozadju, če želiš doseči svoje cilje.

 

Kaj pa Vettel?
Tudi on je neke vrste heroj za mene. Če mislite o tem, sva skoraj enake starosti. Z njegovim trenerjem Tommijem smo velikokrat hodili na dirkališče. Skupaj sva hodila ven, sedaj pa je svetovni prvak! Je popolnoma normalen fant in ima velik smisel za humor. Je zelo "prizemljen" in seveda, zelo hiter.

 

Vettel je najmlajši prvak v zgodovini. Ali to povečuje vašo motivacijo?
Da. Ampak nisem razmišljal, da bi podrl rekord. Seb predstavlja novo generacijo voznikov, med katere spadam tudi sam in to je dobro.

 

V formuli ena so tudi bolj zreli vozniki. Si lahko predstavljate, da boste še vedno dirkali pri več kot štiridesetih letih?
Spet tako zapleteno vprašanje! (Smeh) Jaz nimam 41, ampak 22 let, torej ne vem kako naj vem kaj bom počel čez 19 let! Vidim le, da je formula ena zelo zahtevna. To ni samo vožnja. Obsežna potovanja lahko terjajo svoj davek. Trenutno se lahko osredotočim samo na prihodnji dve leti in do takrat želim biti v formuli ena. Sem del Red Bullovega programa mladih voznikov in sem na to resnično ponosen.

 

Sedež pri Toro Rossu je verjetno bolj mogoč za vaš prvi start v formuli ena, ampak ali se sami počutite pripravljenega za prvenstveni sedež pri zmagovalni ekipi Red Bull?
To bi bil vsekakor velik izziv, vendar z intenzivno pripravo tudi vožnja za ekipo Red Bull ne bi smela biti problem.

 

Ali ste na začetku želeli postati zvezda avstralskega nogometa? Vedno se zdi, da je nogomet del vas…
Sem poskusil. Jaz sem lahko vrgel žogo precej daleč, ampak na koncu še vedno ne dovolj. Ti fantje so dobri strelci! Jaz imam raje kokpit. Očitno me je mama kot otroka malo  preveč razvajala.


 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija