Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Colin Kolles
Pomanjkanje vozniških izkušenj
Colin Kolles je v intervjuju povedal, da sta bila pomanjkanje časa za razvoj in neizkušenost dirkačev ključna razloga za neizpolnjen zastavljeni cilj.
Klavdija Doles
26. december 2010 | 23:35:35

Leto 2010 je bilo za špansko ekipo trd oreh. Povsem na začetku sploh niso vedeli ali bodo nastopili v Bahrajnu ali ne. Že od samega začetka so ekipo spremljale same težave; pomanjkanje razvoja, neizkušenost voznikov in predvsem finančne težave. Kljub temu pa je Colin Kolles mislil le pozitivno in verjel, da lahko pripravijo zanesljiv avtomobil.

Kako bi opisali prvo leto vaše ekipe v formuli ena?
Bilo je zelo težko leto, vendar smo bili najbolj zanesljivi med novimi ekipami. Edini razlog, zakaj nismo končali na desetem mestu po končani sezoni, kot npr. Lotus, Virgin je gotovo v neizkušenosti naših voznikov. Mislim, da smo na testiranjih pokazali zelo dobre rezultate napram drugim novim ekipam.

Tekom sezone se je vaša ekipa izboljšala. Ali vam to lahko pomaga v letu 2011 in kako bodo pomagale izkušnje v naslednji sezoni?
Izboljšali smo se tekom sezone, saj je bila zanesljivost tudi naš cilj. Veliko smo se naučili in upam, da se bomo sedaj lahko bolj osredotočili na izboljšanje učinkovitosti.

Kakšno je trenutno stanje vaše ekipe in kaj lahko porečete o avtomobilu za leto 2011? Kaj je bilo storjenega v zimskem premoru?
Trudimo se, da bi imeli boljši paket kot lani. Gledano iz mojega vidika, sezona ni bila tako dobra in uspešna kot bi si sami želeli, in to bo potrebno izboljšati. To je odvisno od številnih dejavnikov, vendar si prizadevamo, da bi dosegli zastavljene cilje.

Kaj menite o Williamsu in Cosworthu, vaših dobaviteljih v prihodnji sezoni?
Mislim, da ni s tem nič narobe in da odločitev ni bila napačna. S tem paketom so ekipe v letošnji sezoni nemoteno prihajale v zadnji del kvalifikacij.

Kakšni so vaši cilji za prihodnjo sezono?
Stabilizirati ekipo in kar najbolj izboljšati naše delo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija