Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Mario Illien o motorjih generacije 2013
Tehnični izziv
Mario Illien je za kolege iz 422race.com spregovoril o pomanjkljivostih aktualnih motorjev in prednostih sprememb pravilnika motorjev za sezono 2013.
Jure Božič Mercedes GP
21. januar 2011 | 13:21:37

Najprej osebno vprašanje: Ali pogrešate formulo 1?

M.Illien: "Da in ne. Menim, da trenutno pravila niso zanimiva. Iz tega vidika formule 1 ne pogrešam. To, kar sem vedno želel in kar tudi pogrešam, je konkurenčnost."

Govorite torej o motorjih?

M.Illien: "Da, to so aktualna pravila."

Torej niste pristaš le-teh?

M.Illien: "Ne, menim, da to, kar imamo sedaj, preveč omejuje. Imamo številne različne motorje, toda več ali manj so vsi enaki. Kot inženir, bi dal prednost temu, da stvari spreminjamo in izboljšujemo in če bi obstajala pravi boj in konkurenčnost. Toda sedaj tega ni."

Kaj menite o predlaganih spremembah pravilnika motorjev za sezono 2013?

M.Illien: "Menim, da gre iz tehničnega vidika za dejanski izziv, še posebej v kombinaciji s sistemom KERS. Mislim, da bo to pravi tehnični premik. Več kot očitno bodo morali tudi tvegati, toda istočasno mislim, da se lahko s tveganjem tudi odlepiš od ostalih in zmaguješ. Na nove turbo motorje in hibridni sistem KERS moraš gledati kot kombiniran izvor energije. Menim, da je to zares dobro."

Veste, da smo bili priča številnim razpravam: Montezemolo je dejal, da štirivaljni motorji niso dobri za formulo 1.

M.Illien: "V nekem pogledu ima prav, še posebej za to, ker so Ferrari. Sami nimajo štirivaljnih motorjev. Seveda bi lahko vse to izpeljali tudi z V6 motorjem, toda menim, da je mogoče dobro formulo 1 narediti tudi s štirivaljnim 1,6 litrskim motorjem."

Nekateri izražajo bojazen tudi zaradi zvoka motorjev: Ali tudi vi menite, da bo to za gledalce manj atraktivno?

M.Illien: "Potencialno, bi rekel da. Obstajata dve stvari: štirivaljni motorji s samo 12.000 vrtljaji na minuto in s turbinski polnilnik, ki zelo utiša zvok motorja. Vendar pa menim, da so tačas motorji preglasni. Ampak, kot sem že povedal, zvok bi lahko bil potencialni problem."

Nekateri so menja, da se oblikovanje dirkalnika iz tehničnega vidika začenja znova.

M.Illien: "Da, definitivno. Kot trenutno izgledajo pravila, bo učinkovitost igrala zelo veliko vlogo. Toda istočasno bo izkoriščanje odpadne energije prav tako pomembno kot motor. Osredotočiti se moramo na skupni sistem."  

Izkoriščanje odpadne energije, torej sistem KERS, se vrača že letos.

M.Illien: "Samo deloma. V letu 2013 bodo ekipe imele možnost, da iz zavor dobijo še več energije kot doslej. Toda istočasno bodo dobili tudi energijo iz izpušnega sistema. Tako bo na razpolago več energije, ki bo pridobljena iz tega skupnega paketa."

Trdi se, da bi lahko to znanje uporabili tudi pri cestnih avtomobilih. Je to mogoče?

M.Illien: "Da, menim, da bom pri nekaterih novosti prišlo do sinergij med cestnimi avtomobili in dirkalniki formule 1."

Se pravi, da bi lahko sistem uporabe odpadne energije v prihodnosti videli tudi v cestnih avtomobilih?

M.Illien: "Da, vendar le del tega koncepta. Pri cestnih avtomobilih ni mogoče uporabiti energije iz izpušnega sistema, razen pri nekaterih kamionih. Nekatere lekcije, ki se jih lahko naučimo v dirkalnem športu, se lahko zagotovo uporabijo tudi v cestnih avtomobilih."

Ali menite, da bo zaradi tega v ta šport prišlo več konstruktorjev?

M.Illien: "Mislim da. Se je že pokazalo, da obstaja interes."

Ali obstajajo vprašanja stroškov v povezavi s spremembo pravil?

M.Illien: "Da. Če nekaj spreminjaš, potem to stane veliko več denarja, kot pa da ostaneš pri tem, kar imaš. Najprej moraš veliko investirati. Toda gledano dolgoročno, če bodo pravila ostala na tej ravni, menim, da lahko privarčuješ."

Ali to pomeni, da mogoče to ni pravi trenutek za takšno početje, kajti avtomobilska industrija se nahaja v krizi?

M.Illien: "Nikoli ni pravi trenutek, toda avtomobilska industrija tačas kaže dobro formo in se dviga. Menim, da obstaja potreba za večjo učinkovitost pri cestnih avtomobilih. To bi lahko bila tudi spodbuda za investiranje v formulo 1 in da se nekatere ideje prenesejo v serijsko proizvodnjo. Mislim, da timing sploh ni tako slab, kot mislijo nekateri ljudje. K temu je potrebno še dodati, da mora formula 1 služiti kot vzor, v tem da izboljša področji porabe goriva in skupne učinkovitosti."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija