Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Ross Brawn
Dirkalnik bo še boljši
Šef ekipe Mercedes GP je spregovoril o trenutnem stanju po prvih testiranjih in za Bahrajn napovedal določene izboljšave.
Jure Božič Mercedes GP
16. februar 2011 | 8:54:01

Kako se glasi vaš povzetek tedna v Jerezu?

RB: "Druga skupna testiranja v Jerezu so bila zelo koristna. Naša prioriteta v tem času leži na izboljšavi zanesljivosti dirkalnika, dela s sistemom KERS in boljšem razumevanju Pirellijevih pnevmatik. V petek in soboto smo imeli dobro zanesljivost, kjer smo lahko zbrali veliko kilometrov in posledično tudi zelo pomembne podatke, ki jih bomo preučili do naslednjih testiranj v Barceloni."

Govorili ste o težavah, ki jih morate rešiti, da bi na zadnjih dveh testiranjih povečali čas, prebit na stezi. Katere težave so to?

RB: "Zanesljivost je tačas naš največji izziv. Čeprav smo odpeljali veliko kilometrov (skupaj 2310, op.p.), pa naša zanesljivost še ni na nivoju, ki ga želimo. To je običajen proces priprav, kjer preizkušaš dele in ugotavljaš, ali delujejo po načrtih, povrhu pa imamo še nov izziv, to sta sistem KERS in nove pnevmatike. Na našem dirkalniku smo imeli določene otroške bolezni, toda pripravljene so rešitve, da jih odpravimo."

Voznika sta po prvih izkušnjah z novim dirkalnikom v Valencii govorila o dobrem občutku. Je ta še vedno prisoten?

RB: "Michael in Noco sta se takoj dobro počutila v dirkalniku in to se ni spremenilo. Michael je imel v Jerezu srečo z zanesljivostjo, saj je skupaj odpeljal kar 226 krogov. To nam je prineslo ogromno podatkov, ki jih bomo obdelali do Barcelone. Nico je imel smolo s težavami, ki smo jih imeli te dni, toda kljub temu je opravil dobro delo in bo v Barceloni in Bahrajnu zagotovo imel boljše trenutke."

Michael je v petek odpeljal najhitrejši čas dneva in v soboto je bil tretji. Je šlo tukaj za šov ali moramo te čase zelo resno jemati?

RB: "Nima smisla, da bi dragoceni čas testiranj uporabil za šov, če pa je na dnevnem redu pomembno delo. Kot je že Michael povedal, to ni bila vožnja z malo goriva. Mi ostajamo na tleh in se osredotočamo na naš program. Resnico o svojih dosežkih ve le ekipa sama in z doseženim napredkom na prvih dveh testiranjih smo zadovoljni."

Kako vam je uspelo prilagajanje na novosti sezone 2011, kot sta sistem KERS in nastavljivo zadnje krilce?

RB: "KERS je zagotovo eden izmed največjih izzivov, ki jih imamo v tej sezoni. Za nas je ta sistem povsem nov, čeprav to za Mercedes ne velja, saj je bil njihov KERS v sezoni 2009 najboljši in prvi, ki je dobil Grand Prix dirko. Ekipa, skupaj z voznikoma, zelo trdo dela na tem, da v celoti obvladamo ta sistem, toda tukaj gre za zelo kompleksno tehnologijo. Razumeti moramo, kako jo uporabimo in kako iz nje povlečemo maksimum in to bo neprekinjen proces. Pri nastavljivem zadnjem krilcu smo bili v lanskem letu v Abu Dabiju edina ekipa, ki je že takrat uporabila eno izmed verzij tega sistema in uspelo nam je odpeljati kar nekaj kilometrov. Tehnologijo smo nato prenesli na aktualni dirkalnik in na poti je novo krilce, ki bo prineslo nadaljnje izboljšave. Michael in Nico sta se že navadila na to novost in nimata težav pri upravljanju."

Govorili ste o prihodnjih razvojnih korakih pred Bahrajnom. Kakšna je vaša ocena dirkalnika in ali izboljšave tečejo po načrtu?

RB: "Konec lanskega leta smo se zavestno odločili, da na prvih dveh testiranjih uporabimo dokaj "goli" dirkalnik in da do prve dirke sezone v Bahrajnu pripeljemo konkretnejši paket. Zaradi pnevmatik Pirelli in vrnitve sistema KERS smo želeli zagotoviti, da bo naš novi dirkalnik na prvih testiranjih pripravljen in to je bila zagotovo prava odločitev. Zadnji deli za Bahrajn so potrjeni in spričo dejstva, da bomo naredili korak naprej, je naš občutek dober. Naš aktualni aerodinamični paket ima določene kompromise in vemo, da bo dirkalni še zmogljivejši. Seveda pa ne vemo, kje se nahajajo druge ekipe in kaj so načrtovali pri razvoju. Do prve dirke v Bahrajnu nihče ne bo imel celotne slike."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija